78

Анонимен

преди 11 години

Всички искат да го развиват.Само българските кратуни не. Ще си останете само с Картуните !

77

Анонимен

преди 11 години

Дупченето за шистов газ с вкарването на доказани отрови в огромни количества е безумие. Трябва много да се мразим, за да позволим на американците да ни дупчат земята. Те се кланят само на господ долар. Не забравяйте, че тук има много термални извори с доказано лечебни качества. Заразена почва и подземни водоизточници нямат очистване.

76

Анонимен

преди 11 години

92 и кой е той отворко перпетум мобилето ли

75

Анонимен

преди 11 години

Не се карайте, има си неизчерпаем и чист източник на енергия и той ще надделее, логично е и е предсказано, но е добре да си съхраним природата дотогава, па и не само нашата.

74

nedkodd

преди 11 години

докато нашите политици и "ЕКОЛОЗИТЕ" се наумуват румънците пак за кой ли път ще ни изпреварят........ и ще си оправят икономиката а ние " умните българи " пак ще се сърдим на някого...

73

Анонимен

преди 11 години

Някой е кихнал парички където трябва.. това са то политиците, *** с костюми.. целия им стремеж да се издигнат е за да може да се продават после

72

До 82

преди 11 години

Извинявай, ако съм те засегнал, но моля не ми приписвай неща, които не съм писал! Що се отнася до фактите, до сега ако не си ги намерил сам,сред многото, значи няма да ги намериш,защото не искаш. Не мога да ти помогна в случая!

71

БЕНЗИНЧО

преди 11 години

Съд в Еквадор постанови американската петролна компания "Шеврон" да плати 8 милиарда долара обезщетение за замърсяване в района на амазонкската джунгла.И ТЯХ СА ГИ ЛЪГАЛИ С ЕВТИН ПЕТРОЛ ;)

70

БАЧКАТОР

преди 11 години

Та както беше казал някой - "Румънец не е нация, а професия " . Прав е бил.

69

БАЧКАТОР

преди 11 години

Някои рисковете при проучване или добив на шистов газ са свързани с използването на химически вещества при процеса на хидравлично разбиване. В него се използват желирани флуиди, които понякога съдържат нафта (на свой ред съдържаща бензен, толуен, етилбензен и ксилен). Според доклад от 2004 употребата на дизел представлява най-голямата опасност за подпочвените води заради наднорменото му количество в точката на инжектиране[3]. Други вещества, които се използват в добива са олово, етиленгликол, метанол, борна киселина и подобно на изброените съставки на нафтата, в големи количества те са карциногенни. Основната част от използваните химически вещества (50-70%) в процеса на добива подлежат на обратно извличане. Останалото остава в шистовите слоеве и след закриването на находището. Няма данни за съдбата на оставащите вещества, внедрени в шистите при дълбочина 3000 м, в дългосрочен план, но съществуват основателни предположения че след слягане на земните пластове химикалите излизат на повърхността и замърсяват почвите и подземните води[4].Така че проучването за шистов газ както и добива му може да доведе до необратимо отравяне на водни басейни и земи. [5].Доклад в Обединеното кралство посочва, че необичайна геология може да е причина за слабите земни трусове, които са се появили по време на сондирането.[6]. Няколко земетресения, включително едно значително, с магнитут 4.0 в навечерието на Нова година, които удрят Йънгстаун, Охайо, САЩ, през 2011 г. са свързани с кладенци за изхвърляне на отпадни води използвани при процеса на хидравлично разбиване, според сеизмолози в Колумбийския университет.[7]

68

сега дори е по-зле

преди 11 години

Ерин Брокович (Джулия Рпбъртс) е безработна самотна майка, отчаяно търсеща работа, но без късмет. Тя става правен асистент и почти собственоръчно успява да спечели дело срещу калифорнийска компания обвинена в замърсяването на водните ресурси на града.

67

До 77

преди 11 години

Не четеш добре неграмотнико! Къде съм писал, че сме здрави??? Ти вероятно си доказателство, че не сме! Просто се радвам на светлата перспектива, която предлагаш!

66

do 74

преди 11 години

"(Американците)Гледат си земята и произвеждат най-евтината продукция в света."Бате, ти от коя планета падаш? Америка има най-тежко земеделие по отношение на ползани химикали.Там са разрешени добавки и химикали, които се забраняват дори в Африка. По количество на тотално захабена и замърсена земя са на първо място.Моля те ни ни сравнявай със САЩ!

65

IYI

преди 11 години

ЗА КАБИНЕТА , МОЖЕ И ДА ПРЕСТАВЛЯВА НО ЗА ХОРАТА ИМ НЕ МИ СЕ ВЯРВА .................... ААААААА АЗ ЗАБРАВИХ , ЧЕ НИЕ ЖИВЕЕМ ПО МИЛОСТА НА ШЕПА ЧОВЕШКА ГЛИЛОЧ НЕРЕЧЕНА ПОЛИТИЦИ - ВСЪЩНОСТ ТЕ СА ДЪРЖАВАТА А НЕ НИЕ , НИЕ СМЕ ПРОСТО ЕМИГРАНТИ НАВСЯКАДЕ ДОРИ И В РОДИНАТА , КОЯТО СЕ ОКАЗА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ ..................................

64

До 71

преди 11 години

Аз съм против добива на шистов газ и поради това съвсем логично и закономерно получавам тлъсти комисионни от Газпром. Но пък не съм завистлив и стиснат. Ето защо от сърце ти пожелавам ти да получиш от който и да е моите комисионни умножени по 100. не по 1 000 000! Със здраве да си ги харчиш!

63

Анонимен

преди 11 години

Хахаха, *** тъпия, честно. :))) Хората добивали и били конкурент на Русия, а останалото било тинтири-минтири...Значи фактът, че фракингът е забранен в далеч по-цивилизованата Франция, е тинтири-минтири ? Много зле. Лекарствата. И доколкото ми е известно, митът с бягането в Щатите остаря преди около 15 години. Ако не искам да ме застрелят или да стана 110 килограма, не изпитвам желание да ходя там. Поздрави от Цюрих. :)

62

някой

преди 11 години

Кой плати тази публикация?

61

Анонимен

преди 11 години

Каролев, цъкай ми минусите, ама нищо смислено няма да можеш да отговориш. По това се познава за коя кауза не трябва да сте - ако поддръжниците й не признават нищо друго, освен своето.

60

До 60

преди 11 години

Правилно ли съм разбрал-предлагаш вместо да сме бедни и болни, да сме богати и болни! Преливам от щастие при такава светла перспектива!

59

аз

преди 11 години

До АнонименФранция и Германия имат много МНОГО атомни централи