462

Анонимен

преди 11 години

Да се провери основно от къде идва финансирането на т. нар. ЗЕЛЕНИ и тогава ги защитавайте.

461

ХА ХА ХА

преди 11 години

"заглавието" показва какво представлява това ЖАЛКО подобие на нов.сайт

460

Анонимен

преди 11 години

Ами, ОК, щом това можем. Проблемът е, че дори да искаме богати туристи един ден, ще е късно - всичко ще е разсипано, а природата трудно ще я възстановим. Аз съм съгласен - щом банскалии искат, да си досъсипят града, да го превърнат в копие на линията Мажино и това е. Но да не строят в защитената зона. Не е мой проблем, че не искат да си напънат мозъците и да измислят други начини за привличане на пияни англичани, освен още бетон и сеч.

459

vesko

преди 11 години

Човек може да е беден и да е благороден,друг ни е проблема.

458

Анонимен

преди 11 години

Нека да си кажем истината в очите.Ние не сме привлекателни са средният европеец,защото той има избор от далеч по известни и реномирани зимни и летни курорти.Факт е че ние още не сме се научили на туризъм,но като погледна преди 10г.какво беше,как товареха в сметките всеки подпийнал,сега сме се леко над дъното.Не става лесно,то не е и лесно да се научиш да бъдеш приветлив и усмихнат като другите.Известни сме с евтин алкохол и жени,щом има хора искащи да търпят подобни туристи.ОК,значи това можем

457

Анонимен

преди 11 години

Знам го, но и никой не се опитва да привлече туристите с нещо "по-така". Мой познат бачка в туристическа фирма и ми е разказвал, че в Германия привличат младите немци да почиват в БГ, като им разказват, че "пиенето е евтино, а българките са лесни". Моите впечатления от едно мое пътуване до Унгария са същите - отебали си бяха унгарските колеги на Сънито, даже до водата не бяха стигнали (и не бяха оставили много пари). А на нашите хотелиери това явно им харесва.

456

Анонимен

преди 11 години

Достатъчно е да идеш на 500км.от България и да попиташ чужденците какво знаят са нас.Ами мислят ни за диваци,каквото е нашето мнение за Албанците примерно.Богат турист ще привлечеш,когато страната е известна в цял свят,има дългогодишни традиции има изградена инфраструктура и качествени пътища.Целта на българските хотелиери и ресторантьори не е богатият турист,а туристът който не може да си позволи лукс.Не забравяй,че живееш в най-бедната страна в европейския съюз,много е важно.

455

Анонимен

преди 11 години

Ами, човек, като са евтини, ще приличаш и клиенти, които търсят евтиния. Т.е. - с ниски доходи и просташки манталитет. Те не са и от много широкопръстите май, а цапат бая. За това най-много ме е яд - че тези по морето, вместо да се опитат да привлекат богати туристи, нацвъкаха разни бетонни кубчета, в които разни английски безработни и пияни руснаци да драйфат и да си водят български жрици. А можеше, по иначе можеше, ама пусти мерак за бърза печалба.

454

Анонимен

преди 11 години

Едни обичат да ходят в Австрия,други в Италия,трети в Швейцария,четвърти и пети в Турция или Русия,хора много предпочитания много,възможности най-различни.Ние сме в България и нашите зимни и летни курорти не могат да се конкурират по качество с европейските,но са едни от най-евтините в Европа,а когато те са започнали да правят зимен туризъм ние сме ходили още с потури и фесове,някак си не е логично да се мериш с най-добрите в света по качество,при положение,че правиш този бизнес от скоро.

453

Анонимен

преди 11 години

Заради такива хора нямам никакво намерение да спирам света, просто някой пита за безработните. Ами, с тези умения ще си и останат безработни, сори, освен ако не си снижат критериите.Що се отнася до Натура 2000 - мога само да кажа едно "Браво" на тези, вкарали тази земя в нея. И ми е интересно кои са тези тъмни чужди интереси, стопирали Банско и попречили му да издуха западните курорти? Защото, който и дапитам, все казва, че в Австрия е по-добре и предпочита да ходи там.

452

до 643

преди 11 години

На тия момчета "инглиша" им ще си остане плажен.Те винаги ще си мислят,че знаят много и ще получават същият отговор на всяко интервю.Трябва да спрем света да се върти заради тях да си наваксат ли?

451

до 640

преди 11 години

Стига с това Юнеско бе.Хайде запознай се с проблема и историята преди да напишеш поредната си тъпотия в мрежата.Още2006-2007г. когато нямаше ГЕРБ от Банско,Добринище и Разлог започнаха да протестират за това че земята там нарочно се вкарва в Натура 2000 за да се стопират проектите за лифтове и ски писти.Тогава хората затваряха пътищата и обвиняваха правителството в обслужване на чужди интереси.Аман от всякакви разбирачи по форумите,куцо,сакато и просто,ама компетентно по всички въпроси.

450

Анонимен

преди 11 години

Що се отнася до безработните - наскоро във фирмата набирахме персонал, защото разширяваме дейността. Идват разни наперени юнаци и юнакини. Писали, че знаят английски, че имат еди-какви-си умения и т.н.(каквито бяхме писали в обявата). Почват интервютата - писали си Advanced, а нивото им на инглиш е на равнище "арабин в казино". Опитът - базов за сферата. Накрая искат по 1000 чисти лева и невинно питат на колко фас-паузи имат право. Ами, ако искаш, назначи ги ти, пич, ама аз просто ги отпратих.

449

Анонимен

преди 11 години

Ами, братле, попътувай малко и ще видиш. До Виена има рафинерия на ОМВ - еми, ако не ми я бяха посочили, нямаше и да я видя. Около Братислава има заводи за коли - въздухът си е екстра. И други случаи мога да ти посоча, колкото искаш. Просто хората си спазват еконормите. Убедили са се, че съсипването на природата не е оферта. Що се отнася до залесяването - в БГ нещо това действие не ни се удава. Колкото до безработните - каквато и криза да е била, все съм успявал да имам работа.

448

до 638

преди 11 години

Съгласен съм с теб,но можеш ли да ми назовеш едно предприятие,поне един завод който да не вреди по някакъв начин на всички.Всеки българин иска да има работа,но какво да работи?Какво да работят тия 500 000 безработни без да засегнат по някакъв начин земя,природа и т.н.Няма ли да е по-добре да отсекат едно дърво но да залесят три,така хем хората ще имат работа,хем пораженията от горските пожари ще се възстановяват.Няма развито общество което да е постигнало благата си само с отрицание.

447

Анонимен

преди 11 години

Така е, партията няма как да сложи ръка на ЮНЕСКО и затова Цеци и Цецо са толкова активни.

446

Законът на Партията

преди 11 години

По стар комунистически обичай,всичко което носи печалба и партията не може да сложи ръка върху него,трябва да се забрани,оплюе и омаловажи по всякакъв начин.

445

Анонимен

преди 11 години

Изкарвам си ги с честен труд. По принцип не съветвам другите как да си харчат парите, но ако начинът, по който ги изкарват, вреди на всички, аз имам проблем.

444

ДО 636

преди 11 години

Когато си изкараш парите с честен труд си ги харчи както искаш,само моля ти се не казвай на другите работливи как да си харчат техните пари.

443

Анонимен

преди 11 години

Малко се съмнявам, защото преди години австралийците отказаха на една нефтена компания да разработва огромно находище в Южна Австралия (при това - в абсолютно ненаселен район!), защото там гнездели някакви птици. Не всички са като банскалии, с фадромата напред, че синО иска ново БМВ на старо, а дъщерята е абитЮрЕнтка.