19

Предложение

преди 10 години

Тази -утка, що не седне да научи столиците в Европа първо?Просто *** ейййй, за е-правителство ще ми говори.Аман от този женски полов орган.

18

До 28

преди 10 години

А пък вие 20 години избирате комунистите и вързахте....Хубаво, че дойде ГЕРБ, че да ви е виновен за предходните 20 години....*** ***......

17

Гласоподавател

преди 10 години

3. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите? ДА на първото и третото предложение защото над 2.5милн.живеят и работят в чужбина,и това е единственото правилно решение в ерата на IT комуникациите,е грях да не можеш да гласуваш по нета,това си е престъпление,как може да се преброяваме,чрез нета а да не може да гласуваме

16

Поп Грую

преди 10 години

До KokoА пък умните и красивите избрахте ГЕРП и ко? Тока до небето, работа до гроб!Аре, терминалите и фиуууу!

15

Кашчей Безсмертний

преди 10 години

Ами като ви затвориха печатницата, ши ривети!Имаше филм, американски - пускат празен лист през машината и тя си гласува за единия кандидат. Е, старичка беше машината, по времето на Буш младши.

14

Анонимен

преди 10 години

Ако нещо ще оправи тая страна това е ИТ сектора. Лошото е , че колкото и пари да докара пак много хора ще живеят на гърба му, вкл. политици, *** и разни мързеливци и мрънкачи. Да ви кажа ли 1 човек на когото вярвам (за разлика от всички политици)? Това е Светлин Наков! Той искаше да направи нещо за България и го направи!

13

Програмист

преди 10 години

RSA с 3072+ битов ключ + hybrid-encryption scheme (PKCS7) + HMAC с random salt, а и да не е textbook RSA защото е псевдо-произволна пермутация ;)) И кое не му е сигурното на RSA, ама аман от разбирачa малко по-надолу дето и от квантови компютри/алгоритми разбира... Пичага мога да ти кажа, че НИЩО не знаеш и си гол и бос - ама на приказки те бива... Аман от специалисти в ИТ сектора...дерзайте *Коментарът е написан от 22 годишен студент специалност Софтуерно инжинерство в Британски университет

12

рИев

преди 10 години

Ай стига сте рИвали, електронното гласуване ще е само за който може и иска, другите ще си ходите по тъмните стаички. Ясно каква е целта - хората в чужбина да не могат да гласуват, за да избира бай *** и пенсиите БСП/ДПС/ДС 100 години. Аре, марш, свършва ваш'та

11

gft

преди 10 години

продължение от 16после идва момента със сигурността. Дали е добра идея, да се въвеждат методи, неясно на масата, във време когато масата няма доверие в упралението (независимо кое е то)? абе малко става като жабата и коня. Между искане, можене и правене има много голяма разлика.

10

gft

преди 10 години

всъщност не бих казал, че това е най - важната част. Започва се с нещо просто, например, как да определя даден човек , той ли е, не е ли той в електронната епоха. Най - лесния начин за това е всеки да има електронен подпис, това чудо на техниката и математиката трябва да отиде някак си до харата. Те да се обучат как да го позлват, ако имат къде, а както знаем, как вървят инфомрационните кампаниии и реализацията на продуката в България направо ми се плаче,справка дигиталната телевизия и тн и тн.

9

:))

преди 10 години

Приветствам това решение. Най накрая може и да гласувам. НО както всичко друго в България вота може и там да се манипулира. Ще трябва да измислят доста добра система за да няма дублиране на гласовете. Накрая ще се окаже, че в столипиново от 4 лаптопа са гласували 20 000 човека.

8

dp

преди 10 години

Отчаяно драскат да съберат бройка гласували за да са легитимни (под 25% участие и...).Явно са решили, че като го направят онлайн понеже е по-лесно и повече щеидат да гласуват.И ще сгрешат - който има опит онлайн не е лесно да го подмамиш със спам,който няма ще му е много по-трудно така отколкото по стария начин.Каквото и да правят, както и да го сучат няма как да минат без сериозни отстъпкиза да може да остане мафията им легитимно на власт.

7

Koko

преди 10 години

Всички пенсионери, неграмотници, деградати, *** с ниски чела и низки ценности.Заради вас една крадлива клика начело с бивши комундери, турци и псевдо националисти (психопати) ни мачка и ни загробва завинаги.Нормалните и можещи хора ще се изнесем от страната, но Вие малоумно стадо ще страдате и винаги ще сте бедни, защото сте ***, прости и престъпно консервативни селяци.Говоря за електората на БСП, ДПС и Атака.Туморът на България

6

хоха

преди 10 години

Сега ли да се пръсна от смях или след малко? На IT сектора му е през долуподписания за вас политичковци непоръбени :) ... мооже би само тези които са зависими от вас и от нагласените ви търгчета за доставки на консумативи, оборудване и "услуги" ... с и без ръце :) Хахахахаха ...

5

Анонимен

преди 10 години

Тези модерни години и такава евтина пропаганда!Който работи в този сектор знае как се следи всичко по нет-а.Как би си сложил главата да улесни "елита" в маниполациите и даже да знаят кой за кой гласувал?!?!

4

Анонимен

преди 10 години

Вместо да водят *** под строй да гласуват всичко ще може да се уреди лесно и бързо от един компютър! Купувачите на гласове ще умрат от радост!

3

Burkanturist

преди 10 години

hahaha, v tzelia svyat vsichki firmi pravyat online prodajbi, pokupki, dialog, banking...stava za sekundi obmen na informatzia kato imat merak stranite. v BG darjavnite slujiteli ot tzentralnata administratzia imat merak da lajat i da pravyat mafii - zatui "chakai malko", "elate utre", proletta, esenta, sa termini za kontakt - raztegleni v bezkraya na vremeto. marzelivia bg prezident iska da se tutka do 25 mai za 1 prosto dopitvane do naroda. a mafiotskite bg deputati ot 12 mai 2013 vse lajat.

2

Анонимен

преди 10 години

Какво електронно гласуване това не е за вилаета *** Изори стават с кебапчета бири някой лев в джоба на пенсионерите олио който плаща той пичели да който плаща и който лъже той пичели

1

Анонимен

преди 10 години

Уф, ама как няма да приветства ИТ сектора точно електронни .... (каквото и да е)!Толкоз пари ще се профукат, толкоз нефункционална техника ще се вкара на безценица, а някоя друга европейска програма може да се изтръска до цент! Ние едно електронно гласуване за миска не можем да проведем без скандал, та какво остава за по-сериозни неща?