129

лол - мързел

преди 10 години

и не мога да разбера какво ме плашат с тестове, тестовете са трудни до едно време, после става трудно да убедиш интервюиращия, че не си чел твърде много повече от него, защото у бг-то е пълно с комплексари. да точно така, комплексари. така че не знам кое е по-неудобното, когато интервюиращия те хване на тясно, че не знаеш или когато ти го хванеш на тясно че не знае. айде не ми се правете на експерти, ми имайте малко уважение към специалистите и тогава ще си говорим

128

Анонимен

преди 10 години

Да си намерят германци и холандци тогава да им работят с тези изисквания, условия на труд и "нереални финансови очаквания". Хиляда интервюта друг път, всичко е шуробаджанащина и мафия.

127

мързел град

преди 10 години

а това е любимото ми детско филмче

126

мързел

преди 10 години

давам всичко от себе си за IT сектора, най-вече своя мързел :D :D :D а най-обичам за това да ми плащат 1500. мерси

125

Анонимен

преди 10 години

До професор от БАНА какво ще кажете за така наречения бизнес?Замисляте ли се как се чувства един инженер,работейки за някакъв некадърник,но "избран"?!И то да беше само един ..... Защо Държавата не даде равен старт за хората,които искат да работят?Така нареченият бизнес в БГ е една сбирщина от некадърници,безотговорници и комплексари.Не е късно да се търси отговорност,само да има желание от уважаемите управляващи...Да се напрви РЕВИЗИЯ на ВСИЧКИ приватизационни договори - общински и държавни

124

Специалиста

преди 10 години

Всеки учи за IT специалист. Нормално е след време да им падне заплащането, защото ще ги има много. Това е като строителството - жилища много а купувачи няма. От 1000 евро на квадрат сега са 600 евро.

123

професор от БАН

преди 10 години

Драги сънародници, ако приемем, че в България живеят 7 000 000 души, от тях 1 600 000 са активно работещите които плащат данъци. Останалите 5 400 000 чакат пенсии, социални плащания, добавки и всякакви допълнителни социални помощи. Е кажете ми кой е длъжен да носи на гърба си по 3 души, които само реват и викат Държавата да дава. Да ама не , държавата са тези работещи хора, които са по улиците, а не тези пред НДК до пилоните. Да не говорим , че много пенсионери които трябва да вземат над тавана за пенсии не им се дава за да има за мързеливците, които цял живат не внесли и 1 лв в НОИ.

122

TS

преди 10 години

Българинът все мрънкал, все мързелив бил, все с претенции, а в чужбина като отиде и някак си става друг - пълна противоположност. Що ли така?! Това експертче да каже нещо по този феномен.

121

Кондов

преди 10 години

Заплатите стоят под минимума за оцеляване и да търсим мотивация е не само смешно, но и странно.Има и още нещо. В хубавите страни е ясно, че при старание и лоялност човек се издига в някаква фирмена йерархия. Това е естествена човешка потребност. В България тя е отнета. Можеш да правиш каквото искаш, но по-високо няма да стигнеш ако не си на някого човек. Те се опитват да изкарат, че българина е някакъв нов биологичен вид, който не подлежи на мотивация.

120

TS

преди 10 години

До itИзлез малко от селото Бъгария и ще разбереш, че си написал пълни глупости за ИТ сектора, особено тази смешка за 6-те години.

119

Анонимен

преди 10 години

Ние го лъжем че работим а той ни лъже че ни плаща ето това е истината останала от комунизма.Този въпрос не е едностранен затова трябва да се направи усилие и от двете страни .

118

Somebody

преди 10 години

126, Познавам поне 5 беработн и програмисти и 3 *** бивщи системни администратори само в града в който живея-търново, при това всичките са с над 10 години стаж по специалността- махат ги защото са с високи заплати, слагат пишлемета, който тръгват с брутна 800 лева ! Аз като пиша знам какво пиша! Това сахора със сертификати, с опит в чужбина и т.н. А специално при "програмистите" зависи в точно какво владееш, защото направления бол там и в момента никой не ти търси C++ писачи, а мобилни аматьори!

117

патриот

преди 10 години

Докато не започне да има интервюта как си държи мотика и загърлят картофи - нищо добро не ни чака и нас, и света.Аман от ***,пък били и IT специалисти.Никога няма да се оправим с тоя световен ред на заплащане, но той не е случаен

116

Анонимен

преди 10 години

БЪЛГАРИНЪТ Е СВИКНАЛ ДА НЕРАБОТИ .САМО МРЪНКА ЗА ПАРИ.ПЪРВО ТРЯБВА ДА СИ ЗАСЛУЖИШ ТОВА КОЕТО ИСКАШ И ПОСЛЕ ДА ГО ПОЛУЧИШ НАМА КАК ОЩЕ ПЪРВИЯТ ИЛИ ВТОРИЯТ МЕСЕЦ ДА ВЗЕМЕШ МНОГО ПАРИ.

115

www

преди 10 години

Много едностранчив анализ е направил този "експерт", дори дразнещо едностранчив.Лично аз ще се опитам да му обясня с две-три думи неговата специалност, това, което той претендира че работи:- първо, в този тип бизнес има две страни - наемащ и нает;- второ, всичко зависи от пасването на двете страни и това е трудното.ППЗа да се реализира второто, трябва да имаме до известна степен и добри фирми за наемане на корпоративен персонал, а не само за държавни служби!Вие добре ли работите, Павка?

114

Евро Пси

преди 10 години

Така е, като тарикатите станаха повече от добрите работници!

113

Иларион Спиртомиров

преди 10 години

Ами как да му дадеш всичко от себе си когато ТОЙ мръсника иска да ти плаща възможно най-малко и да те изцеди да работиш възможно най много, как да му дадеш всичко от себе си когато ШЕФА ти дори не ти осигурява едно кафе през нощните смени, да не говорим за някаква закуска или даже работни дрехи. Как да му дадеш всичко от себе си когато те осигурява на абсолютния минимум и когато някой ден ако доживееш до пенсия ще бъдеш пак беден гладен и на улицата. остава и да си му благодарен че те ограбва.

112

Анонимен

преди 10 години

Точно за това е и борбата ,да няма такива "експерти" по подбор на кадри(и всичко друго,което се сетите),като Павел Хаджиев,които и за *** не стават,но благодарение на връзки и тем подобни,ще решават съдбата на честни,кадърни и почтени хора !

111

it

преди 10 години

До graywatchПрограмист на 6 години е вече за пенсия.Амортизацията на мозъка е най-бърза и невъзстановима.Работодателите затова ги дават 2000-3000 лв. не за хубавите им учи.За бъдещите програмисти моля Ви учете и работете нещо друго лудниците и болниците са пълни вече.

110

Стефан

преди 10 години

До ЕлектроинженерЗа съжаление си абсолютно прав.Погледнете държавите ,който са добре няма и една с бивши комунисти/социалисти.Тази ретроградна партия и клонингите и ДПС,АТАКА,Герб и т.н. ще затрие народа и държавата ни.