67

Анонимен

преди 11 години

Роден съм и съм израснал в София но се срамувам че съм част от такава проста и неграмотна пасмина като българите.ОТВРАЩАВАМ се от днешните българи а и се съмнявам че някога сте били по-читави.Левски,Ботев и куп други велики хора са се отрекли от това стадо.И с право.

66

кагот

преди 11 години

Затресе ги и тях комунизма. Свикнали да вземат назаем от работещите, за да градят своята демагогия, да казват на хора че може ей-така без да работиш повече, без реформи да имаш повече. И като го закъсат, абдикират, както абдикираха 1989-та, 1997-***, и ние затягаме коланите за да им платим вересиите.Трябва както фискалната политика, така и финансовата да е независима от изпълнителната власт, за да не може да ни вкарат както досега. Никакви пари за неефективни проекти,за "насърчаване" и фантазии

65

Анонимен

преди 11 години

Нямам думи да изразя ВЪЗХИЩЕНИЕТО си от тази Нация!!Да обяснявам ЗАЩО и КАКВО ,тук няма смисъл.Толкова сте кухи че няма да разберете нищо.

64

Анонимен

преди 11 години

Следя случая от самото начало.Такова поведение на Политическата Класа в Кипър само може да си мечтаете убитаци български!Всяко едно действие беше премерено и обмислено.Тези хора живеят в Демократична Страна управлявана по възможно най-демократичният начин.Българи и румънци сравнени с тези са като диви ***!

63

Анонимен

преди 11 години

Колко сте прости.....Не е истина каква неграмотна *** населява територията ***.

62

Анонимен

преди 11 години

Най-големи депозити имат американски и английски банки в Кипър, които търгуват с имоти. За сравнение руснаци държат само 20% от влоговете в кипърски банки, а останалите са от ЕС (главно от Англия и Гърция), САЩ, Турция и арабските шейхове.

61

Анонимен

преди 11 години

Прав е човека понеже данък лихва е грабеж както и данък депозит заради скока на цените в България спрямо Кипър. В България освен грабеж чрез данък лихва, има и ограбване на влоговете чрез скритата инфлация на Дянков.

60

кагот

преди 11 години

Ясно е че с данъка върху депозитите Кипър иска да удари руснаците, които държат там милиарди. Кой има депозит на 100,000 ЕВРО? Кой? Не е нито лекаря, нито чиновника, нито професионалиста - това са много пари.Ако не искат данък върху депозита, да им вдигат данък доход и ще го отнесат само местните жители, а не чуждите вложители. Това ще забави икономиката и ще повиши безработицата, и цяло поколение млади хора ще са безработни. Това ли искат, вместо от руснаците, от тях самите да дойдат парите?

59

kagot

преди 11 години

Време е за единство и мъжество от политическата класа. В Кипър то е дефицит - уплашиха се политиците че никога няма да ги преизберат, и се отричат от собствените си идеи.Никакви пари за тях-вместо да получат спасителен заем и да загубят 10% заради данък върху депозитите, като не получат заем, ще банкрутират ще загубят 100% и ще ровят по кофите с години. Да ходят да искат пари от руснаците ако им изнася повече, ама както вече им дължат 2.5млрд., със сигурност ще е по-неизгоден от заема от ЕС.

58

АнтиГЕРБ

преди 11 години

За сравнение в България ГЕРБ одобриха 10 % данък грабеж върху влоговете на бедните вместо данък само върху милионите на милионерите.

57

кагот

преди 11 години

Никакви пари за тези селяни. Да дойдат пак в Брюксел с приет закон за това как ще съберат парите, и тогава да им се дават пари. Ще се отричат, и ще прехвърлят собствените си идеи все едно идват от Брюксел.Мисля че това да се държат заедно до края ще ги повлече надолу. Ще ми се ЕС да престане услужливо да влиза в положение на някакви си *** политици които не могат да вземат трудни решения поради страх дали ще ги изберат отново. Нека ги остави, да видим докъде ще стигнат. Банкрут и мизерия.

56

кагот

преди 11 години

Идваш, искаш пари от ЕС, казваш - ето така ще ги платя с такъв данък - Кипър сами са го предложили, за да ударят руските депозити, а не да свиват потреблението чрез преки и косвени данъци. После като се вдигне шум казваш - "кой аз ли съм го предлагал това? Неееее, това беше тяхна идея, на лошите от Брюксел". Срам и позор. И после гласуват против собственото си предложение от събота. Е това са популисти и безотговорни продажници, които мислят за преизбирането си а не за страната си.

55

кагот

преди 11 години

ЕС 100 пъти каза - искате ли заем - осигурете плащание 5.8 милиарда. Както искате - с повишаване на преки, косвени данъци, каквото искате правете. И те (кипърците, не ЕС) са предложили - добре, вземаме заема, ще направим такъв данък на депозитите за да ви го платим. И сега като им припари,веднага го прехвърлиха че идвало от ЕС, видиш ли Брюксел така решил. Мерзавци.Аз ако съм на ЕС, ще кажа "че няма дух на сътрудничество", и ще ги оставя да фалират или да ходят при руснаците за назидание.

54

Че Гевара

преди 11 години

Русия-КИТАЙ-Иран-Индия-Бразилия-Куба-Северна Корея- Кипър- Венецуела-Еквадор-Исландия+(бунтовните) Испания+Италия+Португалия+Гърция...4 МИЛИАРДА...АМИ СЕГА?

53

кагот

преди 11 години

Е, това вече е прекалено. Пили са и са яли много кипърците, а сега не искат да си платят. Депутатите им са като гръцките - не искат да спасят страната си, а да спасят задниците си за да ги изберат пак. Но това - самосаботаж до последно, като в Гърция, и ще дълбаят още много, защото вместо да си платят дълговете искат да се крият, и да минат метър. Селяни недни, вземахте парите от ЕС толкова години, натъпкахте се жестоко, а сега като дойде сметката - "ааа, моето си е мое, няма да ти плащам".

52

:)

преди 11 години

Bravo na Kiparskia parlament! I vsichki drygi darjavi v evropeiskia saus da posledvat primara! DOKIGA ANGLIA ,GERMANIA, I FRANCIA SHTE NI OPREDELIAT SUDBATA BALGARIA E PRECAKVANA NIAKOLKO PATI OT TIA 3 DARJAVI STIGA VECHE.. Evropeiskia saius e kato izchadie na diavola i nie si prodadohme dyshite na nego.

51

Mr.George, New York

преди 11 години

Дали тези защитиха националните си имтереси или собствените си такива и интересите на международните спекуланти и източни мафии?За тях това беше печелив ход, докато за народа е цунгцванг.Международните спекуланти така или иначе ще си изнесат парите.Кипър не може да бъде това което беше.Времето й изтича.Решението е: пощади народа си,дребния спестител и вземи което можеш от въжеиграчите.Това което вземеш е твое завинаги, а заема са пари, които може би трябва да върнеш на EU и да върнеш на Русия.

50

Бъдещи новини

преди 11 години

Москва отпуска спасителен заем на Кипър срещу "пункт за материално и техническо обезпечение" на руския флот и предоставяне на информация за трите имена и Е Ге Не-то на вложителите с руско гражданство;-))

49

Анонимен

преди 11 години

Ако Кипир обяви фалит, нито една банка на ЕС няма да получи пари.Затова и фалит няма да има - просто като в България ще са роби и ще плащат до памти века.Ние поне знаеме какво ги чака :-) пенсии по 100евро и заплати по-ниско от Косово!

48

Анонимен

преди 11 години

Браво!Не виждам причина да взимат от спестяванията на гражданите, за да плащат дългове на банките. Дори при гърците банките понесоха 30% загуби, а тук не искат и 1евро да опростят.Рано или късно кипърците ще паднат, никой няма да им позволи да напуснат ЕС, но браво за куража да кажат НЕ на бюрократите в Брюксел.