41

до 48

преди 10 години

София си беше хубав град, когато беше около половин милион жители - това беше до около преди 20-ина години. После тръгна рязко надолу. Самият факт, че за кметове се избират вече и селяни като Борисов и Фандъкова говори много.Но какво да се прави - селяни избират селяни. Читавите и нормалните софиянци отдавна заминаха навън и отстъпиха място на прииждащите провинциалисти.Животът е движение и кръговрат.

40

Анонимен

преди 10 години

Аз лично не виждам смисъл в това да работиш нископлатена работа и да си плащаш високия наем и скъпия живот в София в името на едничката цел, като се прибереш на село да кажеш че вече си софиянец. Тъпо е някак си. Но явно това са някакви комплески, останали от соца, когато София и софиянец значеха нещо, особено в провинцията.Сега не значат абсолютно нищо вече - всеки може да се домъкне с един куфар, да си наеме един таван и да се нарече софиянец. Нали селянинът Жельо махна жителството.

39

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен"За съжаление читавите провинциалисти отиват директно навън и то не като берачи на ягоди."Otdavna sme navyn i naistina ne kato miachi na chini ili berachi na qgodi, a kato otidesh navyn i se vyrnesh- A, to Sofia si bilo selo...

38

Анонимен

преди 10 години

За съжаление читавите провинциалисти отиват директно навън и то не като берачи на ягоди. Тези които и ягоди не могат да берат на запад идват в София. Никой не може да ме убеди, че човек, претендиращ за образование и интелект, не си прави и грам усилие да превъзмогне диалекта си. Това е селски инат, но не и интелект. 90% от новостоличани са такива, уви. За наглостта, арогантността и хигиената им, скрити зад анонимността в големия град не искам и да отварям дума. Как да ви обичаме, не се сърдете.

37

Анонимен

преди 10 години

Преселили се в София не значи, че живеят по-добре. Повечето си губят само времето и работят като бедни работници главно за да плащат наеми.

36

софиянец

преди 10 години

До АнонименАло,анонимният ИТ специалист,може да се търсят такива като теб,но половината от Вас не са в час с психиката и нервата,да не говорим,че си търсят партньори само в социалните мрежи,защото не са се научили на други начини за социални контакти.Бих те признал за "добър",ако си намериш гадже като отидеш на Мавриций или на село,когато работиш като ИТ.

35

Анонимен

преди 10 години

София вече изнемогва - препълни се с прости амбициозни селяни, готови да работят и за 400лв само и само да се наричат софиянци.

34

Анонимен

преди 10 години

Вероятно фактът, че повече хора са отишли от града в селото, се дължи на факта, че населението у нас застарява. Когато се пенсионират, не малко българи отиват да живеят в свой имот на село или във вилна зона, за да освободят жилищна площ в полза на децата си и на вече порасналите си внуци.

33

софиянец

преди 10 години

Много е впечатляваш резултата от 23,5% от града към селата,но мисля,че това е едно голямо спасение за измъчените и психясали жители на големите градове.При съвременните комуникации-проблемите са,че все едно се предвижваш от "Люлин" към "Младост",да не говорим за напускане на София в пикови часове и празнични дни.Много е хубаво да живееш на село,ако можеш да си го позволиш.

32

Анонимен

преди 10 години

заемите също са до време,ще дръпнеме още някой и после няма да ни дават

31

Бай Добри

преди 10 години

София също ще започне да се обезлюдява скоро! Демографската катастрофа няма да подмине нито едно населено място в България! Освен това запомнете че в икономиката всичко е свързано и когато по голямата част от страната е зле това рано или късно ще се отрази на всички. България в момента пропада със бясна скорост и след 10-15 години няма да има достатъчно млади хора и кой да работи и да генерира приходи от данъци и за пенсии! Бюджета ще разчита основно на заеми и помощи от Брюксел.

30

Анонимен

преди 10 години

Аз бачкам в ИТ сектора и мога да работя от всяка точка на света стига да имам интернет и лаптоп. Въобще ме пука дали съм в БГ или на остров Мавриций стига нета да е стабилен. Отворете един сайт за обяви и вижте какво е търсенето в ИТ сектора за кадърни специалисти. Ама за съжаление повечето драскачи тука са компютърно неграмотни и могат само да браузват и пишат по форумите. Дали сте в софия или в друг град или село все ще си останете бедни хленчещи некадърници.

29

Анонимен

преди 10 години

ОЩЕ ДВА МИЛИОНА ДА СЕ ИЗСЕЛЯТ В СОФИЯ, НО НЕКА МАНГУЛИТЕ ДА НЕ Я ПРЕНЕБРЕГВАТ, САМО ТАКА ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОБЕЗЛЮДИ БЕЗПРОБЛЕМНО ЗА ДА СЕ РАЗПРОДАДЕ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ!!!!!!!!!!

28

анадолеца

преди 10 години

Всеки може да ходи където си иска . Все пак София е създадена с парите на цяла всички българи . Хората си търсят препитание и не забравяйте преди 130 години София е била 8000 души . Така , че всеки е дошъл от някъде. За мен София е адски смрадлив град , в който посмъртно няма да живея . Знаете ли каква е разликата между затвора и апартамента . В затвора теб те заключват , а в апартамента сам се ключиш .

27

онбашията

преди 10 години

абе то университети, администрация, това онова. но основната причина е че българина е гъзар и не иска да е селянин. защо университетите и всичко са се пръкнали там?

26

реалист

преди 10 години

Това свръхсъсредоточаване на всичко - икономика, стопанство, услуги, администрация, образование в София ще унищожи държавата ! В сравнение с останалата част на страната положението в София е сравнително добро и тъй като тук са съсредоточени всички власти, медии и фирми, хората нямат ясна представа колко е мизерно положението на провинцията. Огромни територии на България тънат в бедност, мизерия, няма работа, няма млади хора, само ***, които допълнително изсмукват силиците на хората.

25

Анонимен

преди 10 години

унищожавайки провинцията,софия в крайна сметка сама се унищожава.гладното и безработно население ще тръгне към града,обаче както е писал 29 ще е предимно ромско,защото просто българското или вече го няма или ще се изнесе в чужбина

24

Анонимен

преди 10 години

имам поглед покрай децата ми за последните три випуска на езиковата в Пазарджик.половината от завършилите са в чужбина,малко в софия Пловдив търново Бургас варна и нито едно дете не остана в Пазарджик.от завършилите преди години следване на пръсти се броят завърнали се.през това време младото *** население превзе града улиците училищата заведенията.

23

Лора

преди 10 години

София,расте,но не старее,не старее,но и НЕ хубавее!България не е само София.Политиците са изоставили съвсем останалите части на държавата.Селата опустяват,както и малките градчета.И всичко това,благодарение на приватизацията,закриване масово на предприятията, а постоянно ни будалкат с някакви си чуждестранни инвестиции.Да, инвестират в готовите, създадени и платени от родителите ни ВиК, ел.дружества и т.н. като ни блъскат след това в сметките хиляда и сто такси.Ай сиктир! НЕ ИСКАМЕ ДА СМЕ БАЛЪЦИ

22

Анонимен

преди 10 години

в панелките на софия ще се нанесат още малко нови софиянци и после вече няма кой да дойде.ако идват ще са от друг етнос,какъв ще е,всеки се досеща. в софия има повече работа,обаче ще има и гета,където ще е много гадно да се живее.провинцията биологично става *** и пенсионерска.вече има такива по малки градове,на ред са областните центрове.