31

Стоянова

преди 11 години

Ей с такива "огнени змейове" сме прочути-обикновени ***,които даже името си не пишат/що,бе,нали се гордееш!?/от глупостите,които са направили.Иначе жалки страхливци-повтарям,ако си достоен човек,ще си напишеш името,щом си горд с делата си-май точно такъв "Змей" беше и мутрата Боко.Той още не иска да разбере,че е отсвирен.

30

Огнен змей II

преди 11 години

Това моето от гледна точка на съвременните стандарти се нарича диверсия в тила на врага!Горд съм,че го извърших,кеф ми е,че не ме фанаха червените *** от ВКР-то!А бях редник в същото поделение-22800.Това е личния ми принос в съпротивата.Нека болните мозъци и ламаринените тикви възхваляват Червените орди.Впрочем и на съветски граждани и гражданки съм нанасял щети,но това е друга история!пп-А на тебе акъл ли си,море ли си-един 21сантиметров от мен!!!

29

анонимен

преди 11 години

До 31.Няма такъв град в България. ГСМ, който си запалил е отгладуван от хората. С това ли се гордееш. Представям си още колко гадости си сътворил. Сигурен съм, че нищо позитивно не си сътворил в жалкия си живот.

28

Огнен змей II

преди 11 години

До Акъл -Верно не е истина как ми е писнапо от плямпаджии като тея под мен!А сега нещо от практиката-през късната есен на 1982 година преднамерено,с пълно съзнание и благодарение на изобретателността си успях да запаля ГСМ-а на под.22800 в град Горна Джумая.Готин пожар се получи-взривове,експлозии и фойеверки!По време на гасенето успяха да пукнат две червени ***-един офицер и свръхсрочен сержант.ВКР-то за малко да ме гепи,но уцели греда!Иначе е ясно-военен съд и разстрел.Кефски ми е спомена!

27

Акъл море

преди 11 години

България трябва да се срамува от поведението си по време на войната.Беше на страната на агресията и мракобесието.Автора-демократ и подобните трябва да са благодарни,че Съветската Армия не омете фашистка България,което щеше да е напълно заслужено.Когато хиляди гладуваха и умираха от глад,влакови композиции с храна и дрехи отиваха за германците на източния фронт.Хиляди в БГ забогатяха от мъките на други.България се хранеше от кръвта на милионите руснаци,избити от фашистите!

26

гочев

преди 11 години

правила българската окупационна армия в Гърция и Македония. Никого не мога да опрадвдая, но войната си е война.

25

гочев

преди 11 години

Абе пропуснах няколко неща:1. Стихотворението - всяка власт си има шут. На него всичко се позволява... и не му се обръща внимание. В края на краищата, за "Люти чушки" в затвора влезе художникът(Борис Ангелушев), а не автора (Радой Ралин). Съжалявам, че нарушавам правилото "за умрелите добро или нищо", но истината си е истина2.Да си победена страна си има и "недостатъците", един от които е окупационна армия. Тъй като авторът явно има остра липса на информация, да вземе "да се светне" какво е пр

24

гочев

преди 11 години

Автора!!! Автора!! .... Гледам там една снимка.... 30000 души,а ?! Че те, като им направиш сметката, идват по десетина на ден, бе? А и колко е било населението в този район, а?Както казал шопът: " Най мразим да мислим!!! Е, те това го мразим повече и от работенето!!!"

23

жалко младо поколени

преди 11 години

ДО ИД*ОТА ДЕТО СЕ ПРАВИ НА ПИСАТЕЛ И ПОЛИТИК! НА 09.05.1944 год. В БЬЛГАРИЯ. НИЩО не се е случило. ИМАЛО Е ФАШИСТКА ДИКТАТУРА И ТОВА Е!?!?!?!? ЯВНО СИ ОТ МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ УЧИЛО НЕДОУЧИЛО! ВИЕ СЕГА ИЗЛИЗАТЕ ПОЛУОБРАЗОВАНИ ОТ УЧИЛИЩА И УНИВЕРСИТЕТИ!?!?!?!? ДЕНЯ НА ПОБЕДАТА НАД ФАШИСТИТЕ В БЬЛГАРИЯ. Е 09.09. 1944 год. А ДЕНЯ НА ПОБЕДАТА НАД ФАШИСТИТЕ ГЕРМАНЦИ КОЙТО ДЕН ДНЕС ПРАЗНУВАТ РУСНАЦИТЕ Е 05.05.1945 год ЖАЛКО ЗА ВАС НЕДОУЧИЛИТЕ ТЕ ТАКИВА ВИ ИСКАТ ЯНКИТЕ ЗА ДА ВИ ЕКСПЛОАТИРАТ ПО-ЛЕСНО!

22

Анонимен

преди 11 години

Лош народ няма,има лоши хора !

21

Симеон

преди 11 години

Много добре написано. Доказателство за това е, че руските *** газ *икаят;)))

20

льольо

преди 11 години

23 години се радваме на "свободата",нали така?Русия не ни пречи и не ни взема нищо.И не ни дундурка....Какво искате от Русия?!Българи-бунаци...ами разрушете руските паметници - на съветската армия,на Шипка,храма "Ал.Невски",черквата в с.Шипка .Сега ми става ясно,защо "българи" означавало "варвари" в Европа.На вас всичко ви пречи,и затова си избирате мутри да ви управляват.Впрочем,днес е Ден на Европа,ама вас това надали ви касае.

19

Анонимен

преди 11 години

Бай Иване, много си малък, ама си много злобен.Речникът ти е постен.Подозирам, че ти, недозрели момко, си написал горния пасквил.Денят на победата е ден на победата на морала и справедливостта, страхлива мишко!На истинския морал, а не на този, дето реве, защото не се е подредил да краде и той.Ей така са направени и фабриките на онези, които оплакваш, че комунистите ги обрали - от кървавия незаплатен труд на хора, не по-глупави, но без средства да учат.Това се опитват да направят и сега!

18

Анонимен

преди 11 години

Неблагодарници ако не беше Русия България нямаше да е има,а сега да сме като шиптерите в Албания Комунистите са грешка ,но РУСИЯ СА ОСВОБОДИТЕЛИ

17

Анонимен

преди 11 години

Алу, блогъра, нещо много отворен се правиш по отношение на познанията си за историята кое как е било, ама една проста дата не си можал да запомниш като хората - датата е 9.05.1945 година, а не 9.05.1944 година!!!!

16

Анонимен

преди 11 години

До Анонимен15 Хайде бе!Нещо за НЬОЙСКИ И БЕРЛИНСКИЯ договори?За двете Национални катастрофи докарани от Сакскобурготски?!Той да не би да е дошъл от Русия!?

15

Анонимен

преди 11 години

Отвратителна помия. България вечно ще е благодарна на Съветската армия, с чиято помощ беше ликвидиран българския фашизъм. "В коя страна фашистите не са диваци и варвари?". Нашите разстрелваха деца, изтръгваха нокти, чупеха кости, опожаряваха къщи, създадоха десетки концлагерите, в които изтезаваха хиляди български антифашисти.

14

Анонимен

преди 11 години

До МамантосМисля,че човекът който трябва да се ограмоти си ти! Ти доказа,че нямаш никакви познания по история и също за живота като цяло! Първо нашите управляващи тогава са видели в лицето на Германия приятел,който може да осъществи националното обединение,за което сме копнели от самото приемане на Берлинския договор през 1878 година! Връщането на састефанските територии на България е било гарантиран от Фюрера,при условие,че Германия победи във войната! А СССР не ни е обещавал нищо,!

13

Анонимен

преди 11 години

авторa Дори и историята не познава,защото предателството на Фердинанд към България го прехвърля на СССР!

12

Анонимен

преди 11 години

Поклон пред тези, които доведоха Денят на победата!Подобна гнус може да напише само един ЛИЧНО уязвен поради пъпки на лицето и непривличащ жени самотен писюр, който се мъчи да удави и другите в отровните си плюнки.Знаеш ли , байо, в днешно време няма да стигнат лагерите, за да си дожевеят дните тези, от последните 23, особено последните 4 години, които унизиха българите до животинско състояние - 21 век, ЕС, НАТО! Пиявици, сополиви готованци! За това ревете!