13

до коментар 10 и 11

преди 10 години

Мило момче, не се пише посрещтна-груба грешка-за кой ли път се убеждавам, че българския много ви куца-пише се посрещна.

12

Анонимен

преди 10 години

Това е добро решение. В бг трябват бачкатори за 200-300 евро месечно. Не им трябва граматика и математика.

11

българин

преди 10 години

Клецарова да си оправи гледната точка!Защо от 10 години насам няма български победители в математическите олимпиади, знаете ли кой е Вапцаров, а Ботев, Вазов?. Какво е под игото храст, змия или африканска мерна единица? Мили българи да знаете, че вече не се признава средното образование в Европа - дотам я стигнахте - високомерни но без покритие!

10

Анонимен

преди 10 години

Продължение на коментар 10: знаете ли как ме.посрещтна учителката както си бях с пица в.ръка и уж последен 13 клас?? Посрещтна ме.с думите :добре дошъл преди да седнеш ми цитирай чл.47 т.2 ал.б от.закона.за горите и ми се усмихна искаше го.цитиран дословно е нека.сегашните са така в 12 клас?????

9

Анонимен

преди 10 години

Когато завършвах средното.си образование а това беше скоро 2009 година в училище знаете ли как беше?? 3 неизвинени спират стипендията при 6 детските.....няма право на шамар ли хаха да бе да, нищо.че бях 13 клас мъж един зад връта.от класния.пък *** се оплаквай на ваще е да де ама наще бяха на 150 км от даскало и ми даваха пари.за.да уча.там.така че забрави мрънкане и оплакване а само строг контрол,в един.час по законознание закаснях с 3 мин

8

Анонимен

преди 10 години

Ето пример за опростване на граматиката - Правилото за запетайките да гласи: 'Запетайка задължително се поставя където е неоходимо за избягване на двусмислие. По желание може да се постави и където по мнението на пишещия ще облегчи четенето или ще постави акцент'. Във вторяя случай поставянето или липсата й не е правописна грешка а само говори за интелектуалното ниво на писателя. Пълен или не пълен член са поставят за благозвучие а не в зависимост дали думата е подлог! Така говориме така е прав

7

rrr

преди 10 години

Децата не са компютри че да ги надграждате Вземете си поправете неграмотните учебници и калпавата програма и тогава меже да се говори за образование

6

Анонимен

преди 10 години

Истината е, че учителите нямат достатъчно влияние и тежест да накарат подрастващите да влезнат в релси. И те си правят каквото пожелаят, поощрявани най-често от родителите си. Масово ги пускат да преминават от клас в клас, знаейки че не са подготвени и са полу- неграмотни. Училищната система трябва да е по-категорична за лошото поведение, бягане от часове и прочие. Когато правилата се налага да се спазват ще има голяма промяна.

5

ТОЯ

преди 10 години

стар дъргел кой КОЙ ГО НАЗНАЧИ ДА НАМАЛЯВА АМИ ПОКЛИСАРОВА ПУСНИ ТУРСКИ ЕЗИК И СЕРИАЛИ *** НАЛИ СТЕ ТУРСКОРУСКИ ПРОТЕЖЕТА

4

vesko02

преди 10 години

Клисарова ,че е "опростена" не значи ,че и останалите са такива.Всяка промяна на програма означава кинти за "наши" хора,при това много сериозни.

3

Йово

преди 10 години

Не е нормално да се учи 2-4 часа български и 4-6 часа английски в прогимназията първо да научим децата си да учат Българския после какъвто и да е друг език.

2

Салахадин

преди 10 години

Деферинцираното заплащане....най-големия враг на българското образование!!Почвайте да разсъждавате, от него какви производни бели стават!!!

1

Анонимен

преди 10 години

Не да се опростява граматиката, г-жо Клисарова, а да се увеличи броя на часовете по български език. Трябва да има повече часове за упражнения, в които да се затвърди наученото... Отделно - учителите трябва да имат повече правомощия.