17

Petar

преди 11 години

Вярно е всичко казано в статията, но да не забравяме че всеки 1 сериозно занимаващ се с бодибилдинг човек знае за тази липса и приема по 5000IU дневно ;). Не ви препоръчвам да го търсите в аптеките - там е по-скъп и в по-ниски дози, най-добрият вариант е сайтове като iherb. По-здрави! :)

16

НЕ НЕ НЕ НЕ НЕ НЕ НЕ

преди 11 години

Ех, как така става, че статия само с 14 коментара, публикувана преди 3 часа е в раздела НАЙ-ЧЕТЕНИ!За вит Д: се генерира в организма при излагане на слънчеви лъчи и това е най-добрия начин за набавяне. Пастюризираните сокове и обезмаслени млека с вит. Д са поредния маркетикгов трик да ни пробутат същия болкук под формата ''здравословен''. От вит. Д там най-много човек да получи разтройство /сериозно/, но не и да го усвои. А палмовото масло е средноверижна киселина не е проблем за хорестерола.

15

Анонимен

преди 11 години

15,ти си приемал витамин, ама солната киселина в стомаха го разгражда. И си имал ефект, щото си приемал рибено масло. Яж повече свински пастет - ефектът е същия.

14

Анонимен

преди 11 години

Komentar 15 sum pak..iskam da kaja che tova mi go otkriha v chujbina ne v BG

13

Анонимен

преди 11 години

Pisah i v drug sait shte napisha i tuk.6meseca stradah ot surcebiene,panik ataki,zadushavane,strah ot smurt s kakvi li ne simptomi i bolki v krainicite.Vseki pat me priemaha v bolnica i nakraia edin lekar se seti da mi izsledva Vit D.Beshe v kritichen minimum.Nai-ostriat deficit.3 meseca go priemah i vsichko tova otshumia.Sega sum s normalni pokazateli.Ne viarvam statiata da e platena zaradi mliakoto ili sokovete na pazara.Niamam kakvo da specehelia kato vi pisha tova osven da pomogna na niakogo

12

Тялото

преди 11 години

Последните изследвания показват че ниски нива в кръвта говорят за слаб организъм и имунна система, но приема му с добаки и лекарства не оправя нивата. Само здравословен живот го повишава.

11

Анонимен

преди 11 години

Самият витамин D е скъп,сега ще ни го слагат в млеката,за да има оправдание за цената:) мНа всичкото отгоре в упътването пише,че може да предизвика смърт в по-големи количества:) Като нямаме слънчеви къщи откъде калций,че и D. Една мноого голяма част от населението живее в панели-питайте строителните инженери колко години съхне бетона-точно 100. Остеопорозата иска на костите да им е топло, откъде тогава.? Пийте витамни Е, червено вино,чесън и лимони!

10

Лекар

преди 11 години

И още нещо си позволявам да ви напиша. Витаминът, се образува ОТ МАЗНИНИ (производно е на стеариновата киселина). За това пълното изключване на наситени мазнини (животински) от храната е вредно. Хапвайте си от време на време тлъстичко, "прекален светец и Богу не е драг".

9

Анонимен

преди 11 години

Дефицит на силиций, а не на витамин D. Мили учени, да ви имам професорските титли...

8

Анонимен

преди 11 години

Най полезен в огромни количества е витамин Е(вро)!

7

Аз

преди 11 години

Витамин D се набавя от слънчевите лъчи и не прекалявайте да не пипнете рак на кожата всичко с мярка.

6

Анонимен

преди 11 години

Засега - статийка за витамин Д(-ъ), скоро - за витамин Цъ, Бъ и Къ.

5

Лекар

преди 11 години

Това категорично е платена статия. 30 минути престой на слънце на ден са достатъчни дасе образуват достатъчни количества. И това е витамин, който се произвежда в организма. Внесен външно се разрушава в стомаха моментално, той като витаминът може да съществува само в мастна среда.

4

Анонимен

преди 11 години

В излишък има само СПИН от тиб "Б". Тоест - БСПин...

3

ЛЕКАР

преди 11 години

А за *** за да са здрави , да вземат витамин -ДДТ !!!

2

До 3

преди 11 години

И последните изследвания показват, че при липсата му, имунната система не се активира.

1

Кашчей Безсмертний

преди 11 години

ДА БЯХТЕ НАПИСАЛИ КОИ ХРАНИ СЪДЪРЖАТ ВИТАМИН D!!! Да, с латински букви се пишат витамините!"Витамин D е витамин, който се съдържа в рибеното масло, яйцата и черния дроб. Синтезира се под действие на ултравиолетовите лъчи в кожата и костите. Недостигът му през детската възраст води до болестта рахит (изкривяване на кости и крайници). Двете му главни форми са D2 и D3. Разтворим е в мазнини."