27

Анонимен

преди 10 години

Тоя иска да дискредитира явлението реферндум.От къде реши да го изтърси този бълвоч?Изведнъж ей така ?!?!

26

край

преди 10 години

Мажоритарните избори няма да променят имената на партиите - пак ще са си тези НО най вероятно даже шефовете на партиите няма да се депутати /от това ги е най страх/. Мажоритарния избор тотално ще промени хората в парламента, а нали това искаме. Изчезва и партиината дисциплена - гласуването по съвест става най нормалното нещо /не като сега когато се позволи от партията/. Народното събрание става мястото за преговори и говорене а не като сега място на което се озаконява договореното от парттите.

25

Анонимен

преди 10 години

Този крадлив *** първо да направи обръщение към жена си.Собствената му съпруга се срамува от този *** , а той седнал да се прави на президент.*** Офшорников е най-добре да се скрие , и да не намига на войниците по време на паради , че е срам за държавата ни.Такава мижитурка ни набута Боко , та станахме за резил...Обръщение , пфу...

24

Анонимен

преди 10 години

До икономистСлед 20 години когато изтече срока на слънчевите панели, пак ВИЕ ще трябва да плащате за тяхното рециклиране което никак не е безопасно, защото съдържат АЗБЕСТ.

23

край

преди 10 години

Мажоритарният избор е демократичен избор. Пропорционалната система е потвърждаване на листи с хора подредени от шефомете на партиите които най често даже не познаваме. После като ги видим по телевизията не можем да се начудим как глупендъра е станал народен представител. - така с пропорцинолна избирателна система.

22

Анонимен

преди 10 години

До икономистНе трябва да се плаща нито за ВЕИ нито за Белене. Между впрочем на ВЕИ мафията ще платите 15 милиарда лева за 20 години само за 3 % от потребявания ток. С тези пари би могло да се построят 3 бр. реактори AP 1000 които да произвеждат по-вече от половината от потребявания ток за следващите минимум 60 години.

21

Анонимен

преди 10 години

izborite triabva da sa zadyljitelni specialno za Bulgaria, hste vi kaja zashto .zashtoto nai golemia procent ot neglasuvashtite sa bulgarite , tova zna4i 4e ako ne se vyvede zadyljitelno glasuvane dsp i ibsp shte sa si na vlast te si imat tvyr elektorat , tova zna4i *** i turci da upravliavat Bulgaria kakto e v momenta

20

край

преди 10 години

Тези които не вярват в мажоритарния избор нека ми обяснят как Станишев ще събере 50% плюс 1 от гласувалите в един едномандатен избирателн район. Как Сидеров ще събере такова одобрение в едномандатен район, как Пеевски ще събере такова одобрение или Яне Янев. При мажоритнарната система става депутат -само този който е одобрен от повече от 50 от гласувалите в района.

19

край

преди 10 години

Чисто Мажоритарна система е нещо коренно различно от пропорционална система с "мажоритарни елементи"- на предишните избори мажоритарния елемент беше ползван за да се дискредитира мажоритарната система въобще. Истината е че МАЖОРИТАРНИТЕ ИЗБОРИ В ДВА ТУРА са изборите които променят системата за това са тотално нежелани от полтиците и направо забранени за обсъждане.

18

Чочо

преди 10 години

Ха, изненада! най-после едно адекватно, смислено, напълно осъществимо предложение, обслужващо изцяло демократчността и интереса на народа, че и да идва от политик. Браво! Ако НС го отхвърли, което вероятно ще се случи, трябва да съберем 500000 подписа и тогава няма мърдане. Идеята е страхотна и постижима.

17

икономист

преди 10 години

За ВЕИ не може ,а за АЕЦ Белене може да се откраднат дотук 2 милиарда. А извинете забравих, че на каскетаджиите им се полага тя Държавата е тяхна по наследство.

16

край

преди 10 години

промяната на начина на управление на България минава през промяна на начина по които се избират управленците т.е. смяна на избирателната система. МАЖОРИТАРНА ИЗБИРАТЕЛНА система ще омете от сполитиката всички до втръснали ни политици. Не козметични промени на пропорционалната система /задължително гласуване или "мажоритарен елемент" намаляване на депутатите и чисто мажоритарни избори в два тура ще изпратят Станишев, Д Пеевски, Волен Сидеров Яне Янев Бареков и др. *** в преждевременна пенсия.

15

Анонимен

преди 10 години

Аре нема нужда да се обръща. И така си е грозен.

14

EUSSR

преди 10 години

Нека да има референдум и за въпроса: Съгласни ли сте да плащате 750 000 000 лв. годишно на ВЕИ мафията.

13

Дон Кольо

преди 10 години

До БравоПич, не до 8ми, до навършване на 16 години образованието е задължително.

12

Дон Кольо

преди 10 години

Що да не намалим броят на депутатите на 100. Повече не ни трябват. После правим референдум за формата на управление - президентска или парламентарна република. Ето това са референдуми.

11

ккк

преди 10 години

Комунистите излизат с номера, че ако имало местен феодал в малко градче,щял да принуди хората да гласуват за него. Добре, обаче не казват че ако това малко населено място се направи така, че да бъде към по-голямо населено място, реално се получава, че вота се размива в по-голямото населено място, а както знаем в големите градове комунистите не могат с 20 кебапчета да купят целия град и няма да успеят да влязат в парламента, защото до един са разбойници. Трябва да си вземем съдбата в свой ръце !!

10

Минува42

преди 10 години

Ей сега ще видите силата на ДПС.Да му е як гърба на Президента, че се осмелява да предлага задължително гласуване и да намали влиянието на ДПС.Може да е всякакъв, но на мен това предложение ми харесва.

9

Браво

преди 10 години

Вкарайте и въпрос дали да има някакъв минимален образователен ценз, за да се гласува. Не е нормално хора, които не могат да четат или не знаят български да избират кой да ни управлява. И то при положение, че образованието до 8 клас е безплатно и задължително. Браво за инициативата на Президента, а да чуем сега писъци от Позитано и ДПС

8

обективен

преди 10 години

Ама как може да сте толкова лесни за маниулиране тия които са против, какво ви е направил човека? Ако имаше нещо досега вашите комунисти щяха да са го изкарали, то за Пеевски, за Станишев, за Цв. Василев и пологата му Барека излязоха толкова неща, за президента някакви клевети само за личния му живот има и пак плюете или сте платени. Какво лошо предлага човека? Досега нито една лоша постъпка няма, а вашите само се дънят и ни заробват нови заеми само и скандали.Лошо ли е мажоритарното гласуване?