42

жорето

преди 10 години

Какъв е смисълът да плащаш всичко по закон,като знаеш че всичко което платиш на държавата ще бъде разграбено ,окрадено и ошушкано до кокъл от типове като Сидеров ,Станишев и т.н.

41

ГЛАС НАРОДЕН

преди 10 години

САМО 33% ЛИ СА В СИВАТА ИКОНОМИКА ???АБЕ, Я ГИ ВЪРНЕТЕ ТЕЗИ В ПЪРВИ КЛАС ЗА ДА СЕ НАУЧАТ НА СМЯТАНЕ...НЕ 33% АМИ 95% Е СИВА ИКОНОМИКА. АМА ТАКАВА НИ Е ДЪРЖАВАТА И ТАКИВА СА НИ ЗАКОНИТЕ - НАПРАВЕНИ СА ТАКА, ЧЕ ДА ГИ ЗАОБИКАЛЯМЕ. И НАЙ-НАПРЕД ГИ ЗАОБИКАЛЯТ ТЕЗИ КОИТО СА НА ВЪРХА. ТЕ СЪЗДАВАТ ЗАКОНИТЕ ЗА ТЯХНОТО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ (КРАЖБИ, ЗЛОУПОТРЕБИ ...)

40

ама че народ

преди 10 години

До Анонимен (12)Когато се изпразни хазната приятелю, идвам и те обирам по особенно брутален начин. Смазвам те от бой, гавря се с роднините ти, присвоявам си всяка твоя придобивка ... а ти пиленце, ще идеш да се жалваш на кого точно ? На полицаите които чакат от теб пари на ръка (нали хазна няма), съдиите които чакат от теб пари на ръка (хазна няма), после от теб ще искат и да ми платиш престоя в затвора (хазна няма). Мисленето ти е като на 5 годишен около Нова Година !!!

39

мими

преди 10 години

АНАРХИЯТА В БЪЛГАРИЯ Е СТРАШНА!!!!!

38

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен 34 Ами нали за да го глобят или опандизят тоя дето скатава по тоя начин - трябва 3ма бачкатора да свидетелстват че им дава по 1000 а ги осигурява на 350... ама и бачкаторите сте *** и не ви стиска, и за това ги ***. Обаче псувате държавата че няма пари за здраве и пенсии... само че докато си траете сте съучастници. слагай сега минуси Бай ***... *** НАРОД - СЛАБА ДЪРЖАВА!

37

Гошето

преди 10 години

Ако не е сивата икономика да осигурява заетост до сега щеше да има революция .

36

Ягодоберач на село

преди 10 години

Кой ще иска да плаща данъци, като гледа как се шири корупция на всичките етажи на властта. Вижте митниците - и те са с рекордно ниска приходност. А за нея отговарят само държавниците от най-високо ниво. Каквото от народната пара не се окраде, се пуска като милостиня на електората, за да може пак да се запази статуквото.

35

Анонимен

преди 10 години

До До 29 Частна фирма съм драги, и всичко ми е легално.... само че ми писна от "пишман бизнесмени" дето работят с краден софтуер, не плащат осигуровки, нито дават пари за транспорт, нито купуват фирмено облекло (за разлика от мен) - да ми подбиват пазара и цените!

34

Анонимен

преди 10 години

Частника не плаща. Всички лъжат и работници и държава. Ако имаше държава на място, това нямаше да се случи. Не може заплатите при всички частници да са по 300-400 лв., на всеки е ясно че това е с цел да не се вкарват пари в държавата. Частника лъже работника, че ще му дава 1000 лв., но по договор ще го води на 350, но после с триста зора му дава и тези пари. Докато не влязат в затвора всичките тези мошенници няма да се оправи държавата. Трябват реални договори с реални пари.

33

Анонимен

преди 10 години

До Човек предизборни обещания няма как да се изпълнят от днес за утре... Впрочем - навремето крадлив Моньо го каза най точно - "Аз ви обещах че с общи услия за 800 дни може да усетим коренна промяна.... вие какво направихте за тези 800 дни"?

32

До № 29

преди 10 години

Осигуровките са право, по Конституция, а не задължение. Абсурдно е, да вкарват хора, в затвора, защото не са си консумирали правото. Дали не се иска на властниците, да вкарват, по същата логике, и негласувалите, за тях, в затвора? Уважаеми, нали си много оправен, стани частна фирма, за да се видиш, колко струваш. Ама те е страх.

31

Народен съд

преди 10 години

За 25 години този мушморок не е забил и един пирон, някой да си окачи дрехата на него. Един от идеолозите за закриване на "губещите" държавни предприятия - като "Кремиковци", АЕЦ"Козлодуй" и на тяхно място да се развихри високоефективния частник. Такова развихряне настъпи, че 3 000 000 българи изчезнаха от картата, а по улиците половината хора са просяци, клошари или ненормални. За последната седмица видях два трупа в центъра на София - единия по "Пиротска, другия на спирка "журналист".

30

Човек

преди 10 години

Къде са ви пред изборните обещания,къде е ръста в икономиката,милиардите приходите от митници,работните места?Къде е всичко обещано,трябва с пепел да си посипете главите долни комунисти и да се заровите в царичинската дупка.Къде ви е високия социален статус,дадохте мижавите 5 лв.на пенсионерите и 40 лв.на майките,а загробихте цял народ за десетилетия.Половината от власт имащите нямат и ден работа,но са дейни партийни функционери,продадохте за влияние на ДПС цели сфери на бизнеса,долни предатели

29

Анонимен

преди 10 години

Kрадеца вика "тука много се краде".... Абе пишман-бизнесменчета - почти никой от вас не осигурява работниците си на реалните заплати, какво рИвете? Като сте против "сивата икономика" - защо се посрахте и не искахте пандиз за неплащане на осигуровки, а?

28

До № 18

преди 10 години

Размерът, на осигурителната тежест, е огромен. Парите са осигуровки, отиват не по предназначение, както сам Данов признава. Данъчната система е сбъркана, обърната наопъки. Би трябвало корпоративният данък да е по-големи в пъти, както е в "белите" страни, за да имат интерес фирмите, да намаляват данъка си, като увеличават разхода за заплати, но осигуровките, трябва да станат в пъти по-ниски.

27

Бачкатор

преди 10 години

Тоя агент с доноси си изкара целия животец?

26

Харалампито

преди 10 години

Споделям мнението, че сивата икономика спасява малките фирми от банкрут. Ами то като сметнеш колко много правила и разрешителни има - да полудееш. Давам пример- за съвсем обикновен офис трябва всяка година да викаш лицензирана фирма, която да ти замерва осветеността на работното място. Срещу заплащане, разбира се. Защо е нужно това? Да го направят само след извършване на някаква ремонтна дейност или при преустройство на помещението.Ама само това ли е?Има десетки такива примери за пари на вятъра.

25

Анонимен

преди 10 години

Още повече са!

24

Анонимен

преди 10 години

Конфискация и национализация.

23

Анонимен

преди 10 години

Serj obeshta da uvelichi subiraemosta na danucite.