39

До ОБЩИНАРИТЕ

преди 10 години

Как може нещо да се нарече паметник, след като - първо е грозно и второ хората не го възприемат, като паметник.Това че са нарекли паметник 1 300 години не променя нещата.Не може нещо да се търпи от хората, понеже виждате ли, някой си нарекъл това грозилище - 1 300 години БГ - пълни глупости.Да направят един свестен и естетически издържан паметник и тогава да го нарекат така.

38

бай иван

преди 10 години

ами хайде да решават какво ще правят най-сетне с Шестокрилия Петоник, че ми се изчака чакането вече.

37

Анонимен

преди 10 години

Глупави хора, дискутирайте какво сте построили

36

анонимен

преди 10 години

21,ама мама те разхождаше с гордост покрай пеещите фонтани,а?

35

анонимен

преди 10 години

36,попадение точно в шестицата.Паметник достоен за пристройката зад него.

34

Dinosaurus

преди 10 години

До изродено поколение 18: К'ъв паметник на България, к'ви пет лева? Ти, другарю, тогава къде си живял? Лилков еди кво си... не помниш ли Старчев какви пари взе, не помниш ли, че за подобни псевдо-паметници стотици БКП-славещи "творци" също вземаха луди хонорари. По всеки град и паланка се издигаха монумент след монумента...а кой ги плащаше, без да го питат иска ли, не иска ли...ами мегаломанските партийни домове във всеки окръжен гр, ами луксозните "центрове", напр. в Бяла Слатина, ами Правец?

33

Анонимен

преди 10 години

Разединява ? АБЕ ДА СЪБОРЯТ ВСИЧКО ПОСТРОЕНО ОТ КОМУНИЗМА, ЧЕ ДА НЕ РАЗЕДИНЯВА !!! КАТО СЕ ПОЧНЕ ОТ НДК !!!

32

!

преди 10 години

Браво! Това ще е символа на залеза на България!!

31

ьф

преди 10 години

да дадат железото на бай ***-за 3 часа няма и следа да остане от грозния паметник!!

30

Анонимен

преди 10 години

Този, който предлага на мястото на паметника да се направят стени за катерене, вероятно има пред вид това, че съвсем наблизо има детска площадка със съответните катерушки и т.н.Мястото е много представително, редно е добре да се помисли какво да се направи там. Колкото и да защитават някои това рушащо се произведение, трябва да признаем, че още докато беше цяло и непокътнато, то някак си тежеше, не е конструирано добре. Дори да представлява ново течение в изкуството, пак трябва да е естетично.

29

Анонимен

преди 10 години

Събаряй!

28

fff

преди 10 години

а може да стане от него чудесна катерачна стена...с тия форми а бронзовите фигури за скрап

27

tig

преди 10 години

Точно така. Заменете го с паметник на Американските летци бомбардировачи.

26

Ясен Ястребовски

преди 10 години

Е чак да разединява.... Не виждам тази грозотия.... какво може чак толкова да разедини ?!?! Но виж вече......... за ОТБЛЪСКВАНЕТО...... тук вече съм напълно съгласен !!!!! :) ;) :) Това всъщност "НЕДОВЪРШЕН ПАМЕТНИК" на какво трябва да се явява ?!?!..................... :) ;) :)

25

Dinosaurus

преди 10 години

Ало, тролчетата! Вие сте като Иванчо и асоциациите - за каквото и да ви говорят, вие все ц*ци виждате! "Нерде Ямбол, нерде Стамбул" или каква връзка има президента с петоъгълния шесто...не става ясно, обаче връзката "1300 години България и паметника пред НДК" (както и самото НДК) всеки, който не е заслепен от червена мъгла, я знае. Комунистите оцвъкаха по това време цяла Б-я с мегаломански недоразумения, Бузлуджа какво е? По-възрастните, не помните ли че за Бузл. директно събираха пари от всеки?

24

caramba

преди 10 години

По некадърен главен ахитект, този град не е имал НИКОГА.

23

до 21

преди 10 години

Логика =каручка е твоето!Абе какви са тея нечленоразделни проблясъци на мисъл ?1 во Паметника е за 1300 години България!2 ро отваря се страничката за деконструктивизъм в уикипедиа и се светва Вуте ,че е сред първите световни образци в този архитектурен стил.3 то Не сме в 90 та и за осб - бараките научихме и за миризливите 200 годишни гредореди ...сменяите клишетата ,че се изтъркаха !

22

Естет

преди 10 години

Типична Българска *рия! Оставяш нещо да се скапе, правейки се на ударен, после коментираш при свършен факт.. Нещо като с прехода..

21

Доктор Сър Пичук

преди 10 години

Пролет пукна, путин още не.

20

Анонимен

преди 10 години

Русофилите в България ще бранят и тази брутална грозотия. Панелни амеби.