106

Anonimen

преди 10 години

Учителите са в отпуск и хабер нямат, че ще правят стачка. Това отново са измислици на синдикалните лидери, които пет пари не дават за учителите, но явно други интереси диктуват поведението им. Едва ли някой ще се хване на въдичката им. Ревизия на средствата, "похарчени" за ремонти. Откраднатото да се върне в бюджета на училищата. Съд за директори и общинари, източвали училищния бюджет.

105

Анонимен

преди 10 години

"Искат да им се извини за нещо станало преди 6 години"....абе вие българите за толкова прости ли ни вземате? Един нормален учител няма да излезе, не вкарвайте съвестните български учители в политически игри, за които взимате щедри хонорари!!!!!!!!

104

Анонимен

преди 10 години

Естествено,че ще стачкуват през есента бе госпожо или господине по-долу. Нали в крайна сметка трябва да има ефект от стачката! Ефекта ще е по- голям през учебно време! А и сега е трудно да се организира когато учтителите и учениците са във ваканция!

103

Анонимен

преди 10 години

Законовата основа на образователната система е под всякаква критика и законът е на страната на ученика , а учителите не са защитени ! Всеки кой от където мине може да направи учителя на 2 стотинки - и го правят, за съжаление! Така че- български учители борете се до дупка!!!

102

boza

преди 10 години

Ja po-dobre armijata da vzima vlasta , che kakto e trugnalo ste se izbiem . Vsichko drugo vurvi na grazhdanska voyna .

101

действащ учител

преди 10 години

абсолютно съм ЗА ! В момента принадлежа към учителското съсловие и мисля, че освен посочените проблеми има и доста други, заради които трябва да се стачкува! За реда и дисциплината например - повечето училища са се превърнали в зверилници! Нашата директорка не дава да наказваме хулиганите с преместване в друго училище, защото Колеги, парите вървят след ученика и нали знаете .. и те така -кервана си върви и кучетата си лаят! Нужни с са и оценки-степени за поведение, обвързани с кандидатстване

100

Анонимен

преди 10 години

Брулете Ореха, нищо, че орешките са зеленки!ХАХАХАХАХАХА!

99

Анонимен

преди 10 години

До ученЗа това не са виновни учителите ,а вие родителите.Не е виновен този който яде баницата ,а този който им я дава.За това обръщаите повече внимание на децата си за да не ходят на уроци

98

...

преди 10 години

Защо не стачкуват сега учителите, а есента?!?! Нали ги е грижа за учениците?!?! Грижа ги е за тях самите!Децата са по- неграмотни от нас самите 50+ годишните, а сега уж учат повече... Жал ми е за младите- освен език нищо, ама нищо друго не знаят.. Учителите висят в часовете за да си вземат заплатата и да си наберат ученици да им вземат парите за частни уроци. направиха бол виШи училища само за да прибира някой пари.. Аман от търтеи учители....

97

интернет лумпен

преди 10 години

Браво на учителите! Ще се окажат най-достойното професионално съсловие. Оставка, незабавно за правителството, което уволнява Захари Стоянов и Христо Ботев и назначава Пеевски!

96

Съгласен с N 106

преди 10 години

Много сте прав/а. бате Бойко изкара мандата си в нечуван рахат. Май само март месец 2012 имаше на стачка за шистовия газ и после протестите през февруари 2013г. На Станишев преди това му се разказа играта от стачки. И мен много ме вълнува въпроса защо сега стачкуват защо не преди 3 години? Нима тогава нямаше олигархия? Апропо у нас винаги е имало и винаги ще има олигархия, не е толкова страшно, страшното е посткомунистическата олигархия. Не виждам защо Орешарски трябва да се извинява.

95

сиси

преди 10 години

Не само директорите да имат мандат , но и зам . директорите !! Какво е това? На 1000 ученика 5 зам. директора и всички назначени от Главния той пък ...спечелил конкурс интересно срещу кого и преди колко времеНе само конкурси да има , но и мнение на хората работещи в училището! Децата държат изпити в 4кл, в 7клас , еми трябва и директори и зам,директори да държат такива и те да бъдат конролирани , а не според връзките След тях и на учителите тестове и изпити за способности и дори и за психика

94

даскал

преди 10 години

несменяемите Директори-Феодали яко се нагушкват. Щом за година могат да си купят нова кола или джип, да се окичат в злато и ...ИСТИНАТА Е ,ЧЕ ТЕ ПЛАщАТ НЯКОМУ ДА ОАТАВАТ ДИРЕКТОРИ, А ПОСЛЕ ПАРИТЕ СИ ГИ ВЗИМАТ ОТ РЕМОНТИ И НОВИ НАЗНАЧЕНИЯ.ОТ ЕДНОТО ДО 20 000 ЛВ, А ОТ ДРУГОТО ДО 3 000. ЗАщО НЯМА МАНДАТНОСТ???

93

ff

преди 10 години

Подкрепа посмъртно не могат да спретнат стачка. Отдавна на нищо не са способни. А и да се постараят, нищо няма да постигнат - толкова са безкръвни и жалки.

92

foreigner

преди 10 години

Ще ви се извини,ама друг път.

91

Анонимен

преди 10 години

Олигарски ПАК ще ви развали СЕДЯНКАТА драги учители...Но опитайте все пак!!!!! Ние сме с вас! ОСТАВКА!

90

премиер 2

преди 10 години

въпрос към г-н Орешарски.И Вие ли нищо няма да направите по въпроса за огромния брой държавни служители,до кога една шепа фирмички ще хрантутят тия пиявици,ако и вие не направите нещо ще има революция.

89

учен

преди 10 години

Ква стачка бе,пълним гушите на учителите по химия,биология,математика,литература,езиците и някой други може би.Плаща се от 20 до 40лв на урок,нито един лев не се декларира за данъци,поне малко от хорска срама,ама не.Това е положението,та питам каква стачка бееее.

88

Не може така !

преди 10 години

В повечето случаи завършилите средно образование не могат да пишат правилно, особено тези учили в професионалните гимназии ( бивши СПТУ, каквото е завършил и д-р Христо Стоичков). Орешарски да не се извинява на учителите, а да им направи минимална работна заплата - 310 лева. Не мисля, че Орешарски знае какво е "Подкрепа" ? Това нещо се търкаляше по улиците в началото на 90-те и покрай него се оригаше някакъв си Константин Тренчев-"Павлов". Властта е в премиера, когато я вземат даскалите да ме се

87

Кочо

преди 10 години

Май на някои пак им се искат седенки... Ей, не се научават някои от едно настъпване на мотиката, че искат да повтарят...