63

Истината

преди 10 години

Каквото и да се случи в Украйна, най-потърпевши след самите украинци ще са Молдова, България и Румъния. Молдовците разчитат на износа за Украйна на вино, цигари и храни - съответно като няма с какво да се плаща остават "капо", другите като нас разчитат на туристи и внос на зърнени храни и черни метали от Украйна - при война нищо от това няма да се случи и съответно и България и Румъния влизат в загуби и проблеми. Една разумна държава трябва преди всичко да оценява и отстоява своите интереси.

62

Анонимен

преди 10 години

Путин никога не е казвал че иска да анексира други области освен Крим. Крим го анексира заради военната база и стратегическото местоположение. Руснаците винаги са искали федерализация на Украйна за да не се сбият изтока със запада. Но САЩ искат да налапат цялата баница защото най-вкусната част е промишлеността на изтока. Спират им заводите както спряха нашите и им вземат пазарите.

61

Анонимен

преди 10 години

По повод на ООН и признаванията и т.н. - тази организация никой не я бръсне за ... каквото ви дойде на ум. Историята на всички конфликти от Втората Световна Война насам го доказват ... излишно е да се дават примери.

60

Наблюдател

преди 10 години

Драги ми патриоте, ти скоро минавал ли си през някое гръцко село в Беломорието и да го сравниш с някое наше село? Не пиши тотални глупости, поне от себеуважение.

59

st

преди 10 години

ООН няма да е признае ама какво ви пука важното е рашъта да ви признае така или иначе само със нея ще кореспондирате ама вие това и искате поне сте обективни.

58

Реалист

преди 10 години

Нещата отиват безапелационно към модернизиран постюгославски сценарий. Украйна ще се върне с 25 години назад, Русия ще "отхапе" след Крим, югоизточните области като може би само Одеса ще е "на кантар" според пазарлъка между великите сили и за да бъдат всички "големи играчи" доволни и да се изкарат "победители" най-верощтно новата "огризана" Украйна ще стане член на ЕС, но няма да е член на НАТО. Вълкът-сит, агнето цяло, основни губещи - Укайна и бедните съседи - Молдова, България и Румъния.

57

балгарин-патриот

преди 10 години

До Наблюдател, а защо не? Много гърци и румънци с радост биха гласували да емигрират/живеят у нас, тук данъците са ниски и ще живеят по-добре.

56

Анонимен

преди 10 години

До #$% 38Искаш да кажеш ,че мойта нива която обрботвам и това което добивам от нея а също така и залежи ако имам в моя имот и ресурси каквито и да било а аз ги обработвам а ти ми щракаш на компютъра глупости всичко това което съм добил с труд и имота който съм платил са и твой ли?Нещо много си се объркал ако искаш нещо БАЧКАЙ а не ламти бе мързел. На това ли те научи демокрацията,на мързел.

55

Наблюдател

преди 10 години

И в допълнение като антитеза ... да смятам ли, че му е дошло времето да поискаме по едно референдумче в Турция, Гърция, Македония и Румъния за Одринска Тракия, Солунското Беломорие, Вардарска Македония и Добруджа (разбирай до Констанция) и да осъществим т.нар. национален идеал "България на 3 морета" и "Единство в Мизия, Тракия и Македония". Добре е да си даваме сметка, че все пак е 21 век и с илюзии не се живее.

54

Наблюдател

преди 10 години

До българин-патриот. Излишен спор за кой е по и най патриот. Прочети историята, там има много добър пример за разпада на тогавашното Българско царство при Иван Срацимир, когато всеки болярин решил да си направи "царство" ... малко по-късно вече нямало България за 5 века. Това да ти прилича на непатриотизъм?

53

Анонимен

преди 10 години

Да видим за какво ще санкционират Русия- затова че не е анексирала Луганск или за това, че местното население иска независимост и самоуправление.

52

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен 44Ти пък стане банален с това деца под танковете първо къде го виде и вземи измисли нещо друго.Просто, е вземи се развий малко бе човек .

51

Star Wars

преди 10 години

Каква изборна активност, какви резултати ... като по времето на Брежнев ... да посрещнем с овации новия СССР на 21 век. Ако в 91-ва рейгъновите "джедаи" почти унищжиха "звездата на смъртта", то днес "империята отвръща на удара". Почти си живеем като в Холивудска междузвездна сага, само дето БГ най-прилича на планетата на Джаба - свърталище на всякаква космическа ***.

50

балгарин-патриот

преди 10 години

До Наблюдател, ти не си патриот, а защо не мислим за Солунския район от Гърция че може да се отцепи? Или за южна Добруджа в Румъния? А направо така да се цепи България, където сме цъфнали и вързали?

49

Наблюдател

преди 10 години

Ако всички започнат да се "самоопределят" както им е угодно и този порочен процес започнал в Европа с разпадането на бивша Югославия, разрастващ се в момента с разпадането на Украйна (което на фона на събитията изглежда неизбежно) не бъде прекратен, то можем да очакваме всякакви "самоопределения" и у нас ... като Влашка република, Добруджанска република, Делиорманска република, Шопска република, Тракийска република и още колкото щете "републики". Кандидати за "държавни глави" никога не липсват.

48

Анонимен

преди 10 години

Косово от административно-териториална област създаде прецедента за новообразувана независима държавица призната от ООН.

47

Анонимен

преди 10 години

*** да позволи на Карелският народ да проведе референдум за обратно присъединяване към Финландия. Но няма. Има опасност да се развият. По-добре за *** да си останат бедна руска ***.

46

fxn

преди 10 години

96% от 2300 души гласували! Браво за високата изборна активност на смешния референдум!! Гласували са само терористите вероятно!!

45

РЕЖИМЪТ В САЩ

преди 10 години

е ижбран без мевдународни наблюдатели - следователно е незаконен

44

Режимът в САЩ

преди 10 години

също е доста съмнително избран - с хиляди манипулации, подкупи, лъжи от платените медии. НИКОЙ НЕ ВЯРВА В НАЗАВИСИМИТЕ НЕДИИКолкото в България са независими - толкова и там.За Украйна да нговорим - собственост на най-големите болигарси - крадци и бандите