30

Зъбчо

преди 11 години

До всички, дето негодуват, че си правим зъбите в България: Не разбирам какъв ви е проблема, нали си плащаме, т.е. вкарваме пари в държавата. И само да напомня, че за 1-вото тримесечие на 2013-та българите в чужбина сме изпратили повече пари в БГ отколкото са били чуждестранните инвестиции. Не че искаме нещо в замяна, но поне недейте да мрънкате и злословите по наш адрес.

29

Gio

преди 11 години

...не разбирам къде е новото - това го правехме още преди 7 години, след като сме пребивавали зад граница над 183 дни. Справочен документ за тази цел се вади от паспортен отдел на МВР или Гранична полиция. Този документ се прилагаше към декларация и молба в Агенцията по приходи по местоживеене...

28

Анонимен

преди 11 години

След дъж качулка и то не много ефективна.

27

123

преди 11 години

Аз, а оказа се че милиони българи НЕ желаят да плащат за да се лекува някои друг, тотално объркана здравна система......Здравна система въведена за да се краде непрекъснато.

26

от далече

преди 11 години

Ох, калинките от НАП пак са се размърдали и *** нови промени. Да ви се невидели и застраховките и здравеопазването...

25

до 24

преди 11 години

абе не знам , сън ли не спите, ама все в българските сайтове висите. но спете спокойно, никой не ви иска здравни осигуровки. е, хващате самолета отвъд океана да си правите тука зъбите при качествени стоматолози на тънки цени.

24

незнам

преди 11 години

А аз , като съм се отписал от българската адресна регистрация от 6 години насам и имам постоянна немска такава , НО съм български гражданин - дължа ли нещо на здравната каса ?

23

Petar, NY

преди 11 години

Българите в чужбина сън не спим дали ще плащаме осигуровки...

22

Анонимен

преди 11 години

Sled kato niama dargava na kogo ste plashta li i plashta te .......

21

Емигрант

преди 11 години

Е добре де, нали началото на миналата година пак правиха някакви промени с тия прочути здравни осигуровки и ние трябваше да пращаме до НАП едни формуляри, с които да ни освобождават и нали уж ни освободиха? Сега пак ли трябва да се освобождаваме? Ама защо не вземат един път за винаги да се уточнят и да ни оставят мира. Еййй, в чужбина избягахме от тях и пак току се сетят за нас.

20

hmm

преди 11 години

Ne moga da razbera ot kav zor tezi v chujbina sa plastali osigurovki v BG?? Na men nikoga ne mi e minavalo podobna glupost prez uma, hodia si na lekar tam kadeto jiveia i kadeto plastam i tochka. Kak taka ste se plastat osigurovki v druga darjava? Tova samo v BG mogat da go izmisliat haha! Niakoi ot vas plastal li e izobsto?

19

Анонимен

преди 11 години

Че до сега не беше ли същото положение !? Какви са разликите ?

18

Анонимен

преди 11 години

35 лв/месец за безработни !!!Но това се отнася само за българите, *** ползват безплатни здравни грижи без да са осигурени.

17

Анонимен

преди 11 години

до 16Това означава да си плащаш здравните осигоровки, щом живееш в България и ползваш услугите на българските лекари и да запомниш, че не мутрите диктуват законите в чужбина...

16

Анонимен

преди 11 години

Това означава ние в България да плащаме за 2 милиона души без осигуровки и те да си правят зъбите евтино в България през отпуските.

15

Анонимен

преди 11 години

Maй някой ги е зачесал в Брюксел:) Да се готвят и мутрите и мутресите от НОИ!

14

Анонимен

преди 11 години

до 12Всичко идва от фалшивите регистри и от корумпираната българска администрация.

13

Анонимен

преди 11 години

po tapa darjava ot tazi ne sam vijdal ,i tykvenici sashto .niamam namerenie izobshto da vi plashtam nishto nikoga tartei .

12

Анонимен

преди 11 години

Сега да ги освободят и от старите им адреси, на които ги водят в България десетилетия, след като са напуснали страната и са продали апартаментите и къщите си преди 15 год, парадокс е да се водят на тези адреси, заедно с новите собственици. При мен случаят е такъв и се чудя как при преброяванията не се видя, че не съм на посочения в регистрите им адрес от 30 години??? Сега ще ме опнат и на списъците да гласувам и ще гласуват вместо мен...Чудя се за това криминално и нарочно действие !!!

11

sawall

преди 11 години

До Анонимен 9: може, не знам. Аз като съм бил там са били информирани и любезни, и търпеливи, просто бяха 3 жени за 1000 човека на ден. Но може да съм извадил късмет... Според мен, проблемът е по-скоро, че много се менят правилата, и аз разбирам че има промяна 5 дни преди крайния срок: някой роднина ми се обажда да ми каже, че по новините казали как ще има опашки, защото хората пак оставяли за последния момент, не ги ли било срам...