23

(не)случаен минувач

преди 10 години

Г-жа Меркел умее да защитава германския интерес, пък и канцлерът Шрьодер преди нея също. Ние обаче къде сме...

22

щирлиц

преди 10 години

Правилно!Германия зависи от...Северен поток.Затова го построиха със завидно бързо темпо.Айде наслука,скоро и у нас така да стане.

21

do 24

преди 10 години

Ти не закачай Германия, а си опичай собсвения акъл. Германия си знае много добре от кого е зависима. Германия забрани шистовия газ, а този Доналд Дък лобира за него. Искат Германия да замени руските 35% с американски 35%. Германия е достатъчно зависима от Америка в момента, че да си позволи още зависимост. Освен това тези 35% ще ги компенсира много бързо от трети страни. САЩ и Русия не са единствените.

20

ПаТРиОТ

преди 10 години

Нашите политици и външния ни министър като ходи по разни срещи и вечеринки вместо да се снима пред разни знамена и да говори за контактни групи за посредничество при преговори м/у Рус и Укр да беше договорил с "партньорите" от ЕС една група и за нас. Като наложат след понеделник санкциите да мислят как ще ни реанимират нас, след като Русия наложи ответни санкции на ЕС. Винаги се правим на големи навън колко сме над нещата и подкрепяме нашите съюзници, а после си духаме супата в къщи сами ...

19

Анонимен

преди 10 години

другарю 22, така пише в Работническо дело, брой 567 от 1990г

18

Цецо

преди 10 години

Германия не била много зависима от руския газ? Това 35% си е 1/3 !! За да се компенсира този % ще трябва да бъде доставен от някъде. Другите и сегашни доставчици които и продават останалите 75% не е ясно дали ще могат да се напънат за тези 35% задаващ се дефицит, а това "вервайте ми" е много м3 газ!!! Германската индустрия харчи много газ! :)Жал ми е обаче за нас. Ние сме 100% зависими. Не сме Украйна да ни компенсират с някой друг милиард! Определено ще ни се еХе маХХта :(

17

макето

преди 10 години

ич и не ги мислете германците они ке се оправят и без руски газ ами ние тука дет и паре за ракия немаме какви ке ги друвиме

16

Анонимен

преди 10 години

Германия не знам, но България на 100%. За Германия не знам каква част от търговията й е с Русия, но за България Русия се явява на второ място по търговски стокообмен. Т.е. едни санкции с/у Румия просто ще ни удават окончателно и направо можем да си закрием държавата, освен ако няма някакви адекватни компенсации и помощи от ЕС, което е ясно, че няма как да стане, защото на ЕС не му пука грам за България, котяо пък е само един пазар за стоките му и евтина раб.ръка за мръсните производства.

15

Анонимен

преди 10 години

Германия по всяко време може сама да си "врътне кранчето" и да компенсира с норвежки газ,...но е интересно с какво ще плаща Путин германския внос !?

14

Анонимен

преди 10 години

Като не зависи , да го докаже като спре да го взима и да видим.

13

Сандо

преди 10 години

баба Анджи иска да си вкара автогол

12

Спрете северен поток

преди 10 години

Махнете го този северен поток бе защо ви е ? Бъдете горди и независими от Русия.Ето я Америка.Тя вече заяви че в техния конгрес обсъждат газови помощи за съюзниците си.Взимайте газ от Америка и точка.Какво ще заплашвате руснаците,те от кога чакат санкциите ви......Спирайте северен поток и го закривайте!!

11

Анонимен

преди 10 години

Фанатизираните поддръжници на Путин не си дават сметка, че "врътването на кранчето" ще е "бумеранга" равен на самоубийство за режима в Кремъл.

10

Orda

преди 10 години

Ех другарко Меркел, голяма мъка А?

9

;)))

преди 10 години

Меркел готова ли си за санкции от Русия. Готова ? Очьен хорошо. Ама с цената на газа скачат всички цени на нещо използващо транспорт - от миньорска руда , през техника и храна. Цената на всичко в Германия ще скочи колкото и горивото. С 35% приблизително. Готова ? Очьен хорошо. После ще питаме германския народ дали си била права, че сте "независими. Gut, gut.

8

Анонимен

преди 10 години

Каката да пали свещи *** да не й врътне кранчето, че много бързо ще й свърши новия мандат (барабар с цялата й независимост). `щото швабите все още не са овце, като българите и хич няма да й цепят басмата на дъртата комсомолка.

7

Анонимен

преди 10 години

Умна жена е Ахела. Не напразно е избрана за канцлер. У?мее да се спогаж да с руснаците. И при кризата в Грузия пак съумя да се съобрази с политическата обстановка. А след скандала за подслушването и от старана на ЦРУ едва ли би застанала на страната на ционистите.

6

Бънди

преди 10 години

Кой лъжат не мога да разбера. Да, може би ще издържат месец два без руски газ, ама после да не умилкват около ВЛадимир Владимирович. През 2014 световните лидери на са ЕС и САЩ а Русия и Китай. Сега силните на деня са на изток, но доларджиите не го разбират още.

5

Анонимен

преди 10 години

За Германия може и да е така, ама ние ще го ...

4

Василев

преди 10 години

Тогава се откажи от " Северен поток" бе бабишкер ! Ама ако го направиш фалирваш до месец *** и кукла на еврейски конци ***