27

Анонимен

преди 10 години

Тия ня кой свят живеят?! Какво спестяване какви пенсии, какви 5 лева? Те повечето хора се чудят как да изкарат месеца с тия "огромни" заплати, тия ще ме насърчават да съм спестявала и да съм планирала пенсионирането си.

26

зъл

преди 10 години

До !"Каква 2050та,с тези темпове,с които вървим няма да са останали българи в България.."То тая 2050 г. е хипотетична и говорят по принцип :). Българите в България ще отидат на санитарния минимум най-много да 5-10 г. А да си чул *** да работи и да плаща нещо?Ми те в езика им няма подобна дума като "труд" или "плащане". :)))

25

ром с манго

преди 10 години

Плащайте си редовно вноските....че аз,жината и чаветата и родата трябва да ядем.За пенсиите не се безпокойте,нема да получавате.

24

!

преди 10 години

Каква 2050та,с тези темпове,с които вървим няма да са останали българи в България...

23

vupros

преди 10 години

до пенсиониране ми остават 50 години,а с тази политика срещу народа не вярвам,4е ще остане някой да ме осигурява..

22

Registriran

преди 10 години

Световната банка що не го ду.а щяла да увеличава осигурителните вноски постоянно повишаване на възрастта, алоо банкерите, ами няма да ви плащаме и толкоз, и така и так до пенсия няма да доживеем. А ако изключим издръжката на *** няма ли да живне системата и да не се налага да се работи до 40 дни след като лицето гушне босилека?

21

Анонимен

преди 10 години

Нека да се облагат държавните служители,милиционерите и армията(да им се вдигне трудовия стаж и годините за пенсия),тогава всичко ще си дойде на местото

20

Май

преди 10 години

Да накарат всички сирийци,арменци и тем подобни, включително и нашите *** да си платят осигуровките; милионерите - пълна ревизия на богатството им; депутатите и т.н. държавни слежители да си плащат на пълната заплата.Милиончета ще се съберат.

19

Еди

преди 10 години

А защо никой ве казва колко се източва он НОИ от " братята Роми" живеещи на гърба на нас БЪЛГАРИТЕ? Знам село където здрави и прави роми и ромки са "инвалиди".А колко заборчняват болниците като ги лекуват без да са платили и стотинка на тази държава. А българите - плащаме осигуровки и пак си плащаме да ни лекуват.ТОВА СЕ НАРИЧА ПЪЛНА ДИСКРИМИНАЦИЯ!!!!

18

зъл

преди 10 години

До Анонимен - 17Радвам се, че си толкова голям фен на солидарната пенсионна система.Мен пък не ме кефи пък не съм и толкова ***, че да вярвам че след 30 г. когато дойде време аз да се пенсионирам някой ще ми даде каквато и да е пенсия, каму ли достойна.Решението е просто - партидно осигуряване с драконовски гаранции. Настоящите пенсионери да си ги поеме държавата и да си им плаща пенсиите от бюджета. Всичко друго са глупости.

17

зъл

преди 10 години

До 4321Ха-ха-ха то тези пенсионни фондове за които говориш отдавна са източени :). За миналата година са ми реализирали 50 лв. доходност при натрупани 10 бона, а таксата която са ми взели, че са ми управлявали перфектно парите е 120 лв. :))). След тези перфектни финансови резултати аз реших да ги поуволня малко, та барем главницата да не ми намалява.

16

зъл

преди 10 години

Тия голЕми капацитети бре. Да вдигнем 2% осигуровките за пенсия, още толкова за здравно осигуряване, а догодина пак :))).Е това се казва да ти плащат безсмислено много да пишеш глупости.При положение, че над 1,5 млн. не плаща здравни осигуровки и със сигурност не плаща за пенсия май проблема е съвсем друг. В момента един работещ хрантути 5 неработещи - пенсионери, подрастващи, милиционери, *** и т.н. Нормално е на работещия да му е писнало и да се скатава.

15

sokrat62

преди 10 години

Ааааааааа, не ще да е лъжливото овчарче, пък по време на изборите как лъжехаааааа.!!!!!!

14

До професори

преди 10 години

Европа препоръчва,СБ изисква. А правителствата ни ни мразят, не им пука за нас, креатури са на партии-банди, във властта са само за да се награбят. Държавниците крият имущества си, разхвърлят ги по деца, внуци, любовници.. Но ние сме си виновни с подлостта си един към друг, с подмазвачеството си Глупашката ни подлост ни убива. А Европа тихо продължава да реализира подлостите си от Ньойския договор към България 30 000 армия, тегло от бежанци, 15 000 либийски войници. Европа си живее от нашата, причинявана от век от нея бедност.

13

4321

преди 10 години

Благата се разпределят неравномерно. Не може ти цял живот да работиш като роб и да получаваш 200-300-400 лева пенсия, докато някой другар назначен за милионер (банкер, бизнесмен, депутат или какъвто бандит се сетите) да си живее айляшки цял живот на гърба на данъкоплатеца. А това с пенсионните фондове е пълна пародия - те се доказаха като неефективни и един ден повярвайте ми пак ще се появи някой като Луканов който ще си ги източи. И пак глад, и пак мизерия, и пак нищета.

12

Анонимен

преди 10 години

За да има достатъчно пари за пенсии на хората, които са се трудели съвестно през целият си живот трябва да се вземат спешни мерки: 1. Да се ограничи *** популация, която получава пари без да работи.

11

Trol

преди 10 години

До професориТи остави,че 5-6 години ще зима пения,ами тя ще е 130лева след 40 години труд,удръжки,данъци!!Тия луди ли са??Кой ще им плаща осигуровки?!?

10

Анонимен

преди 10 години

tova e ideqta da vdigat vazrasta i da kradat parite ot fonodovete

9

sokrat62

преди 10 години

До rumen221Защото Румене това което предлагаш не съвпада със социкономиката на Ореха и експертните му министри не четат постовете ни, а ходят събота и неделя в УНСС, да слушат лекциите по икономика на социализма, дето висшите държавни служители Ореха и Бузьо преподават. Това е обобщения отговор, който мога да ти дам на реторичните ти въпроси, щото предполагам ти питаш и отговор не чакаш от глухо-неми експерти!!!!

8

професори

преди 10 години

мале какви *** са тия от Световната Банка. 40 години работи да ти удържат от заплатата за пенсия, на 67 да се пенсионираш и да се възползваш от пенсията не повече от 5-6 години докато пукнеш. Къде отиват останалите ти спестявания? В джобчетата на пенсионните фондове. Тия май хептем на балъци ни правят