214

Люба

преди 11 години

БСП нямат моралното право да говорят за солидарност! Как не ги е срам да въведат данък, с който финансово да се облажи цялата им върхушка, а сега да издигат обратната теза предизборно! Не се лъжете, те никога не са били лява партия и никога няма да бъдат! Окопали са се във властта и вее са най-големите капиталисти! Има само едни истински комунисти и това са ПП "Съюз на комунистите в България"

213

Дани

преди 11 години

Лавро! Много моля обясни ТОЧНО КАК ще стане този отлив от инвестиции. Или прилива как става, едно от двете.Инвестициите ЗАЩО мислиш че имат нещо общо с подоходния данък? Според мен нямат нищо общо и това е една лъжа, с която объркват хората. Тя БСП-арката го каза тази сутрин- така извадихме доходите на богатите на светло. Тоест- това няма нищо общо с чуждите инвестиции.А и тогава бях против този данък, но това е друга тема.

212

До 227

преди 11 години

"Нищо съществено няма да се промени" Аз мисля, че би се променило доста, ако се подпомогнат хпората с най-ниски доходи, защото те си купуват предмети от първа необходимост, които са най-често български.Нали имаме нужда от повишаване на потреблението. И то от потреблението на български стоки.Само така ще се развие икономиката, ще има нови раб.места и по-високи доходи за всички.Хората с много високи доходи по-скоро спестяват, отколкото харчат. или ако харчат - по-вероятно не за български стоки

211

Аз

преди 11 години

До Лавро Може и веднага ти давам пример: Френски фермер гледа 10 000 пуйки в автоматизиран птичарник. За 3 месеца си отделя 6 000 ЕВРО за да живее. Това прави общо по 0,1 ЕВРО на всяка пуйка. У нас селянин гледа по 100 пуйки и за 3 месеца си отделя 300 ЕВРО за да живее. При положение, че храната за отглеждането на пуйката е една и съща и струва еднакво, излиза, че всяка Френска пуйка струва с 0,1 ЕВРО повече, а всяка Българска пуйка струва с 3 ЕВРО повече. Не коментирам, как се живее с 200/месец

210

До 228

преди 11 години

Не разбрах кои данъци меся и няма как да ти отговоря

209

Анонимен

преди 11 години

До Dani - 211 - Защо месиш тук данъците? Просто някой от тези, които защитаваш в момента е решил, че такава трябва да е заплатата - мизерна - на детските учителки. Ама те такива бяха заплатите на всички /без другарите от БКП, ДС и т.н.т./. Това е и отговора на въпроса защо в западна Европа облагането е прогресивно. Тук вероятно и ти в твоята фирма въртиш игрички със заплатите на служителите си, но ако не ти то хиляди други работят на черно и загбите от данъци са колосални за България.

208

Анонимен

преди 11 години

Не ни правете на балами!!!Нищо съществено няма да се промени само с въвеждане на прог подоходен данък.Пък и защо само високо образованите и квалифицирани да носят фин. тежест.Казвам го без да съм в тази група.Със сред.-спец. образование,достатъчно квалифициран.Трябва сериозно ИМОТНО облагане.Не може без да си правил сериозни имотни и финансови машинации да натрупаш десетки милиони за23г.Да не говорим за корупцията по високите етажи.Нали не сте забравили мистър 10%?От Костовата кохорта.

207

Ф-1

преди 11 години

Щом е данък, не ми го хвали.Плосък, рубест- все данък. Вече няма от къде да го изкараме.ГЕРБ съдра кожите на хората!

206

Лавро

преди 11 години

"Не може едни да са 30 пъти по-производителни от други."Дани, това си го спомни следващия път, когато пътуваш със самолет и си признай дали трудът на пилота не е пъти по-качествен от този на чистача на градските тоалетни.Премахването на плоския данък ще доведе до отлив на чуждестранни инвестиции - отдавнашната мечта на местните чорбаджии, понеже "чужденците" давали прекалено високи заплати.Също така това ще удари по малкото висококвалифицирани хора у нас и ще пропъди от тук. Андрешковщина.

205

до 223

преди 11 години

Това, че изказваш толкова категорични твърдения за непознати хора може да покаже само колко ти е ъкъла и колко са стойностни мненията ти.Да, наистина, да създам софтуерна фирма с 1000 човека - е не съм чак толкова способна.Не си струва изобщо да се занимавам с теб. Тук темата все пак е плоския данък, а не плоския мозък.

204

ДиДи

преди 11 години

До Дани - Това е позиция на човек, който никога не е мислил по-далече от по-висока заплата. За хората от върхушката на БСП го разбирам - те никога не са работили, даже двама Министър председатели имаме, които не бяха управлявали и курник впреди това. Но човек, който прави бизнес за Ваша огрромна изненада прави много по-рестриктивно сметката от всички заплатаджии и за него има значение буквално всеки лев.

203

Дани

преди 11 години

Анонимен, под производителност нямам в предвид производствена производителност. Не говорим за технологии, а за труд. За 8 часа на ден, при условия, които не зависят от теб, а от фирмата в която работиш.А ако получаваш процент от продажбите или правиш научни открития - това не заплата. Това вече са разработки, хонорари и т.н.

202

Дани

преди 11 години

Хидко, то точно тоева е прогресивен данък. Реално заплатите до 500 -600 трябва да са без данък. Тези от 500 до 1500 да се въртят около 10. После да има леко качване - на 11-14 процента И най - високите да отидат до 14-15%.Ще се опитам да пусна скалата от 2007 --*** година за прогресивен данък, преизчислена през днешната работна заплата, да видим за какво става въпрос. Но ще отнеме време.

201

Анонимен

преди 11 години

Не може едни да са 30 пъти по-производителни от други. ------------------ Преди 60 години не е могло, но колкото повече производителността зависи от акъла, толкова по-възможно е. Най-равни в производителността си хората са били, когато са ходели на малки групи да събират корени. И даже тогава по-умните са се ориентирали по-бързо. Уравниловката води само до спиране на прогреса, нищо друго.

200

Анонимен

преди 11 години

До Анонимен За твое разочарование съм. Освен това продавам / внедрявам програмен продукт за работни заплати в продължение на 15 години и имам поглед върху положението на различни фирмиОбразованията ми са Компщтърна техника и Счетоводство и контрол

199

Дани

преди 11 години

Данъкът служи за преразпределение на блага. В България - поне 60 години назад е имало прогресивна скала на данъка.Н ачовек с 3000 като му вземеш 300 или 330 няма да го ощетиш особено. Ще го лишиш от парфюм, вечеря на свещ, някоя дрънкулка. Но за човек с 300 лева 30 го са животоспасяващи.Освен това е несправедливо да има толкова големи разлики в заплатите - 300 /10000. Всички сме направени от еднаква кръв и плът. Не може едни да са 30 пъти по-производителни от други.

198

До Гено

преди 11 години

Уплаших се. ***.

197

Анонимен

преди 11 години

Разликата е в това, че получаващият 1 500 000 лева не работи 1000 пъти повече. ---------------- Защо реши така?

196

Анонимен

преди 11 години

Не си никакъв собственик на фирма и нямаш никакви висши образования.

195

Гено

преди 11 години

До До ГеноНяма проблем, и без това ще те наплюя.