15

до 10

преди 11 години

Ето до това водят годините промивки с евтини реклами, кока кола не е създала образа на Дядо Коледа, той е публикуван във вестници, книги и брошури много години преди първия Дядо Коледа на кока кола, всичко това може да се провери в нета.

14

Анонимен

преди 11 години

Какво се случи с момичето изгорило хранопровода си с кен на кока-сола.Как приключи разследването?

13

до 15

преди 11 години

не са конспирации,а различни гледни точки!!!!

12

Анонимен

преди 11 години

Аман от изтрдщял народ. Само разни конспирации са ви в главите. Мога да кажа, че пия кока-кола доста отдавна, ама съвсем не съм пристрастен. Случвало се е и със седмици да не пия. Колкото до подсладителите - колата, пепсито и другите по-скъпи безалкохолни се правят със захар. За това и цената им е такава. Вие си пийте дерби с аспартам и ще живеете 100 години...

11

браво 10

преди 11 години

някой чете паралелна реалност :) браво!!!

10

Анонимен

преди 11 години

Какво общо има кока кола с празниците, а макдоналдс с Олимпиадата? Ограничен и елементарен народ като янките е готов да си купи всичко, страничните ефекти или уместността на продукта спрямо събитието са без значение, важното е рекламата да е добра.

9

Анонимен

преди 11 години

такъв е днешният лицемерен свят,всичко е за пари

8

Анонимен

преди 11 години

Оригиналната рецепта на Кока-Кола е създадена на 8 май 1886 г. в задния двор на наркомана-фармацевт Джон Пембъртън, който бил морфинозависим и търсел начин да се откаже от тази зависимост на принципа клин-клин избива с друг наркотик. Рецептата представлявала комбинация от наркотика кока, семена от кола билка, употребявана от западно-африканските племена по време на различните им ритуали и turnea diffusa растение, използвано за увеличаване на сексуалната активност. Оригиналната формула съдържала 8,46 милиграма кокаин за една чаша, която се продавала по онова време за 5 цента. За сравнение, ще дам пример с това, че наркоманите, които употребяват кокаин днес взимат дози от по 20-30 милиграма. Ако тогава човек е пиел по 2 чаши на ден, той е бил зависим (а допускам, че хората са пиели по много повече).Впоследствие компанията се продава на банкера Ейза Кандлър и на 1 май 1889 г. той публикува съобщение на цяла страница във вестника Atlanta Journal, че е единствен собственик на Кока-Кола. Вкусна, освежаваща, ободряваща, тонизираща. Ммм...По ирония на съдбата 1 май е датата, на която е основан модерния орден на илюминати :) Знаците на съдбата. Днес рецептата е променена и се крие в тайна. Защо?Парадоксално е например, че повечето родители, които не са наясно с нещата, не дават на децата си да пият кафе, но спокойно им позволяват да се наливат с продуктите на Кока-Кола, която е блъскана с кофеин на килограм. Според д-р Ройъл Лий от Фондацията за изследвания в областта на храненето, в напитката умишлено се поставя кофеин, към който постепенно се стига до пристрастяване, за да може жертвите да свикнат със стимуланта и да не могат повече без него. Единствената причина към Кока-Кола умишлено да се добавя кофеин (тъй като няма никакво друго разумно обяснение), е да може потребителите да привикнат към нея.Ето това е компанията създала образа на санта клаус.

7

до 8

преди 11 години

И аз така си мислех, докато не проверих в гугъл за икони на Св. Николай. В огромното мнозинство от резултатите беше изобразен с червено облекло.Във фолклора, дядо Мраз е бил представян по всякакви начини - червен, син, бял. Кока-кола нищо не са си измисляли, просто са избрали един външен вид и са го използвали в рекламите си. А иначе че са повлияли да се 'стандартизира' образа на дедо М., повлияли са.

6

TooN

преди 11 години

Предполагам знаете, че дядо Коледа е бил син на цвят, а не червен, както ни го е набила в главите една корпорация. Такава е била традицията - син цвят, от св. Николай - покровител на моряците, и заради сезона - зима. Да, ама ползван дълги години като реклама на Кока Кола става, какъв - червен, разбира се. Факт.

5

ЯСЕН

преди 11 години

КОКА-КОЛА ПИЯТ САМО СЕЛЯЦИТЕ!!! СЕГА СЕ ПИЕ САМО ВИНО!!!!

4

Анонимен

преди 11 години

na koito ne mu haresva da ne ia pie. vsi4ko v goliamo koli4estvo e vredno.

3

Анонимен

преди 11 години

И така. Както виждате причината санта клаус да носи червено и бяло е много тривиална Кока-Кола създават рекламно лице, което да се грижи за техните продажби сред детската аудитория. По официална информация, това се наложило, защото тогава било нелегално директно да показваш деца пиещи Кока-Кола, тъй като в началото напитката съдържала кока(ин), но това е друга история...

2

cheaters

преди 11 години

K*r za qnkite... vsi4ko kradat i si prepisvat

1

Анонимен

преди 11 години

Разбира се санта клаус пие само Кока-Кола, защото знае, че това е най-полезната напитка на света. Кой не знае всички ползи от Кока-Кола? Води до наркоза, увреждане на нервната система (поради съдържанието на кофеин), съдържа отровата за плъхове аспартам и след дългогодишна употреба води до класическото рак.