23

ot daleche

преди 10 години

Ot osem godini sum v Amerika-pulno e s pensionirani voenni.Pensijata v BG otiva direktno na spestoven vlog,a te tuka jivota si jivejat.Mnogo ot tiah sa "nashi hora"-dadoha im pari komunistite i te otvoriha-ja pitzerija ,ja kamiondjiiska firma.Nikoga niama da se opravi BG pri takova razdelenie na horata.Slagaite minusite gospoda komunisti!

22

boyko_stoew

преди 10 години

Малко Статистика(базирана на доживелите ПЕНСИОНИРАНЕ):Пенсиониран от МНО или МВР, получва пенсия средно около 24 години,пенсиониран учител 13 години,пенсиониран лекар 7 години.МНОГО ОТ ТЕЗИ дето произвеждат БВП не сварват да доживеят Пенсионна възраст.....На Брюксел ако и трябва армия и армия от пенсионери да си плаща за това.На мен не ми трябва.

21

Анонимен

преди 10 години

На мен Военни не ми трябват.И полицейските чиновници са ми в повече.Някой знае ли какъв е Военният Контингент на Швейцария и колко са Полицаите там?!И Знаете ли, че България е на едно от първите места по най-висок процент на служещи в системите на ОТБРАНА И ВЪТРЕШНА СИГУРНОСТ.Около 100 000 човека работят в момента и им предстои РАННО СЕ ПЕНСИОНИРАНЕ.Честито!Знае ли някой,какъв процент от пенсионният Фонд отива за ПЕНСИИТЕ НА бивши служители на МВР,МНО и др. сходни стуктури.?!

20

До 4

преди 10 години

Има много държави без действаща армия. Една от тях е Швейцария. Да не би да са затънали или да са нападнати? А, нашата армия как е подготвена, след като няма занятия (защото няма пари за муниции), хвърлят се стари, някои с изтекъл срок на годност, които предизвикват опасност за ЛС (личния състав), което ще рече за редник или ефрейтор, който борави с тези опасни муниции. Но, виж- идеални са за градинари, метачи, хигиенисти, бояджии и т.н. занаяти, които не им влиза в служебната характеристика.

19

Анонимен

преди 10 години

Що така,бе миме,,,

18

krasito1981

преди 10 години

до ТТНикой не гледа против ранното пенсиониране на военните, а нима може на фона на увеличаване на пенсионната възраст, за някои тя да се намалява. На това справедливост ли казвате?

17

аз съм българче

преди 10 години

до ТТТо ако беше лесна работа за всеки или клатене на краката по цял ден, плюс ранно пенсиониране с големи привилегии, то тогава всеки щеше да иска да се пише военен, очевидно обаче не е така. Ако армията ни в момента беше с размерите на тази отпреди 89-та представям си какъв вой щеше да настане, а в момента едва може да напълни националния стадион... Целта е да се стимулира желанието за военна служба в и без това оредялата ни армия, не виждам какъв точно е проблема, който иска нека се пробва.

16

Панчо

преди 10 години

До отвратенСъчувствам,както на теб така и на останалите "дискриминирани",но никой не ви пречи или не ви е пречил да бъдете от другата страна!

15

Анонимен

преди 10 години

До воененХей,претоварения,ела копаеш малко *** та да си починеш

14

ТТ

преди 10 години

След Добри Джуров,Ангел Найденов е най-удачния министър на отбраната-разумен и адекватен човек оценяващ правилно военната професия.На повечето от пишещите тук не им е работата да оценяват и дават мнения за военното пенсиониране.Всички гледат само привилегиите на военослужещите,но идея си нямат какво значи военно дело,дълг,отговорност и служба,това са неща непонятни за извратеното им съзнание изпълнено със злоба и завист към всички стойностни хора които работят достойно и никога не хленчат

13

Анонимен

преди 10 години

До АнонименA минйорите а леярите

12

военен

преди 10 години

Абе коментатори, като много знаете елате да послужите да видите дали е леко! Айде уево!

11

krasito1981

преди 10 години

Добре, нека се върне ранното пенсиониране за всички, но пенсионер, които работи да не получава пенсия заради голямата безработица

10

Мильо ВИПОНДов

преди 10 години

Нека се пенсионират на 27 години служба. Само че нека се прави разлика между истинската военна служба и канцеларско кypokлатене! И още нещо - нека се вземе решение - или 20 заплати при пенсия, или да си плащат осигуровките - и двете наведнъж вече е много!

9

boyko_stoew

преди 10 години

19+27=46На 46години може да започва да взима пенсия.Браво!Щото много се е натоварил?!ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ ЗА ВОЕННИТЕ трябва да е поне 60 години.Ако искат.Като не искат да ходят да садят домати и краставици-там ПЕНСИОННАТА ВЪЗРАСТ Е ДО ГРОБ

8

Анонимен

преди 10 години

Защо едните да се пенсионират на 40и, а останалите на 65и? Някой вижда ли, как ще може да се справя един 65-70 годишен с физическа работа? Нима обикновенните хора ще трябва да се откажат от мисълта, че някога ще вземат пенсии? Сега военните, скоро някаква от съюза на учителите беше заявила: Учителската професия е рискова, трябва учителите да се пенсионират на 55години А хората които са в производството, които работят и създават храни, дрехи? Нима те не заслужават?

7

мирослав атанасов

преди 10 години

Всъщност, какво означава "БГ-военен', че нещо не разбрах? Да не са едни, дето разхождат едни униформи насам-натам? С тях и без тях - все тая. България през последните 23 години, освен всичко друго, няма и армия. Найденов го знае, ама търси гласоподаватели...

6

писна ми

преди 10 години

Мисля, че 15 години повече стаж стига за разграничаване на пустите му категории. Щом за едните няма възраст, редно е и за категория да се даде възможност на хора, изработили задължителния 40-годишен стаж към тази скапана държава да имат право да се пенсионират достойно, без да им изискват възраст. Това е простичко и справедливо!

5

писна ми

преди 10 години

Стига сте политизирали въпроса бе! Не виждате ли, че през цялото време на демокрация това се целеше - да работим, докато умрем. Какви комунисти, какви ДПС... Иван Нейков онзи ден се пенеше за тази пенсионна възраст и стаж и нито дума за промяна на намазаните категории. Хайде стига. Не е въпросът кой, а въпросът е да не се дискриминират определени групи от хора. Това не трябва да се допуска. Ето за това бих излязъл да протестирам при започване на дебатите.

4

аз съм българче

преди 10 години

до 2Членството в НАТО не означава да се откажеш от армията си и да чакаш наготово някой друг да ти пази ***, а да покриеш определени параметри и изисквания за нивото на поддръжката й. Ако нямаше смисъл от собствена армия всички държави щяха да се откажат от своите и да оставят САЩ да ги пази... Тъй като никога не знаеш кога ще ти е нужна собствена и най- вече подготвена армия, това поражда нейната необходимост дори в мирно време.