33

Анонимен

преди 10 години

аз пък лично познавам човек с ДВА АМПУТИРАНИ крака, който ходи всяка година на комисия, за да проверят дали не му се е възстановило здравето и дали още е инвалид. явно според бюрократите краката растат като нокти :)

32

Анонимен

преди 10 години

Познавам човек инвалид, без един крак, който трябва след 2 години пак да се яви на ТЕЛК, за да му се поднови решението, че е инвалид и пенсията !!! Ане се яви, няма да е инвалид, т.е. може да му е поникнал крак

31

ЦАРАРОВ, ДЕ СИ?

преди 10 години

Я ЕЛАТЕ ВИЖТЕ ЛАПАЧИТЕ ОТ ЯМБОЛСКИЯ ТЕЛК!!!!!!!!!!!! ХОДИШ ЛЕЖИШ ПО БОЛНИЦИ, ПРАВИШ СИ 100 ИЗСЛЕДВАНИЯ ЗА КОИТО ПЛАЩАШ ОТ ДЖОБА СИ И НАКРАЯ ТЕ ИЗКАРВАТ ПО ЗДРАВ И ОТ ЗДРАВИТЕ В ПЪЛНО ПРОТИВОРЕЧИЕ СЪС ЗАКЛЮЧЕНИЯТА НА ЛЕКАРИТЕ. ТОВА РАЗБИРА СЕ, АКО НЕ ОТИДЕШ ПОМЪКАЛ ДИСАГИТЕ, ЧЕ ДА СИ ПОЛУЧИШ ПОЛАГАЕМОТО КАТО ИНВАЛИД. ПОСЛЕДНИЯ ПЪТ СЕДЯХ 3 ЧАСА ДИВАН ЧАПРАЗ С НАТРОШЕНИТЕ МИ КРАКА В ЧАКАЛНЯТА, ДОКАТО СВИНЯТА ОТ ТЕЛК КОМИСИЯТА ПЛЮСКА В СТОЛОВАТА ПРЕЗ РАБОТНО ВРЕМЕ!!!!!!!!!!!!! КОРУМПИРАНИ ***!

30

инвалид

преди 10 години

Аз съм на 54 г от 26 г съм с РА / ревматоиден артрит/ не го пожелавам на никой а от 28 г съм с ТЕЛК искам да ви кажа,че няма никаква промяна в наредбата от преди 1989г .И аз ходя през 3 г когато попитах защо ми казаха,че ако имам ново заболяване ще прибавят точки ако е пожизнено молба чакане и.т.н.Колкото до онкоболните след операция им свалят процентите както и за изкуствена става и.т.н.Не е честно.

29

Анонимен

преди 10 години

В системата на ТЕЛК има две наредби - за болни и умиращи и втората за здрави и платежоспособни В комисиите на телковете се шири най голямата корупция,изпитал съм го на гърба си .В чакалнята мирише на застояла лой от болни ***,на който решенията се дават в отделна стая.Всички комисии в държавата ни са за смяна,там не работят лекари ,а стари пенсионирани алчни лелки и старчета ,на които не им дреме и отдавна са забравили Хипократовата клетва.

28

VAL

преди 10 години

Да бе как ли пък не наредба, защо не се погледне колко лекари са пенсионирани, а нищи им няма. Работят си, ходят по екскурзии. Къде е при тях закона?????????? Или понеже сме колеги дай да точим социалното, че и родата да пенсионираме по инвалидност. Скапана държава.

27

Анонимен

преди 10 години

Великодушни са само към ***.и.т.е.!!!!Хора,които не са платили и една осигуровка,имат 100%.Обаче там системата е друга"дай,за да ти дам".Така ще е,докато затворите не почнат да се пълнят с "знахари" корумпирани,а не да ги "наказват" с мъмрене!!!!!

26

СВЯТ

преди 10 години

ДАЛИ ИМА 100 ООО ПЕНСИОНЕРИ (ФАЛШИВИ) НО СПОРЕД МЕН СА ПОВЕЧЕ КОЙТО Е СЗГЛАСЕН С МЕН + КОЙТО НЕ =

25

тотко

преди 10 години

ВЪРНЕТЕ ПОЖИЗНЕНОТО ПЕНСИОНИРАНЕ ***.След като 10г. примерно си бил в системата на ТЕЛК минавал си толкова пъти и имаш доказани и явни заболявания защо да не можеш ,защо?КОРУПЦИЯТА Е НАВСЯКЪДЕ ?

24

Анонимен

преди 10 години

bashta mii beshe bolen ne po vremeto na oresharski .... ama pak ne mu dadoha telk !

23

Онкоболен до Райна

преди 10 години

Благодаря.Често срещам болни от провинцията-винаги им намират нещо ,,нередно,,и хайде обратно.Ад..ад..Прав е един професор /бивш министър/ ,че това са най-отвратителните лекари.Дано имаме повече късмет.

22

Анонимен

преди 10 години

До 21,Стига бе, 95% ? Гледам че пишеш по форумите, пък да работиш не можеш а? 95% означава да не виждаш и да не можеш да ходиш....Цъкай ти по цял ден фейсбук и се жалвай че държавата не ти плаща повече. Мързелив народ, алчно племе.

21

недоволен

преди 10 години

Това може да се случи само в абсурдната държана България, където хора с ампутирани крайници или онкоболни ги карат през две или три години да доказват заболяванията си. Ами да може на този с ампутирания крак да му е изрясъл нов, знае ли някой у нас всичко е възможно.

20

Цветан Караилиев

преди 10 години

До ИванкаТова е някакьв абсурд.Струва ми се,че целта на този ужасен цирк е да останат колкото се може по-малко пенсионери по болест.Жена ми с куп заболявания на всеки 2г.трябва да доказва,че не е оздравяла.Засега заплатата ми не е от най-ниските,няма да умрем от глад и без нейните малко над 100 лв.Но какво ни чака,когато,ако сме живи,когато вече няма да мога да работя?

19

а

преди 10 години

Аз съм ходил на лекар и той ми е казвал като ти се влоши състоянието ела.

18

Онкоболен

преди 10 години

Пълен абсурд. От 95% стана 80%,само и само да не получавам помощ от Социални грижи.Състоянието ми се влошава-ТЕЛК намалява.В Онкоболницата ни правят на маймуни/може би Хитлер не постъпвал толкова жестоко/.Вече свкнах и не вярвам нещо да се оправи.Съжалявам- това е истината.

17

Иванка

преди 10 години

До Райна: подкрепям Вашето изказване и съм възмутена и за това, че диабетно болните ги привикват на две години пред ТЕЛК за да ги проверят да не са оздравяли.А да ви кажа, че чух и такъв случай. Предположението е че първо, някой си платил за да го изкарат с диабет, а на следваща комисия, поради факта, че тя е семнена вече е бил здрав, което просто е невъзможно, ако си бил болен от тази коварна болест, която бавно но сигурно те обива. Защо е необходимо инвалиди в колички, да ги привикват на 2 г.

16

Анонимен

преди 10 години

Там е корупцията и в съдебната система.

15

Анонимен

преди 10 години

Така смъкнаха и на баща ми. Той също е онкоболен. Според ТЕЛК, онкоболните се излекуват след 1-2 години. Докато не заиграе "бесилото"/съдът сред депутатите и псевдобизнесмените, България НЯМА да се оправи. НИКОГА!

14

Анонимен

преди 10 години

ТЕЛКА е пълна каша!Здрави -прави със 100% ,а хора пълни инвалиди ,трябва да си доказват ,че са им поникнали краиници или са прогледнали.Трябва да си има решение на тая лудница.Не е нормално приказката "болен здрав носи" да е истинска.