90

Анонимен

преди 10 години

Как ще съживяваш предприятия, които са произвеждали нискокачествени *** за съветския и СИВ пазар. Къде ще продават продукцията си? На каква цена? Световната индустрия се премести в Азия, където се произвежда в пъти по-евтино, отколкото би се произвеждало в България. Ние масова индустрия не можем вече да развиваме. Просто не можем да конкурираме с Китай, Индонезия, Индия и т.н. Може да имаме лека индустрия, ИТ, туризъм, селско стопанство и пак да сме богати. Стига някога да се измъкнем от ДС

89

smoking gun

преди 10 години

А кой ще плати тези 50 млн.? Аз, съседа, всички пишещи тук. 50 млн. по-малко за пенсии, за здравеопазване, за образование. 50 млн. повече заем, който децата ни ще плащат + лихвите. Е как ще заживеем по-добре?

88

анонимен

преди 10 години

ами мило герберче,има хора , които искат да си изкарват хляба с РАБОТА , а не с платени *** коментари...

87

Анонимен

преди 10 години

До Анонимен 96Ами да ти обясня. Когато си загубил един пазар като СССР и СИВ и не правиш инвестиции и не плащаш на персонала подходящо, техниката се разваля, технологията остарява, добрите работници се разбягват, качеството на продукцията пада рязко, поради което не можеш да намериш нови пазари а конкуренцията ти не спи и фалираш.Оставяме настрана Бай-Ганьовските далавери с които си мислиш, че ще станеш мултимилионер.

86

Анонимен

преди 10 години

Бравос, не съм си и мечтал, че ще съм свидетел на национализация.Абе комунисти, какво да очакваш.Да изкупи държавата всички закъсали предприятия и с "интернационала света ще побидим".***.

85

До пепе

преди 10 години

Ето такива като този pepe , са супер *** , ето за това държавата не върви. Било доказано, че в развитите общества не било рентабилно , държавата да е собственик на предприятия... ей *** *** и всички псевдо демократи мухльовци, наясно ли си , че една Австрия например има 60 % държавна собственост на предприятия и отрасли?! Такива *** като теб , ще оплюят всичко, което се прави. боко , вашия вожд само буташе и искаше да фалира (БДЖ, ВМЗ) , тия ги изправиха на крака и пак ревете

84

дфг

преди 10 години

Сега поне ще дават хляб на доста хора в най - изостаналия регион на Европа. идеално решение.

83

Анонимен

преди 10 години

Като чета коментарите, които в по-голямата си част са против такова развитие на нещата и разбирам защо ще ставаме и по-зле. Тук пишат ***, които нищо не разбират от икономика, финанси, политика, заетост и т. н. С други думи кухи кратуни като бившия премиер Боко. Дано се затрие тази държава, защото с такъв генетичен материал нищо друга не ни чака. Поне да е по-скоро, за да си спестим агонията.

82

Анонимен

преди 10 години

До BitТова е така.... донякъде.Заслужава си ако продукцията е важна за икономиката на страната, цената и качеството на продукцията е конкурентна на пазара...Ама то кво да му спасяваш на един завод който не работи от 15 години, няма производство, няма машини в него, няма нищо....

81

Анонимен

преди 10 години

Единствения начин да има смисъл, е да има бизнес план и той да е икономически обоснован. А иначе само за идеята да развеем знамето на труда могат да се похарчат много пари. Само че това е пълнене на каца без дъно.

80

Анонимен

преди 10 години

Ето, че ние българите открихме най-после топлата вода. Но, на каква цена? Същият този "Химко" Враца докато работеше във Враца имаше хиляди работни места. Тролейбусната мрежа в града беше изградена от същия комбинат. Топлофикацията на града вървеше също от него. Държавата го продаде за жълти стотинки при така наречената приватизация. Не си спомням вече на кого, но това няма значение. Сега ще откупи същия комбинат за 50 млн лв. Е, това се казва удар. Това се казва демокрация. Нямам какво дадобавя.

79

Bit

преди 10 години

При по-мощно индустриално развитите държави, подобен ход с изкупуването на закъсал завод/ предприятие е съвсем в рамките на нормалното. Обаче следващата стъпка, след като бъде възстановено то бива продавано отново при определени условия и без загуба на персонал. Дано и тук стане, но като виждам какво се случва с другите дружества....по-скоро съм песимист.Инак 6+ за идеята.П.П.С Ремотекс дано нещата се развият в положителен ход. Иначе си оставяме само с приказките, които не ни се слушат вече.

78

Оставка!

преди 10 години

Започнаха кражбите на едро. Турско-комунистическата банда иска да открадне няколко милиарда и този път!Незабавна оставка!След като държавата "купи" Химко, в него ще трябва да се налеят още стотици милиони, за да заработи фалиралото предприятие, което в края на краищата отново ще фалира!Оставка!

77

1_българин

преди 10 години

Ало, Карлуково, "4 ти км.", какво гледат. Тука некакъв Стойнев се вика щял да купува и да прави тежката индустрия и то държавна. Вярно ,че касата е недофинансира , ама елате го приберете. Че и Ремотекс щял да купува ама много му искали. Идвайте веднага..........

76

Анонимен

преди 10 години

В. Сидером е бащата на народа.

75

Онуфри

преди 10 години

Абе, на този *** защо му позволяваме да е министър бе?!?!?!

74

анонимен

преди 10 години

Боко май яко си развързал кисията,*** много.*** се,това правителство прави много повече от вас.Всъщност само крадяхте,затова сега плащата за щяло и нещяло.А и с чужди пита помен правите

73

Иван

преди 10 години

Идеята е добра, но подозирам че зад него стои единствено целта даден приватизатор да си покрие загубите от лошата инвестиция с пари от държавата. Предвид задълженията на Химко към Булгаргаз, НЕК и НАП, следва със сделката да се прихванат тези задължения и да не се ползват живи пари от бюджета. Ако предприятието има потенциял да работи редно би било държавата да намери стратегически партньор, който да се включи в обекта, най-малкото като гарант че продукцията ще има къде да се продаде.

72

Анонимен

преди 10 години

До анонимен 81Кое е позитивното?Да дадеш 50 млн лева за нещо което преди 15 години си продал за 1 млн. лева?Злато да имаше под този коптор, пак не си заслужава. Какви работни места ще открият, като нищо не е останало в този завод? Ако нещо е можело да се продаде е продадено, ако не е продадено е окрадено.В най-добрия случай ако има някаква останала техника вече или е морално остаряла и неефективна или е изгнила защото не е работила през последните 15 години.

71

до 80

преди 10 години

Внимавай! Дебора е мъж!