31

Анонимен

преди 10 години

бих купил ако съм на 40-45 години и съм сигурен че имам стабилна работа и ще остана да живея в софия. също без кредит и ипотека. за сега въобще не влизам в тази категория

30

Анонимен

преди 10 години

ако 14% са имали общи части са късметлии.знам за кооперация в която бяха включили и гаражите в общите части и така ги продадоха два пъти.

29

Анонимен

преди 10 години

мои познати купиха ново строителство преди две години в младост 4. при тях най лошото беше,че имаха 14% включени общи части. никой по света не продава така.продава се светла площ между стените,често се посочва и кубатура.такива на шпакловка и замазка е абсурд.само напълно завършени с обзаведен кухненски бокс и баня. лихвите по кредитите в Европа и сащ са 3-4%, тук са 7-8 минимум плюс скрити такси

28

optimist

преди 10 години

Който има пари да купува.. Аз съм си под наем и няма изгледи скоро да ставам собственик.

27

Анонимен

преди 10 години

софия,без съмнение е последния град,който ще усети демографската криза.до тогава населението ще продължи да застарява.крепяха го студентите.чета че набор 2014 са 56 000.местата за студенти са 80 000.попълват и с тройки и двойки и пак няма. а много избират да следват навънка.всичко това се отразява на пазара и жилищата.средата и обстановката в държавата не е добра и от там е спада

26

Анонимен

преди 10 години

бяхме на гости при приятел над г.м.димитров.вечерта пушим на балкона и гледам отсреща две кооперации от новите с тъмни прозорци.питам защо.казва,всичко е купено по време на бума с цел инвестиция обаче стои предимно празно.не излиза на пазара,защото ще са вътре с много.само,че все някога трябва да излезнат на пазара,особено тези с ипотеките- жилищен фонд,празен има и то много.

25

Анонимен

преди 10 години

че то и от софия емиграцията е голяма,половината ми роднини и братовчеди заминаха навънка

24

Анонимен

преди 10 години

наблюдавайте демографската картина на големите градове.за по малките и областните няма какво да коментираме,там е пълен блокаж. та,за Пловдив и варна,нарастването на населението спря от 2012 ,2013. провинцията се обезкърви и няма повече приток към тях,има вече само младо *** население.,естествения прираст също е малък.емиграцията е голяма. софия все още се държи и прогнозата е че до 3-4 години ще се стигне до паритет и после спад на населението

23

Анонимен

преди 10 години

ако някой си мисли за ипотека трябва да знае че най страшното робство е робството на парите.там сам си подписваш 15-20 годишната присъда

22

Анонимен

преди 10 години

живея на под трамвайната спирка до химическия факултет на су.нашите кооперации са 3 по 24 апартамента,строени са 1973-4 година. 80% са пенсионери .при нас има два празни и 4 апартамента с по един възрастен.през година се освобождава по някой апартамент по биологични причини. мисля,че сграден фонд има не за 7 млн а за 10 млн.,а перспективата е да станем 5-6 млн.истината е че няма хора и пазара е надолу

21

до 12

преди 10 години

***.о гипсокартонена, "панелка" е *** дето те е изср.а в кашон и оттогава само това си знаеш.Кой ще събаря частни собствени железобетонни сгради строени от професионалисти в облагородени квартали, май е време по скоро да се вгледат в тия картонки строени с морски пясък и укр.чернобилска арматура, където я има все пак!

20

Анонимен

преди 10 години

Невероятни твърдения. От 2 години обикалям по агенции и се предлагат само едни и същи панелки, които на практика са непродаваеми.

19

Анонимен

преди 10 години

Интересно е, с какво ги правят тия сделки като от няколко години няма никакво предлагане освен кофторници . Брокерите едва ли си вярват на това, което твърдят. Съживяването на пазара е мечта на брокерчетата, което едва ли ще се случи през следващите поне 2-3 години.

18

Анонимен

преди 10 години

Преди два дни в този сайт имаше статия че било много зле в сектора със строителството. Явно за един ден и половина живна!?? Стига с тия платени статии. Почти никой не купува - това и последния *** го разбира.

17

Анонимен

преди 10 години

Абсолютни измишльотини. От 2 години по имотните сайтове се въртят едни и същи обяви за столицата и брокерите променят цените им. Просто цените продължават да падат, а предлагането дори и на панелки е доста слабо. Моментът е подходящ за купуване, но се продават само *** на първите и последните етажи. В южните квартали от година няма новопоявили се оферти.

16

Анонимен

преди 10 години

Българинът не разбира битието и затова страда. Когато си млад се нуждаеш от гъвкавост и мобилност. Дори и да имаш семейство и деца, понякога се налага на 2-3 години да сменяш местоживеенето си в страната или чужбина защото гониш по-доходна работа и това е естествено.Имам приятели, които си купиха апартаменти в София, та дори ги обзаведоха, а после терминал 2, и Англия. Сега апартаментите стоят празни, а единият го дават под наем за жълти стотинки.Умът ми не го побира.

15

Анонимен

преди 10 години

охоооо, ето, ето, ето, любимата ми тема!Не се ли съживи пазарът миналия месец, както бяхте писали тогава?! Нещо не разбирам, преди два месеца пак се беше съживил. В смисъл, този път наистина ли е?

14

Анонимен

преди 10 години

Оглеждам се за жилище от известно време- 7 огледа до момента. Моите, а и на брокерите, изводи:1. собствениците масово посочват висока първоначална цена в офертите. Като минеш и видиш на живо цените падат- пример: тристаен в кв. Яворов от 85000 евро набързо падна на 75000 евро след като стана ясно, че не струва... не че и за 55000 бих го купил.2. на купувачи и продавачи им е ясно, че в държава с нарастващ брой пенсионери и *** цените ЩЕ ПАДАТ. Каквото и да ви казват-няма да има кой да купува

13

por

преди 10 години

Всеки месец има такава статия. Явно все повече и повече се оживява и накрая ще стане толкова жив, че няма да може да се запре!Брокерите няма да могат да смогват да продават и дори ще връщат клиенти.Продажба на жилище, ще става само с предварително записване и одобрение на семейното положение. Поскъпване от 300% до 500% е в рамките на нормата. Най-вървежни ще са апартаменти от типа - 2 стаен преустроен на многостаен. По възможност кухнята в коридора или направо на стълбището.

12

Анонимен

преди 10 години

Тесногръдието на българина му пречи да живее качествено.Тревожи го несигурността.Търси си дом надявайки се на сигурност.Не се вкарвайте в рамки.Не допускайте песимизъм в съзнанието си.Ако собствения ви дом ви прави щастливи-добре.Ако търсите друг смисъл в живота ,отворете ума си за всички възможности.Не се поддавайте на всеобщата глупост.Печалбарите на това се надяват.