70

Анонимен

преди 11 години

Цецо физкултурника сега се чуди как е възможно да му секнат далаверата и отгоре на всичко някакви еколози го побъркват за някакви купчини пясък.Тъпо ли ти е Цветанов?

69

любопитен

преди 11 години

А ***, Димова? Как се "съвместяват" дюни с жилищен комплекс??

68

Продажници

преди 11 години

Продажници

67

До IQ146

преди 11 години

Що не бегаш в дир-а бе?

66

герб

преди 11 години

Ех пак се усраха

65

А.И.

преди 11 години

Боко, Боко-Миро и Цецо май са си те турили на х.я !

64

IQ146

преди 11 години

Когато през 2009 година дойде правителството на ГЕРБ, беше наложен временен мораториум на всички заменки и беше променена наредбата, по която се изключваха и закупуваха земи от държавния горски фонд, припомни още Мирослав Найденов. Заради това са проверени всички преписки, включително и документацията по този случай, след което е направена нова, по-висока данъчна оценка.

63

Анонимен

преди 11 години

Смайвате ме с учудването си какви са ги свършили с дюните! Я се разходете из милата ни родина и вижте какви ги вършат клонингите на този-чието-име-винаги-трябва-да-се-споменава. Ще ви настръхнат косите. Все едно че са партийни секретари през 1956-та. А те всичките като им погледнете биографиите и произхода, и ти е ясно че са 5-6 ниво партийчета, ама не могат да се докопат до голямата власт в партията-майка и сега са първи антикомунисти! Смайваща гледка са!

62

Тъщовника

преди 11 години

Ей изядаха им 3 /три/ милиончета на ГЕЙбърастите....

61

91

преди 11 години

Тодор Бояджиев нашумя преди две години около скандала с придобитите шест апартамента от вътрешния министър Цветан Цветанов на занижени цени. Две от жилищата Цветанов беше купил от фирмата на Бояджиев Ти Ви Би на по-ниски цени, защото, по думите му, били приятели.На 28 ноември 2012 г. Сле груп купи 29 декара дюни в Несебър за 4 млн. лв. от тъста и тъщата на шефа на футболния съюз Борислав Михайлов Димитър и Елена Петрови. Ден по-рано пловдивчанинът Димитър Петров купува парцела за за 581 000 лв. от Министерството на земеделието. До разкритието се стигна след като природозащитникът Тома Белев алармира, че булдозери заравняват дюните преди Нова година. Според природозащитниците дюните са в защитената зона Натура 2000 и съгласно законите там не може да се строи. Според държавните органи обаче това не са дюни и теренът не попада в защитена зона.Разкритието за продажбата на терена на съмнително ниски цени и унищожаването на дюните стана повод по нареждане на премиера Бойко Борисов, земеделският министър Мирослав Найденов да се обяснява за скандалната сделка навръх Нова година.Общата фирма на Тодор Бояджиев с управителите на Сле груп Станимир Стоянов и Лъчезар Богданов се казва Бийч Холидей. Тя е регистрирана на 4 септември 2012 г. в Несебър на същия адрес, на който е и Сле груп ул.Отец Паисий 27А, сочи справка в Търговския регистър. Капиталът на Бийч Холидей е 100 лв., като Бояджиев е собственик на половината от фирмата, а Стоянов и Богданов имат по 25%.Багерите, които заравняваха терена преди Нова година, са на фирмата ЛС груп, която е регистрирана в Несебър на адрес ул.Отец Паисий 25. ЛС груп е собственост на Станимир Стоянов и Лъчезар Богданов, според Търговския регистър. Лъчезар Богданов и Станимир Стоянов не са собственици, а са само управители в Сле груп. Официално собственик на фирмата е регистрираното в Холандия дружество АМСТ Холдинг. То се представлява от адвоката Станислав Касъров, става ясно от документите в Търговския регистър.Снемайки отговорността от себе си за скандалната сделка, земеделският министър Мирослав Найденов обяви, че не той, а заместникът му Светлана Боянова е сложила подписа си под документите. Подписвам, защото на мен ми се носи за подпис, заяви в сряда зам.-министър Боянова, цитирана от БГНЕС.Разрешение за строеж е издадено от главния архитект на Несебър в последния работен ден преди коледните празници на 21 декември. То предвижда строителство на четири етапа на 122 жилищни сгради. През първия етап трябва да се построят 36 жилищни сгради, пише още mediapool.bg

60

държавата на мафията

преди 11 години

Цецо и кумецо ! Цацаров, аре да те видиме сега как ще разследваш, Цацка Мафиотска !

59

Анонимен

преди 11 години

До IQ146Трудно се стига до главата на ОКТОПОДА ...... Боко Тиквата

58

Гейбър

преди 11 години

Кой ни се е наакал у гащите .....

57

Анонимен

преди 11 години

Португалски изтребители F-16, които са трета употреба смята да купи за България военното министерство Изтребителите са били на въоръжение във ВВС в САЩ преди 13 години, след това са подадени на португалците. Интересното е, че цената, която е платила Португалия тогава е по-ниска от тази, на която сега ги продава. Според генерал Аню Ангелов ще купим 9 изтребителя за 700 милиона лева.Журналистическо проучване обаче е показало, че през 1999 година Португалия си е купила същите машини за 268 милиона долара, но те не били 9, а 25 на брой. Част от тях сега португалците се опитват да пробутат на България. Ангелов твърди, че сделката е изгодна и смята да започне преговори, след като е получил карт бланш от правителството. Запознати с военните дела и военната техника твърдят, че в момента един чисто нов изтребител струва доста по-малко, отколкото един трета употреба. По форумите вече се развихри скандал, който задмина дори и тайните сделки на кума на вицепремиера Цветанов. Военни нарекоха изтребителите летящи ковчези.

56

??

преди 11 години

Каква излезе тя?Няма чист кмет, чист министър, чиста прокуратура.Чисти в България са гладните и наивните.

55

Анонимен

преди 11 години

Кумецът на вицепремиера Цветан Цветанов участва в скандалната сделка с държавна земя, разтръбиха медиите, дръзнали да припишат за пръв път опозиционен сайт. Тодор Бояджиев е и този, който преди няколко години прехвърли на ниска цена два от шестте апартамента на Цветанов, който пък каза, че бил взел пари назаем от тъста си и тъща си. Чрез фирмата на кумеца СЛЕ груп са купени 29 декара земя, която представлява защитени от закона дюни.

54

Изпращаме 2012

преди 11 години

Ти чичко, дето казват че си по всичко 1 , кога ще се РАЗПОРЕДИШ да се приведат на инвалидите социалните добавки за декември 2012?До там ли опря чичко? Да крадеш от безпомощните?/// 3.Януари.2013 г. Нито стотинка за декември 2012. /////Е чичко, истина е нали?

53

Цецо и кумецо

преди 11 години

Форт Нокс" е голяма българо-украинска строителна фирма, която е специално обгрижвана от бившия регионален министър, а сега президент Росен Плевнелиев.На 29.01.2010 той лично прави първа копка на бизнес центъра "Капитал форт" на входа на София - бул. "Цариградско шосе" откъм Пловдив и хвали проекта.Инвеститор в сградата е "Форт Нокс", а консултант е "Линднер Иммобилиен Мениджмънт", оглавявана от Росен Плевнелиев преди да стане министър.Скандалът с тези сделки има два плана. От една страна се унищожават последните красиви кътчета - гори по морето, а както се вижда - посяга се дори на защитени зони като дюните. От друга страна преките сделки на министерството без търг и на силно занижени цени са очевидно обществено неизгодни, ощетяват сериозно държавия бюджет и попадат под хипотезата на член 220 от Наказателния кодекс: от една до шест години лишаване от свобода или от три до десет години при особено тежки случаи.Оживлението на институциите след разкритията на Биволъ и съсредоточаването върху случая с дюните, за който е създадена специална междуведомствена комисия, всъщност целят да прикрият схемата, от която ще изникнат още скандални сделки. Тяхното разкриване е въпрос на време с методите на разследващата журналистика.След като скандалът "Дюнигейт" стана факт, ведомството на Мирослав Найденов дължи на обществеността и на медиите пълния списък на преките продажби без търг на земи отчуждени от горския фонд за последните три години.Този списък би трябвало да бъде проверен подробно и от прокуратурата, която засега спи зимен сън в очакване на встъпването в длъжност на новия главен прокурор, който е известен като специалист по симулативни имотни сделки.

52

Вълчан

преди 11 години

Ей много пара 1,142 млн. лева, каза още Мирослав Найденов НИЕ ДОМАТИТЕ ГИ ЯДЕМ С КОЛОВЕТЕ ДОЛУ найденов тоя мишок

51

Цецо и кумецо

преди 11 години

На 20.09.2011 Крим 2002 продава същия терен на инвеститора "Форт Нокс" ООД за 900 000 лв. или близо три пъти по-скъпо от цената на закупуване от държавата.Инвеститорът може да потрива доволно ръце, защото реалната пазарна цена в района е около 240 лв/кв.Така всички по веригата са удовлетворени за сметка на държавния и общинския интерес. Вероятно ще бъде удовлетворена и службата БОРКОР, която вече може да опише подробно тази схема и да изготви стратегии за противодействие. Не е ясно обаче кой ще потърси сметка на тези държавни служители, които са ощетили обществото с милиони, тъй като до момента прокуратурата е големият липсващ в скандала "Дюнигейт".