78

православна

преди 10 години

Датата 11 май беше избрана НАРОЧНО. Това е деня на православното честване на св. братя Кирил и Методий. С този акт хората искат да покажат, че те са СЛАВЯНИ, че те се прекланят пред КИРЕЛИЦАТА и ПРАВОСЛАВИЕТО. Украйна им отказа правото да пишат на кирелица, като им наложи някакви измислени букви, които не са част от азбуката. Тези хора са готови да умрат за светите букви. Колко от вас биха направили същото? И като си помислим, че това е нашата азбука, а ние ги съдим. СРАМ.

77

Анонимен

преди 10 години

Честито на братята от Донецка област, ха дай Боже и при нас

76

Анонимен

преди 10 години

Если у Украины хватит сил выстоять в борьбе с люмпенством как с антропологическим, социально-экономическим, политическим, этическим и метафизическим явлением, это будет очень сильная и жизнеспособная страна новый центр славянского, православного и восточноевропейского миров.

75

Анонимен

преди 10 години

Среди люмпенов все хотят стабильности и защищенности, даже если за это надо заплатить собственным достоинством. Почти все они патерналисты и любители халявы, всегда выбирают рыбу, а не удочку. Среди них всех иррациональная ненависть к бендеровцам, неонацистам и неофашистам. Хотя никто из них, как правило, этих самых бендеровцев не видел даже по телевизору разве что слышал, но тоже по телевизору спасибо российским телеканалам.

74

Анонимен

преди 10 години

Но среди люмпенов почти все думают не мозгами, а чувствами, выбирают сердцем, всегда ищут сильную руку и легко поддаются телезомбированию. Среди них высока ностальгия по Советскому Союзу но не столько по советской модернизации, уровню науки и образования, сколько по совку как стилю жизни. Среди них Путин это не просто президент России, а мистическая, архетипическая, иногда даже религиозная фигура Великого Отца

73

Анонимен

преди 10 години

это не противостояние этнических великорусов (русских) и этнических украинцев. Это не противостояние русскоязычных и украиноязычных (на самом деле, все жители Украины двуязычны). Это не противостояние москвоцентричных и киевоцентричных граждан. Это не противостояние противников и сторонников ЕС и НАТО. Это даже не конфликт тех, кто считает нынешнюю украинскую власть легитимной и тех, кто называет ее киевской хунтой.

72

Анонимен

преди 10 години

Поэтому главная борьба в Украине вовсе не по поводу Бандеры, Сталина, Януковича, Путина, Дня Победы или русского языка, как иногда кажется.Главная борьба в Украине сейчас вокруг люмпенства / нелюмпенства, вокруг разных моделей человека и человечества в целом, вокруг разных смыслов бытия и существования.

71

Анонимен

преди 10 години

Если победят люмпены, Украина превратится в люмпенское марионеточное государство, из которого все нелюмпены будут стараться эмигрировать (сейчас нечто подобное уже происходит в Крыму), а вместо красивого и гордого барочного песнопения Ще не вмерла Украна гимном станет какой-нибудь шлягер из радио-шансон.

70

Анонимен

преди 10 години

"...обяви високопоставен представител на организаторите, .." - КОЙ го ВИСОКОПОСТАВИ този представител и КОГО представлява той ???

69

TrollTerminator

преди 10 години

До Анонимен 9698% гласували за? Това не е възможно! Пример за такъв процент освен Крим в миналото има и това е спечелването на изборите от БКП и там процента е същия! Това е факт! Ти ме убеди, че 98% е реален резултат. Ето факти за населението в Донецк:1 Русские 493 392 48,22 Украинцы 478 041 46,7И ти ми казваш, че 98% са за присъединяване към Русия? Не ме разсмивай с твоите факти!

68

rumen221

преди 10 години

Проблема са двойните евро- и американски стандартиОбама, Меркел, Путин, Оланд и Кралицата са КРАЙНИ НАЦИОНАЛИСТИ! Те защитават интересите на нацията си, независимо от кръвта и сълзите на другите нации... И ТОВА Е ДОБРО за народите им иЛОШО ЗА НАС!Д. Камерън заяви, че няма да подаде оставка, ако Шотландия обяви независимост от Обединеното кралство на референдума през септ., предаде РойтерсЗначи това била европейската демокрация ЗА ШОТЛАНДЦИТЕ РЕФЕРЕНДУМ, ЗА УКРАИНЦИТЕ - ЧАСТНИТЕ УБИЙЦИ на ЦРУ!!!- ТЕ ТОВА Е ИСТИНСКИЯ ЕВРО-АТЛАНТИЧЕСКИ МОРАЛ!!!.

67

Анонимен

преди 10 години

Това, което говоря можеш да го провериш, докато това, което казваш аз няма как да го проверя. Аз твърдя че в Украйна не се използва много украински. Ти твърдиш, че изборите са манипулирани. Аз ти посочвам материал да си извлечеш статистика. Ти ми казваш, че МОЖЕ да се манипулира... Помисли как изглеждаш отстрани, пич.

66

Анонимен

преди 10 години

Всичко може да се манипулира. Има хора, наричат ги фокусници. С това се занимават. Дай снимков материал, статистика и т.н. Аз ти казах от една седнмица гледам украински шоута и украинската реч беше впечатляващо малко. Не казвам МОЖЕ ДА Е БИЛА МАЛКО а : БЕШЕ МАЛКО! Има разлика. Ако не я намираш, няма смисъл да си говорим Призовах за факти, филми, снимки, документи и т.н. Ако нямаш не ми плещи глупости. И аз мога да лъжа.

65

TrollTerminator

преди 10 години

До Анонимен 93Факт е че изборите могат да се манипулират, аз ти предоставих такива факти. Всичко може да се манипулира, да е имало там външни наблюдатели? В случая ти също говориш със слухове и измислици!

64

Анонимен

преди 10 години

от 92Съотношението на употребата на руски към украински не може да бъде манипуирано в този му вид и е точен критерий. Демонстрирайте малко интелект и дайте точни факти и доводи срещу резултата от референдума. Всеки може да стане *** - майстор на слуховете като трола терминатор.Аз също.

63

Анонимен

преди 10 години

Прегледайте в ютуб украинските шоута от типа на мюзик айдъл и украйна търси таланти. От 5 часа говорене едва ли има и 30 минути на украински. Направете си сами извода за етническият състав на Украйна. Не като тоя *** дето терминира форума с коментарите си да обвинява без факти. ***, докажи, приятелю, че референдума е манипулиран. Не ми пускай слухове като на Моника опорните точки, а дай факти и данни, а не предположения. Аз ти дадох факт за употребата на руския и украинския. Дай ми нещо.

62

Католик

преди 10 години

До дум-думВнимавай с определенията да не те буха бухала!"Опита за държава БГ"Какво от това, че си на хранилка? И ти кости имаш, гледай да ти останат здрави!

61

До 93

преди 10 години

До Бай ГрозданТогава обаче, отцепване от Русия изобщо няма да им се получи.А и не се знае. Русофилския матр'ял е почти толкова ***, колкото и в България.Те ще са доволни и на комат хляб, с по кило водка и вярата за велика Русия.Джуджето много добре знае какво да им даде.Същите са като нашите комунисти и простите селяци, които вярват, че бйесипйету ще ги оправи.

60

Бай Гроздан

преди 10 години

Да се отделят... след няколко години ще реват по границите, че искат на запад и умират от глад, защото нямат пукната копейка.

59

Анонимен

преди 10 години

Нема по-големи лъжци от ***. Тия лъжат бетер от ***.