22

az

преди 10 години

До Черен Петърprav si

21

Черен Петър

преди 10 години

Германия има нужда от работници. Там се работи. Барове и дискотеки се пълнят само в уикенда. В България безработните пълнят кафенетата всеки ден.А колкото до квалифицираната работна ръка и специалисти - те знаят пътя - терминал 2.

20

ааа

преди 10 години

Много е хитра тази Меркел ,изобра ни най-умните и хубави деца,а тук ни остави с *** и сирийците,всички съученици на детето ми заминаха в Германия да учат и останаха там ,работят вземат над 6 000 евро заплата ,гласуват за Меркел ,защото станаха немски граждани и дори в отпуските си не се връщат в България,И КАКВО КАТО НИ ПРАЩАТ ПАРИ ЗА ДА ПРЕЖИВЯВАМЕ ,ЩЕ СИ УМРЕМ ТУК САМИ...ВСРЕД ТУРСКА И АРАБСКА РЕЧ

19

Ново поколение

преди 10 години

До До 3 и 11 И аз бях там и аз видях! Новото поколение Германцици са Кюрди,Албанци и всякакви луди Мюсли! Закона им позволява да ти вземат парите на една трета,щото системата им е порочна! Да не говорим за техните ХОТЕЛЧЕТА,така наречени пансиони,ако тук имаше такива мизерии,ХЕИ щеше да ги затвори веднага! Даже скоро писах на Българската редакция на Дойче Веле,а те много мазно отклониха темата за мизерията в Германия! Явно там ПОЛИЦАЙ няма за граждани от ЕС!??? Корупцията много е взела връх!

18

Леводесно

преди 10 години

Ем да уволнат Меркел като за начало.

17

Анонимен

преди 10 години

Същата тази Ангела Меркел за да я изберат за първи път преди 10-тина години, държеше речи, в които казваше: "Не мога да търпя, когато един немец в Германия няма работа", с което даваше да се разбере, че ще предприеме мерки за изгонването на чужденците от Германия, които са отнели работните места за немци.Единствената истина от тази статия е, че Германия има нужда от болногледачи - санитари в старчески домове, които да сменят ***.

16

екс

преди 10 години

До 16, а ти кой си бе, *** вчерашен?! Колко ти е вчерашния пилешкия мозък, че и мнение имал?! Работих ЗА германци, не е същото като работих В ГЕРМАНИЯ, В НЕМСКА ФИРМА, С ГЕРМАНЦИ ! Ако поне мааалко се бяхте понапънали, щяхте да знаете, че в Германия НЯМА КАК да ти плащат 1/3 от заплатата на колегата, защото има законен МИНИМУМ ! Ти кво искаш, да си седиш на топличко в БГ, а парите само да се превеждат ?! Е няма да стане - тия не са по-прости, а доста по-умни !!!

15

Константин

преди 10 години

Всеки иска това, което няма.

14

До 3 и 11

преди 10 години

Подкрепям ви с две ръце. Работих за германци няколко години и ми писна и си заминах. На тях не им трябват просто високо квалифицирани кадри, ами те търсят - високо квалифицирани роби, на които да им се плаща 1/3 от това на дойчото, да търпи на унижения, да не посмее да изкаже мнение, да няма амбиции за професионално развитие и да им покрива всекидневните глупости. Старата школа шваби са пичове, но поколението след 95 са мързеливи, недисциплинирани, надменни и необразовани с мания за величие.

13

Анонимен

преди 10 години

Заглавието да се чете:-Германия е пълна с германци *** и затова нямат кадърни хора!Но за сметка на това имат много фенове кланящи се на немското. От немската кола до немската шитня.

12

Анонимен

преди 10 години

До АнонименВярно е! Прав си! Преди месец бях там, по-скоро в Бавария и се убедих, че тази страна не може да я бутне нищо! Всички работят, няма дъжд, няма студ и вятър, бутаха платната на магистралите и строяха нови! Страшни са!

11

Поп Грую

преди 10 години

Отделно се вдигат цените на рез.части и след като *** се скапе, просто нямаш друг изход, освен да си купиш нов ***. Тотален тестис!

10

Поп Грую

преди 10 години

Нали бяхте много умни, бе дойчланд?Ама май не ви се бачка за 500 евро, швабата иска да взема 4000 ойро и да се чеше по шкенбака!Добре, че светът е населен с къcoпишковци и ви купуват безбожно скъпите и трошливи вагени.Работя с немски изделия и машини и забелязвам, че всяка година качеството им пада, за сметка на цената. Намалят себестойност, вдигат цената = повишена печалба. Себестойност се намаля чрез намаляване на разходите за труд - българи, турци, албанци, украинци, руснаци, работещи за половината заплата на Гюнтер, и чрез замяна на всички метали с пластмаса. Отделно се вдигат цените

9

До3

преди 10 години

Ела в USA машинните инженери ЗАПОЧВАТ с 65000 долара годишно! Успех!

8

Анонимен

преди 10 години

Не съм съгласен ако на България и трябваха специалисти щеше да облекчи условията за бизнес във високотехнологичните отрасли ,а такова нещо няма.Посочете един пример където да няма дефицит на квалифицирани кадри (поради ниско заплащане и несигурност ) , изтичането на кадри ще продължи и през следващите години.

7

Не е вярно !!

преди 10 години

Германия има много и високо квалифицирана работна ръка.Германия има нужда от безплатна работна ръка --- ниско квалифицирана . Казано кратко - роби....

6

Анонимен

преди 10 години

В български контекст България нама нужда от квалифицирана работна ръка.Наши политици пращат IT спецове на стаж по овцевъдство , а астрономи някъде да гледат смилянски боб за 300лв.Тъжно но факт.

5

ODESSA

преди 10 години

Тя бабичката чака да и изпратиш сирийци и *** със разтворени ръце. ***.

4

БАИ МАНГАЛ

преди 10 години

ЧАКАИ НИ БАБИ ИДВАМЕ УМИМЕ СИЧКО НО НЕ ИСКАМЕ ДА РАБОТИМ

3

шъ

преди 10 години

шъ им пратим *** и сирийците :)