174

Анонимен

преди 10 години

ългария ще предостави безвъзмездна хуманитарна помощ на пострадалите от наводнения Сърбия и Босна и Херцеговина.БЧК събира помощи за пострадалите в Сърбия чрез SMS20 май 2014 14:048Общата сума, одобрена от правителството, е 132 100 лева, като 92 300 лева са за Българския червен кръст.Хуманитарната помощ за населението в пострадалите от пороите две държави ще бъде предоставена под формата на имущество палатки, одеяла, спално бельо, походни легла, ботуши, якета, минерална вода и други.Средствата се осигуряват за сметка на предвидените в централния бюджет за официална помощ за р

173

АНОНИМНА БЪЛГАРКА

преди 10 години

И ВСЕ ПАК ДЕЦАТА СЕ ИЗВИНИХА И БЛАГОДАРИХА.А НА НЕ ОСВЕДОМЕНИТЕ ЩЕ КАЖА, ЧЕ ДА СЕ ИЗКАЧИШ НА "РАЙСКОТО ПРЪСКАЛО"- ТРЯБВАТ 6 ЧАСА, А СЛИЗАНЕТО ДО "ПАНИЦИТЕ " Е 4 ЧАСА. ВОДОПАДА Е 150 МЕТРА. АМИ ТОВА Е . МНОГО Е КРАСИВО. ПОСЕТЕТЕ ГО НА С ВОДАЧ. НЕ Е СТРАШНО.

172

Иво

преди 10 години

Моля ви се, да не оправдаваме глупостта с младостта. На 18г получаваш правото да гласуваш и да управляваш МПС. Предполага се че вече си достатъчно зрял за да пазиш себе си и околните около теб. В случая говорим за пълни безхаберници, които не са взели елементарни мерки да се подсигурят. Следва да си платят за "удоволствието". И стига с това държавата. Държавата това сме ние. Като казвате държавата да плати означава ние да платим. Аз не обичам да си прахосвам парите, а вие?

171

Анонимен

преди 10 години

все мислех,че Пръскалото е в планината,ама явно съм грешила.Добре ,че е хранителна водата......

170

Анонимен

преди 10 години

ква ли ще е тая рана дето предизвиква толкова висока температура , а другото ,от вис темп не можеш да спиш а от ниска си сънлив

169

Merkel

преди 10 години

a teq kato imat telefon da se obadqt na 112 ne mogat li da si pusnat Maps i da vidqt kude sa i da dadat koordinatite? Ne mi kazvaite che bednite studenti sa bili po djapanki i s po edno zlatno Vertu Signature v ruka po za 30 binki .. ako e taka znache sa padnali ot helikoptera na tatko si ... ili sa se nashmurkali

168

Анонимен

преди 10 години

току-що четох друга версия три дена се мотали между пръскалото и триглав.Погледнато на картата спряма х.тъжа пресичат поне две основни пътеки.Дори да са тръгнали само до хижа рай то , ако са поели надоло на изток е невъзможно да не пресечеш основен път

167

Анонимен

преди 10 години

Защо трябва тези хора да възстановяват разходите, нали за това има държава. Все пак трябва да сме хора преди всичко.

166

Рали1

преди 10 години

До НаборКакви разговори е имало на 112, какви съвети са им давани? Ще разберем ли? Те казват,че са говорили и са обяснявали,но не са знаели къде точно се намират,какво точно са ги съветвали?Оправдание е само младостта и това,че са неопитни за планински преходи.И все пак това на раменете им не е за украса.Дано им е за урок и да слушат съветите на опитните и патилите. Планината е и училище по оцеляване.

165

Набор

преди 10 години

Аз съм горе долу техен набор, и мисля че тези набори са пълни ***!!! Искаш да те спасат и в следващият момент не спазваш инструкциите на 112. Тъпотията им не достига само до тук GPS-a на телефона неможаха ли поне да включат!!! Ако е имало магла и не е могло да се засече тогаз изкл. телефона и тогаз !!!.

164

Анонимен

преди 10 години

"Само" до Райското пръскало. И колко часа е от местността Паниците до х."Рай", където е и пръскалото? 3-4 часа не са "само". В Гугъл земя ясно се вижда разклонението за хижата и за върха!

163

Рали1

преди 10 години

2."Заглавие от днес:Помагаме на Сърбия с палатки и одеяла за 132 хил. лв.Кабинетът отпусна безвъзмездна помощ за наводнените райониОбщата сума,одобрена от правителството,е 132 100 лв като 92 300 лв са за Българския червен кръст."Колко струва живота на 3/ТРИ/БЪЛГАРСКИ ДЕЦА !Или трябваше да ги намерят мъртви,че да заспи злобата на някои,които измерват всичко с финикийски знаци?Щеше ли да е по-леко да знаете,че има още почернени семейства?Поне малко нормалност,че са ЖИВИ!За поуките по-късно!

162

Рали1

преди 10 години

1."Планинската спасителна служба (ПСС) е специализирана организация в състава на Българския Червен кръст (БЧК) и развива своята дейност на основание на закона за БЧК (27.09.1995 г.), Устава на БЧК и Правилника за устройството и дейността на ПСС.С посочения закон ДЪРЖАВАТА е възложила на БЧК да извършва дейността"планинско спасяване"чрез ПСС.В този смисъл дейността на ПСС е регламентирана от нормативната уредба на Република България."Цените ги има в списъка на оказваната помощ от ПСС!

161

.I.

преди 10 години

слушайте сега слабоумници - пак ви продават дренки - тия са се обаждали нееднократно по телефона - базовата станция позиционира апарата с точност до 50 метра, същият е в постоянна комуникация с базовата станция, демек координатите му са видими нонстоп -- за кви пет лева става въпрос - за кви хеликоптери? - вземат се координатите от оператора , и се праща един дядо да доведе калпазаните - ама преди избори е хубаво да има некоя драма нали ?

160

Анонимен

преди 10 години

Те не искали да ходят в планината, ама като дръпнали по една джонка и оня от горе им казал да тръгват. Пуеци нещастни!

159

Анонимен

преди 10 години

"Пили са вода от водопадите, които са били по пътя, и затова са оцелели, защото тя е хранителна вода." - ако и синът е умен колкото майката разбирам защо толкова дни не са намерили нито път, нито маркировка! Предполагам скоро ще излезе истината защото изобщо не вярвам, че са се загубили! Мястото където са се "загубили" е гъсто опасано от пътеки, маркировки, има път, има и населени места които са сравнително близо едно до друго.

158

ЕХХХХ

преди 10 години

До Аре баста! Съгласен ли си някой да нарече *** " нагла, *** и проста"? Всеки от упрекващите ли може да каже, че никога в този живот не е допускал грешка, не се е надценявал, когато е бил на 20!

157

Анонимен

преди 10 години

Аре ве, *** ви крадът и смучат за милиарди годишно, а вие сте се заяли с три български ***, като че точно те са причина за всички глупости в тая държава! Скъп на триците, евтин на брашното е казал народа. Тая акция да струва 100 хил лв., не е малко, ама що не се угледате в големите дупки през които изтичат обществените средства?!

156

Кoментатор

преди 10 години

Ей най сетне,бащата на единия щял да направи дарение на Планинската служба,и щял да сбъдне мечтата на младежите като им намери Планински водач да ги закара до водопада "Райското пръскало",най сетне сетила се мара да се побара,или по добре късно отколкото никога,значи има полза от критичните коментари.Току що по телевизията споделиха тази новина!!!

155

Аре баста!

преди 10 години

Майката е нагла, проста и ***, точно като синчето си, което удобно "спи" и другите двама ***!!!! Да плащат и повече да не ни занимават с изцепките на глупендерите, които са отгледали!