23

ha ha

преди 9 години

до 24, монархията ДОПЪЛНИТЕЛНО утежнява бюджета на една държава, ИЗЛИШНО. Те и така си отиват парите за президентската институция. Изброи ми 3 причини защо е НУЖНА тази "тъпня" а аз ще ти изброя поне 33 причини защо е ИЗЛИШНА, Виждам, че живееш в БГ, и представа си нямаш какво наистина представлява монархията в деиствителност.

22

lilil

преди 9 години

pravi sa horata pisnalo im e ot taja bogati fam.palna s sakdali miliarderi sa jadat i pijat nosat brilanti diamanti a ispanzite gladuvat i mat pokriv taja litizia rasvedenata i tja uj schesche da se rasvejda no ostana kade sche hodi pak li v tv.stiga monarhija v ispani i dr.darjavi narodite iskat rabota pokriv na glavite im obrasovanie ne monarhija i gerberstvo dano nigoka da ne sa na vlast gerberite bivschite komunjagi preobojadisani v gerb kraha i stanaha milioneri no sa s prostaschki esizi

21

Анонимен

преди 9 години

До UFSY, по принцип републиката е по демократична и добра форма на управление, но само в държавите с образовано население и дълги демократични традиции. Испания все още не е такава държава!Вземи например Тайланд! Там последните 50 години имаше 11 военни преврата и единствено кралската институция дава някаква стабилност на тази държава!

20

Анонимен

преди 9 години

До ha ha, президенстката институция изобщо не е по евтина от Монархията! Само президенстките избори гълтат повече от колкото издръжката на един монарх!

19

UFSY

преди 9 години

Браво! Успех на републиканците!Властта идва и трябва да се държи от народа, по възможност с пряка демокрация.

18

ha ha

преди 9 години

Браво на Испанците, винаги съм казвал, че монархията е ИЗЛИШНА институция в която потъват милиони без абсолютно никаква полза. Като тъпите англета, живеят още в 13 век с тяхните крале и принцове, и скубят народа за щяло и нещяло за да може шепа търтеи да живеят охолно.

17

Пешко

преди 9 години

Горе долу толкова хора миналия юни бюрековата тв7 въобще не ги отрази, а накрая ги преброи "десетки".

16

шопето

преди 9 години

Испанските *** искат хаос и да крадат, както е у нас. Затова и искат република.

15

АЗ

преди 9 години

не 14. по скоро да се покажат ционистите,щото имат да си връщат за Инквизиция-та.не че не го правят постояно....к'во да правиш.... нали на'ште предци спасиха повечето навремето...плюса е от мене. беше малко оф топик.всичко добро.

14

Анонимен

преди 9 години

Крал Хуан Карлос им даде демокрация и те пак недоволни. Май трябваше да остави франкистите през 1981 г. да извършат преврата.

13

Анонимен

преди 9 години

А сега монарха като запротестира срещу протестите и какво правим !? НАТО да се намеси и Хелзинки че му се нарушават правата !!!

12

Анонимен

преди 9 години

В политически нестабилни държави като Испания монархията е добър вариант защото дава някаква стабилност на държавата. Много е важно обаче монархът да осъзнава, че той трябва да е за пример и да не си позволява скандали от кавито беше разтресен испанския кралски двор последните години!

11

Българин

преди 9 години

Поне вашият монарх не е клоун и комунистически слуга като нашият.

10

до аз 8

преди 9 години

Не е точно така, защото там пак си има Парламент и Правителство и общо взето нищо не зависи от краля. Той е по-скоро представителна фигура като нашия Плевнелиев. Не че пак не може да краде, но освен него пак носят отговорност още стотици и пак отговорността се размива.Пък ако беше абсолютна монархия, и тогава не е оферта, защото когато властта се съсредоточи в един човек, тогава има една малка крачка към диктатура и после с топ не можеш го мръдни от там. Както беше с Франко.

9

Испанец

преди 9 години

Точно така, испанци, разкарайте монархията! Избирайте си като нас президенти през няколко години - все необвързани, а всъщност принадлежащи към някаква партия. Вижте нашия слънчев пример - президент-кука на конци, без реч, без интелект, без произход дори. Монарсите поне се стараят да обучат децата си - по разни колежи и военни академии, а нашите големци ги глезотят и от тях нищо не става. Мисля, че съм прав! И кой ви спаси от фашистки преврат - я си спомнете, испанци!

8

Анонимен

преди 9 години

Монархията е отживелица, която не е нужна на никого.

7

az

преди 9 години

Ех защо никоя държава не поглежда малката невзрачна българия и да се възползва от нейния безценен опит. Където е имало режим или монархия се е доказало че демокрацията не води до нищо добро. Като един е отговорен колкото и да краде и да бута свой хора все пак има някаква мярка защото всички търсят него. Сега като имаме 240 + калпака и никой не носи никаква отговорност всеки краде 4 години като за последно (защото рядко ги избират пак), да не сме прокопсали. Испания тръгва по същия път

6

Какъв е смисъла

преди 9 години

Какво значение има дали ще те краде един или крадеца ще се сменя на всеки 4 г. И в двата случая - бития бит, евания еван. И в двата случая кучето си лае, керванът си върви.

5

минаващ

преди 9 години

До 3Нещо май се бъркаш:За Йорданов си прав ама за Портних издишат опорните ти точки: почнаха се ремонти на улици,нови автобуси, тролеи,пристанището ще се мести,опитва се да се бори c такива като теб дето вдигат врява до бога че не могат да влизат с коли в морската u пр- и пр.Апропо някой да е виждал Хидрострой да работи така усърдно преди?Плюс оправям на забележките по работата щото традиционно българинът работи като прасе:това Портпих едва ли ще изкорени.А за Испания: пак левите бъркат ***.

4

do 1 i 3

преди 9 години

Не успяхме, защото се поддахоме на разделение и провокации, загубихме доверие в борбата, загубихме ентусиазъм, не успяхме да блокираме държавата и протестите ни се размиха с времето. Оставихме се да бъдем манипулирани, отново! Испанците не спят и това не е периодично събуждане, а само една от многото им прояви! Това е народ! Повтаряха ни, че нямаме цел, докато не повярвахме, а това ни бе грешката! Защото целта е измитане на статуквото и справедливост, свобода, правова и успяваща родина, не блато