74

Anonimen000

преди 10 години

Do 68. Prav si da ti kaja. V Sofia ima mnogo rabota s ezici, adski mnogo. Az se vurnah ot Skandinavska strana predi izvestno vreme, sled kato byah tam nykakolko godini I nauchih ezika na C1 nivo. V momenta vzimam 7 puti srednata za Sofia zaplata, puk hodi go razbere # 74. A za Angliiskiya - toi e yasen, tryabva da go znaesh C1-C2 nivo.

73

Анонимен

преди 10 години

Нема да си отворим никога очите, тука мислещите хора се убиват в зародиш или биват изгонени.

72

Анонимен

преди 10 години

До оаПрав си оа Ингилизите ще унищужат България.

71

Анонимен

преди 10 години

Български страхливи предатели както сте тръгнали освен роби ,и на изчезване сте тръгали-без българския език сте нищо.

70

Анонимен

преди 10 години

ТАКА ЩЕ Е ДОКАТО КАЧВАТЕ НА ВЛАСТ ТЕЗИ КОИТО ТРЯБВАШЕ ДА СИ СТОЯТ НА СЕЛО И ДА СИ ПАСЪТ ОВЦЕТЕ. А СЕГА НА 25 МАЙ СЪЩИТЕ ТЕЗИ ГИ ПРАТЕТЕ В ЕВРОГЕИСКИЯТ СОЮЗ ДА ВЗИМАТ ПО 25 000 ЕВРО ЗАПЛАТКИ А ВИЕ ЯЖТЕ ЛУК ХЛЕБЕЦ И СОЛЧИЦА. ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ.

69

Анонимен

преди 10 години

*** разбира се, в София за кофражист или доставчик на пица бет два чужди езика минимум нема как да стане / за кофражиста родния турски не се брои за западен/ . Е*аси тъпата статия, все едно всички софиянци работим като меринджей.

68

до 70

преди 10 години

Естествено ,че са напред ,там земеделие,минъорство,енергетика ,лека тежка промишленост ,не са спирали да работят.Не са Абдали като нас да оглозгат индустрията си до основи ,то това да разпродадеш чисто нови машини и производствени линии за скраб единствено луд би го напавил.Да изсечеш овошки и да изколиш всичкия си *** ,без да не забравяш и да обереш тухла, по тухла стопанския двор.С две думи може да не са напреднали ,ама я нямаше и лудата седерасия да отрежеш ръката дето те изхранва.

67

Анонимен

преди 10 години

Езика е важен , но основното е качествено образование в института каквито в България няма с тези измислени професори които обикалят страната като пеперуди за бизнеса си и от алчността си.

66

Анонимен

преди 10 години

Да, много са напред в Сърбия и в Румъния, швейцарци и австрийци емигрират там!

65

Анонимен

преди 10 години

При положение, че в Сърбия са по-напред от нас във всяко едно отношение за какво говорим... Свинският манталитет е само при нас и тва е.

64

Анонимен

преди 10 години

Те и езиците вече не са достатъчно за да намериш добре платена работа освен в случая когато знаеш някой много рядък европейски език (скандинавските езици, унгарски, чешки итн). Иначе за английския дори вече не питат (то е ясно, че трябва да го владееш) а и езици като френски, немски, испански... бих казал всеки 3-ти образован българин на възраст 18-30 владее поне един от горните

63

Анонимен

преди 10 години

В София да си намериш работа е 10/1 по лесно от град със 100-200 хилядно население.Избора е повече ,а това което на масата не им се струва достатъчно добро и платено е добре дошло за хората свикнали на стандарта извън София.Най-добре беше във Варна до 2007 година ,в момента столицата е без аналог и всички други градове са реално други държави с друг стандарт на заплащане.Няма какво да се сравняваме с Румънците те си останаха с индустрията и земеделието.

62

насионалист

преди 10 години

бежанците са виновни за безрабутицата в Бъглария, бежанците вън!

61

Дръндю

преди 10 години

МОгу дрънкам, тее работи ги разбирам от времиту, начи. Ама се пак, глей сига: За да се произвежда нещо, не винаги е необходимо изпълнителите да знаят език, за селското стопанство пак е така. Виж за туризма категорично не е така, за работа с хора и комуникация с чужденци е ясно. Но на производство или на услуги трябва да се набляга?

60

Анонимен

преди 10 години

Студентчетата в Румъния вместо да учат, пишат коментари в Днес. БГ. След това "скапаната България" ще е виновна, че не става нищо от тях и румънците са напред! Колко напред са е отделен въпрос, който смята, че там е рай, да заминава, прав му път :D

59

оа

преди 10 години

Дори под турско робство сме съхранили език религия и собсвеност върху земята Българска !!!Я сега да видим земята си продаваме на цената на балатума , дават ни папата на ВеЛИКДЕНСКИТЕ празници не нашият патриарх!!! А за езика да не говорим от тя скапан английски децата не учат Български!!!Никога не са ни задължавали да учим турски дори когато сме били 500години под ИГО!!!Е Българино избирай или бъди Българин в България или бъди дезертьор в обетована земя ,НЕ ПРАВИ ТУКА АНГЛИСКА КОЛОНИЯ ОТ БЕНДНИ!

58

a

преди 10 години

Защо не направят тема, че в бг няма бизнес, който да плаща, а се пишат само глупости. Лично съм кандидатствал за работа в цяла бг и съм подавал документи в различни фирми. бг бизнесмена даже не благоволява да напише отговор, че не си подходящ или нещо такова. След като кандидатствах за работа онлайн в чужбина бях нает със заплата 1200 евро чисто плюс квартира.

57

Анонимен

преди 10 години

айде пак завъртя латерната за румънските курорти :) румънците ХОДЯТ на почивка у нас, за да ХАРЧАТ пари, защото имат! И достигат до Сл. Бряг и Синеморец. Българите НЕ ХОДЯТ на почивка толкова масово, а богатите стигат едва до Халкидики. Не ми казвайте, че обикновения българин може да си позволи 2 седмици на Крит или Родос с колата и цялото семейство. И като са толкова прекрасни нашите курорти, защо толкова малко българи ходят на нашето море?

56

сравнения

преди 10 години

констанца - хюндай. бургас - турско консулство. констанца - тойота. варна - ***. констанца - рафинерии на шел, тотал. бургас - лукойл. дачия = рено. great wall = китайско нищо. констанца - daewoo европа, варна и бургас - 'агентства болгарские недвижимости'. не ми се изброява..пропуснах само, че румънците сами си строят АЕЦ в района, с френски капитал и под-изпълнители от австрия и италия. тук енергетиката е руска, а земеделието - турско.

55

Анонимен

преди 10 години

"В София без връзки трудно си намираш работа" - това е коректното заглавие. Това с езиците изобщо не е вярно.