35

Анонимен

преди 10 години

Единственият начин да има ниски цени е да няма НИКАКВА регулация

34

Анонимен

преди 10 години

на о-стров Тасос, Гърция се продават САМО неща произведени в о-ов ТАСОС...даже има етикет - произведено в ТАСОС....мед - от Тасос, маслини - от Тасос...специалон се проверяват фериботите, които идват на всеки час да не би някой да внася храна... а ние не искаме да направим същото нещо за цяла страна

33

Анонимен

преди 10 години

щом като ще поскъпват ако продават качстевени стоки защо лунаката не е по 1 лев, а сиренето по 1-2 лева най-скъпото след като продават отявлени ***?тебешир и палмово масло за сирене, жили вместо лунака, плесен в която се къпят жаби за боза......

32

Анонимен

преди 10 години

аз съм за затягане на контрола.... като изгърмят половинаат вериги, и се види какви *** се пробутват на нашия пазар търговците ще бъдат принудени да ни дават нармалан храна - тия домати дето ги ядем сега - все едон че гума дъвчем. от тях и рак ще хванем. тъпчат ни с ГМО.

31

Анонимен

преди 10 години

trqbva da sko4im vsi4ki s toqgite ili koi kakvoto nameri i pogrom na vsi4ki golemi verigi koito ni mamqt !!!!

30

Анонимен

преди 10 години

nikoga nqma da se opravi nishto i zashto/ Nie sme ov4i glavi !!!!!!!!!!! govorq samo za balgarite .vijte *** sprat im toka ska4at na bunt !!!!!!!! spirat im viodata na bunt a nie kakvo pishem si tuk ,kakvo se promenq !?????

29

DARK

преди 10 години

Все винаги като се заговори за държавна регулация и частниците винаги скачат и почват да реват , че са щели да се вдигнат цените я у лево ваща мама картелна!

28

fghfhghfg

преди 10 години

В България и Германия, а и не само Германия, разлика в цените на хранителните стоки в супермаркетите няма, даже там някои стоки са по-евтини и обърнете внимание - В ПЪТИ ПО-КАЧЕСТВЕНИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ !!! Стандарта на живот е изравнен, но къде може да сравняваме доходите на немците и богатият им избор на работа с тези на българите ?!? ....

27

Анонимен

преди 10 години

САМОРЕГУЛАЦИЯ?!?!?!?!?!?!Все едно крадец да се саморегулира ОТКЪДЕ,КАК и КОЛКО да открадне!!ХАХАХАХААХААААААА......

26

Анонимен

преди 10 години

До MartoДа, нагли са! Смъкват от доставчиците си по 50 - 60 % отстъпки, при което ги карат да работят на загуба и отделно слагат надценка от 15 - 30 % ! И плашат, че ще вдигат цените, ако се въведат регулации! Държавата трябва да отговори подобаващо и да въведе Европейски регулации срещу тази наглост!!!

25

Анонимен

преди 10 години

Икономиката е сложна система което изисква висока степен на образованост за евентуалноторазбиране. Не познавам българин който да има елементарни наченки в познаването на тази материя. Да си прочел основните икономически теории е тотално недостатъчно да претендирашче знаеш нещо изобщо.Когато БокУ дойде на власт ,казах че ПОСКЪПВАНЕТО *** на врата. Скоро то беше ФАКТ и след 3 години правителсвото ПАДНА поради масовото обедняване.Ореха тръгва по стъпките на БокУ.

24

Най-добре

преди 10 години

да ги затворят "по санитарни съображения" и да видим каква върволица от посланици ще се изниже пред министерския съвет. ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!

23

Marto

преди 10 години

Нагли са веригите. В Германия, Англия, Франция и тн.......... цените на хранителните стоки са по-ниски от нашите. Там дали не е регулирано?

22

Апис

преди 10 години

Не знам за друго, но не може в страни с 10 пъти по-големи възнаграждение да имаме еднакви цени на много от стоките по магазините. При положение особено, че работната ръка в България е толкова евтина не виждам как се прави ценообразуването на българската продукция, така че сиренето ни да е на същата цена като френското. Има нещо много сбъркано и съм склонен да мисля, че собствениците на предприятия алчнеят.

21

vesko02

преди 10 години

Политика на ухажване и подмазване,БСП е в стихията си.Дано не го мисли Орешарски сериозно да се намесва с внушения .Вътрешнообщностните доставки не са нарушение,а защо една стока отива през посредник също не е престъпление.И вие държите хората на помощи и ваучери пък не им осигурявате нормални доходи.

20

5666

преди 10 години

Ами ще пазаруваме в кварталното магазинче.Там разликите са с 5-20ст.А някои стоки са и на същите цени.Вече няма комунизъм и празни рафтове.

19

Анонимен

преди 10 години

Амън от специалисти като този цитиран в статията, наемани за един ден от големите вериги само и само да отвърнат с плюене на каквито и да било мерки за подобряване на БГ икономиката. Монопола трябва да е навсякъде ако ги питате. А малкия бизнес ???

18

макето

преди 10 години

хи хи хи на мен ми е скъпа ракията и не я купувам ами си я варя скъп ми е токо не го ползвам правя си свещи манджата е скъпа гледам си овчици и прасенца и си ги папам доматите са турски у оранжерията почнаха да пъстреят

17

Анонимен

преди 10 години

всичко е свързано=поскъпване=инфлация(със същите пари купуваш по малко)=няма продажби=няма ддс=няма за пенс и за дър служформулата на успеха= кладенец + кокшки + картофи

16

JJ

преди 10 години

До АнонименВсичко идеално, но при една президентска република, кой ще е президент - Бойко, Станишев, Доган, Волен... Защото тия четиримата веднага ще се кандидатират и един от тях ще вземе властта.Аз лично не виждам никаква алтернатива и оправяне на положението.