14

Циника

преди 10 години

до 14, а бе ***, понятието "гражданин" е въведено по време на Френската революция от 1789 г., като контрапункт на понятието "поданик". Обществото от граждани според теоретиците на революцията представлява общество от хора, които отстояват своите права и се намират в договор с властта с ясно определени и взаимни права и задължения.Докато според тях поданиците са просто данъчно задължено население,което се подчинява на съществуващия държавен ред без да заема активна позиция.

13

Анонимен

преди 10 години

няма британски 'граждани', скъпи колеги кандидат-журналисти. има британски поданици, както испански, датски и т.н. така е в монархиите. 'гражданството' идва от съветското 'гражданин советского союза' - докато не отвикнем да ползваме тази дума, ще ни се смеят и ще сме разделени. в Европа има или националност или поданици. между другото, това е и основният проблем в България - между другото, както нямаш чувство за национална принадлежност, съответно държавата те третира като 'гражданин' (ала-бала)

12

Syr kamerun pedalov

преди 10 години

BBYMLGARITE I RUMUNCITE SA VINOVNI

11

Анонимен

преди 10 години

ДО НОМЕР 1 ТОВА Е НАИ ТОЧНИЯТ И ОТГОВАРИЯЩ НА ИСТИНАТА КОМЕНТАР КОИТО САМ ЧЕЛ В ДНЕС БГ И ВООБЩЕ ПО НОВИНАРСКИТЕ ЕМИСИИ ДО СЕГА БРАВО

10

Анонимен

преди 10 години

ах ми да ги взривяват нали там са наи големите правозащитни организации по праваата на имигрантите от африка и азия хич не ми дреме

9

Анонимен

преди 10 години

На острова е пълно с наркомани. Не е лошо, когато сеят простотия из целия свят. Лошото е когато нашите компетентни журналисти ги цитират.

8

да,така е

преди 10 години

защото на този свят действуват обективни диалектически закони,които не само,че се игнорират,а по-скоро не се познават...един от тези закони гласи,че когато работиш за нечия чужда кауза,всъщност първо го правиш за себе си-за реализацията на каузата при теб..а не при тия,на които мислиш доброто или злото...така,че халал да им е на тъпите и арогантни ингилизи,това което направиха за сирия...дори не омгат да разберат,че то първо ще се реализира при тях...така е,простотията няма граници..за съжаление

7

Анонимен

преди 10 години

ЦРУ също обучи Ал Кайда срещу руснаците но после Ал Кайда им събори небостъргачите и Пентагона.

6

Вера

преди 10 години

Това ни уплаши много и няма да ходим на работа там. А тези , които отидоха вече се връщат.

5

Наблюдател

преди 10 години

А, стига бе?! Т'ва не може да бъде! Нали все българи и румънци правеха поразиите там?! хахахаха...... Инглилизите си го набутваха години наред с приемането на каква ли не *** от бившите им колонии.....но сега ще си хапнат врялата попара дето надробиха.....хем и да видят 4е българите и румънците са им най-малкия проблем, даже не са и проблем понеже те са тия които работят като волове и плащат данъци и по фермите даже им прибират реколтата....да се плашат от 4ерната *** дето е само на социала!

4

Анонимен

преди 10 години

Когато сееш ветрове - жънеш бури.

3

Анонимен

преди 10 години

Всичко се връща!

2

Наско

преди 10 години

Каквото повикало такова се обадило,Великобритания финансира и обучава в лагери в Турция терористи главорези който се бият срещу законното правителство в Сирия.

1

Анонимен

преди 10 години

Е нали ние и румънците сме им трън в очите, а пък те обичат да приемат араби, индиици, африканци и т.н. и те сега им се отплащат за добрината.След 50 г. Англия ще е ислямска държава, а след още 100-150 г. бялата раса ще изчезне.