25

10010

преди 10 години

До Някой сиА някой май пак се изказва неподготвен. Познаваш ли някой от Руската академия на науките? Знаеш ли нещо за науката в Русия?Учил съм и по американски и по руски учебници по различните предмети. Има много добро и от двете страни!Специално ако става въпрос за предмети като биохимия, микробиология, генетика - там има много добри английски и американски учебници.По математика, физика и различните химии (органична, аналитична неорганична) чудесна работа са ми вършили руските учебници.

24

M

преди 10 години

До 10010 Моите уважения приятелю..но не мога да се съглася. Поздравления и респект към постигнатото от теб..но не смятам, че които и да било в България може да има знанията и уменията на човек завършил в Харвард. Познавам хора от този университет, Състезавал съм се с/у тях и без да натрапвам мнението си, мисля, че са на светлинни години пред българските университети. Уважавам мнението ти..просто не мисля, че е вярно..и излагам своето мнение. :)

23

Някой си

преди 10 години

Май гроздето е кисело, русофилчета. Но къде учат децата на Вашите червени партийни лидери???

22

Анонимен

преди 10 години

До Антисоросоидкъде е УНСС-то в София?

21

Масова култура

преди 10 години

"McDonald's" и "Coca-Cola" определят коя храна и кои напитки са най-хубави. "Academy of Motion Picture Arts and Sciences" определя с "Oscar" кой филм е най-хубав. Американският седмичник "TIME" определя кой е човек на годината."Playboy" определя кои жени са най-красиви,Куклата "Barbie" определя към какъв идеал трябва да се стремят децата от целия свят."Freedom House" определя коя държава е демократична...

20

10010

преди 10 години

До Анонимен 20Браво за мнението!Мога да кажа, че който чете редовно и си взима изпитите с високи оценки по честен начин в Българските университети няма да се различава от завършил онези университети, че даже ще е по-добър!За общо 6-те години в СУ съм взел към 60 изпита. Не съжалявам за нито една лекция и нито за минута прекарана заедно с невероятните си колеги! Свободата на личността я има, успехът също!Сега съм докторант и няма да спра дотук, нищо, че не съм бил при ционистите!

19

Анонимен

преди 10 години

СУ обучава повече студенти от Масачузетс.. Само към 7000 студенти.. 7 милиарда долара бюджет.

18

ТHE Патриот

преди 10 години

След като джордж буш е завършил Уейл за американски университети да не съм чул, най- тъпата и *** нация във вселената!

17

Анонимен

преди 10 години

много сте *** овчички това са университети на елита на всеки студент се пада 2 милиона бюджет. общия бюджет на Харвард е 14 милиарда. 1/3 бюджета на БГ В него 1/2 са ционисти другите ги взимат за пълнеж

16

10010

преди 10 години

Може да са престижни и елитарни и скъпо платени, но все повече оплаквания чувам и чета, че са като затвор или казарма.Даже не може и да се досети човек за колко много рестрикции и забрани става въпрос, за да не се разваляла дисциплината и "имижда" на въпросния университет или колеж.Като започнем от идиотския дрескод, да стигнем до мазното поведение, което се налага навсякъде. Излизаш от там минал през месомелачката и с промит мозък!Между другото - завършил съм СУ - и бакалавър и магистър!

15

Анонимен

преди 10 години

Това са медийни рейтинги и милиардни бюджети за децата на ционистите.. Това са университети за елита ционисти и масони.. Най-ефективни са Иранските университети с бюджети 60 милиона долара са в топ 200 по математика и компютърни науки по шанхайската класация.. Нищо не се сравнява с мотивацията и волята на Иранската нация.. Всичко е въпрос на мотивация и воля не взимайте насериозно подобни класации.

14

до 12

преди 10 години

И кво стана сега... 10/10 най-добри университета са все от прогнилия запад. Ама естествено, щом списанието е британско, значи има зъл заговор срещу братята руси, няма как иначе. Я като толкова знаеш, я дай класация от някой руски източник да видим там какво казват, дали няма резултатите да са същите...

13

от варна

преди 10 години

право в десетката

12

Гошо Пернишкия

преди 10 години

*** дето питаш за руските университети. Я провери американците чии ракетни двигатели използват и защо? Голями професори станахте.

11

умен гущер

преди 10 години

Само да събера 1 милион лева,веднага отивам в Харвард!

10

Анонимен

преди 10 години

до 10Олигофрен, явно не четеш статията, а тя е от БРИТАНСКО списание! Как искаш да има руски университети в нея при това положение???????????

9

Жалко

преди 10 години

Със затаен дъх прелиствах класацията с ндеждата НБУ да появи на едно от челните места, ама не стана. Баси тъпите американци, как са могли да го прозяпат? Нейсе, другия път...след 1000г.

8

бай Х

преди 10 години

И колко руски университета има в десетте най-добри?

7

сандо

преди 10 години

а университета в ПЕРНИК на кое место е

6

st

преди 10 години

И аз се чувствам малко радостен има 1 месечен курс в International and foreign languages department към Stanford university.