70

Съвестта човешка

преди 11 години

На вас нормално ли ви се струва,едно дете да чете по 200 страници на ден???...а после,що децата били ку ку!!!

69

Анонимен

преди 11 години

Глупости! От статията излиза ,че е чела "Пипи Дългото чорапче", на пет годинки. Това даже за генийче е невъзможно ,не да я прочете ,я да разбере какво пише там. А пък за другото тенийче на две години ,дето за него е последното изречение даое няма да коментирам.Ако в броя на книжките влизат такива с много картинки и с по една приказка ,може и да се върже нещо ,но за ученичка ,да отдели толкова време за книги не е нормално и здравословно!

68

От един дядо

преди 11 години

Младо дете, в прогимназията бях училищен библиотекар и четях много, нямаше непрочетена книга от мен. Понякога по 2 книги на ден. Освен разширяване на кръгозора , многото четене ми донесе и късогледство - 2,25 диоптъра. После воювах за да го сведа до 1 диоптър. Мой съвет е, чети , но не загърбвай детството си, играй с децата, изживей си детството. Добре че бе майка ми, на ме гонеше да играя навън с другите деца. Бъди нормално дете, за да не съжаляваш после.

67

Ха-ха-ха ... !

преди 11 години

Божидара, миличка, в България, за да се издигнеш не е нужно и дори е вредно да четеш толкова много.В България е достатъчно да прочетеш 1 книга за цял живот и тя да се казва "Винету" ...

66

Анонимен

преди 11 години

Горкото дете.

65

Галя

преди 11 години

Чета и не мога да повярвам , как може някои хора да имат толкова болни мозъци, че от една толкова радваща душата новина за това дете ,което трябва да е за пример, някои от вас стигат в коментарите си до вулгарни и отвратителни изводи. Жал ми е за вас. Има моменти в които се срамувам че съм българка. Ако не ви харесва новината просто не я четете и НЕ пишете, а идете и РАБОТЕТЕ (или прочетете една книга да се образовате)вместо само да плюете.

64

Анонимен

преди 11 години

Да ви кажа за още един рекорд, който като порасне, може да направи Божидара:да "счупи" 289 х*я за 1 година. Направо ще им вземе здравето... :)

63

Питър

преди 11 години

Още един от хората на бъдещето. Добре дошла, Божидара! Всички ние се радваме, че те има!

62

Анонимен

преди 11 години

абе що не оставите детето на мира! Детето обича да чете за разлика от някои безмозъчни идиотчета които само искат а един разказ не са прочели. Много сладко момиченце. Успех му пожелавам

61

Анонимен

преди 11 години

Детето е идиотче.

60

Анонимен

преди 11 години

Бойко, тая ти е минала целживотната квота с около 288 книги

59

Георгиев

преди 11 години

Абе ей хейтъри, какво е значението дали са 289 или 28 книжки с приказки?Важното в случая е че детето се занимава с нещо пълноценно и смислено за разлика от висенето пред компютър.Убеден съм, че повечето от вас не са прочели дори 28 книги през живота си!

58

Даола

преди 11 години

Много от детските книги, които днес се издават, особено на американски автори, са една плява, която приучава децата на стандартно мислене, т.е дресира ги. Внимавайте, родители, какво четат децата ви.Сега децата четат американски романчета за разни вещици и т.н. Е, да се забавляват, но много се пристрастяват. Трябва да четат хуманни книги и да стават добри човеци.

57

Анонимен

преди 11 години

Браво на момичето!! Дано повече такива хора се срещат в днешно време, макар и да са малко. :)

56

S

преди 11 години

Винаги съм четял и смятам това за важно и конструктивно занимание, но случая е просто смешен. Това е невъзможно. Едно е да заемеш, друго е да четеш. 289 книги за 365 дни. Да бе.

55

dnes bg

преди 11 години

ZASHTO PAK NE MOJE DA SE GLASUVA???????????????????????????

54

Анонимен

преди 11 години

na 10 6e e ve4e s o4ila.decata trebva da igrajat ,ne da gi tovarjat s gluposti v u4ili6te

53

от 1

преди 11 години

да излизат и да си навън. Когато трябваше да учат умерено и да играят, четоха по цял ден. Когато трябваше да си налягат парцилка и само по кафета ходеха. Имам позната дето и тя четеше една книга на ден - Емил от Льонеберя за един ден в 3 клас - и сега какво излезе от нея. Други пък само навън бяха, 5ици до 7ми клас, 5 и 6 в гимназия, завършиха с отличие университет в чужбина. Не е хубаво да се претоварват децата на тази възраст - чак е вредно. Не да са двойкари или с 3, ама 5 е ок.

52

1

преди 11 години

Явно има доста "амбициозни" майки в този форум. Децата са, за да играят, за да добиват социални контакти - има време и за учене, ама всяка крайност е вредна. Хората са прави - може очила да сложи, да няма достатъчно приятели, да живее в илюзорен свят и да бяга от реалността. В това не виждам нищо нормално освен болни амбиции. Колко съученици имах, които вкъщи само учеха, диктовки им правиха и естествено бяха пълни отличници до 4ти пък чак и до 7 клас. И после един бунт и щурм, че искали да

51

Анонимен

преди 11 години

Да е жива и здрава :)