26

ввв

преди 11 години

Принципно изследванията за детските градини са правилни. Наистина са нещо полезно за малките, ама все пак това са западни изследвания за западните детски градини. Я да видим дали там една жена гледа 30, пуска им филмчета, вкарва ги в коловоза да спят по график и да им бута в устата неща, които не искат да ядат. Първо нашите детски градини не отговарят на западния стандарт. И второ то от сега няма достатъчно места в детските градини...

25

Анонимен

преди 11 години

Агресията идва от "демократичните" промени,от разбитата през последните 23 години ценностна система.От наложените ни от ЕС *** човешки права и всякакви други глупости,от които постепенно се обезличихме ,като човеци.

24

Анонимен

преди 11 години

Всъщност точно заради ромските деца е всичко - много са на брой, не знаят български и после в училище не могат да се справят, това го признаха и вносителите на закона от БСП и Герб го подкрепиха. Управляващите се надяват поне малко *** да научат български, затова ги събират още от 4 годишни, покрай тях и българчетата, защото не става да е само за *** този закон. Това е истината.

23

Me

преди 11 години

Борбата иска жертви.Всичко що би накарало *** да станат хора трябва да се подкрепя а не да разни *** да се реват егоистично...

22

Анонимен

преди 11 години

Има ли лигика според вас?Безработна съм, само съпругът ми работи все още. В нашия малък град работа няма.Аз да си стоя в къщи , а да давам децата си на детска градина и да плащам таксите, които ми идват съвсем в повече.Доколкото за четенето, имам образование и си ги уча и в къщи, не по зле от детската градина.

21

Samo minavam

преди 11 години

Голямо *** ще падне но,Писна ми от Валонски ***.ерасти и Фламандски ***.офили и от надупени Българи.Имаите малко гордост,малко себеуважение и оставете на мира,децата на България,да си изживеят детството.

20

сбъркана работа

преди 11 години

По този въпрос има голямо противоречие в политиката на правителството.Значи, ще ни дават да отглеждаме *** от домовете, за да растат в семейна среда, ще ни правят приемни родители, а ще ни принуждават да откъсваме нашите деца от домашни грижи и възпитание и ще ги даваме в детски градини още на 4 годинки.

19

до 17

преди 11 години

Имам 2 деца. Разликата име много малка под 2 години. И двете ходят на детска градина.Момче и момиче. Мога да ти кажа че са изключително будни, енергични, социални деца. Интересуват се от различни теми развитието им е изключително бързо. На 5 годинки момченце чете доста добре. Може да брои. Да смята до 10. Определено им е обръщано внимание от наша страна, но смятам че детската градина им е влияе добре. По често боледуват заради групата, но и това + тъй като им се засилва имунната система.

18

Анонимен

преди 11 години

Аля, ти имаш ли представа какво се учи в този 12 клас? Че се повтарят стари неща от предходните години? И само защото в Европа се правело така, значи и ние трябва да си даваме децата на държавата в най-крехката възраст да им промиват мозъците разни полуграмотни и невъзпитани лелки, които за 400 лв заплата няма да си мръднат пръста? Ти всъщност имаш ли деца?

17

Аля

преди 11 години

Абе хора, децата ни завършват средно образование на 19 години защото стартират на 7 - в ЕС е задължително 12 класното образование. При това ранно развитие на човешките индивиди в днешни дни, да завършиш средно на 19 си е едно изключително пропиляване на времето. После добавете 4 години бакалавър, стаж 1-2 години и 1-2 години магистратура и какво става - започваме като млади специалисти към тридесетте! И стига с този рев, че било трудно, то това си е детска градина, но ще се води училище.

16

до 11

преди 11 години

До АнонименКолко деца имаш, че си толкова уверен/а?ти за понятието "домашно възпитание", чувал/а ли си?Като си малък - трябва ти малък "социум", семейство, съседи.... на 2 годинки с още 30 себеподобни става "зверилник"!Европейците, дето все с тях се оправдават, правят групите по 6-7 дечиза и то на възраст от 2 до 5! Като семейство и по-големите, помагат на по-малките.......и стига с тая "социализация" - такова кухо клише е вече.. А децата от домовете? Те са най-социализирани, така ли?

15

Анонимен

преди 11 години

И как ще се борят точно с насилието в училище , като още от детската градина се сблъскват с намръщени "лелки", които ги малтретират и обиждат, и им говорят мръсотии , а като се прибере детенцето и каже на мама и тате какви нови думички го е научила "лелката" родителите изпадат в потрес. Откъде-накъде , институциите ще ми взимат децата насила , да ги облъчват с мръсотия и мизерия от най-ранна възраст ? Нима една зле платена, непозната "лелка" ще ми гледа детето по-добре от мен самата?

14

Анонимен

преди 11 години

Гафът с 4-годишните е заради европейски пари akademika.bg/2012/12/%D0%B3%D0%B0%D1%84%D1%8A%D1%82-%D1%81-4-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8/

13

IYI

преди 11 години

изверги , не ги е срам няма нещо на , което да не посягат - как може да задължават хората с подобни гадости ........................ааааа по-рано в конвейра и в стадото като , че ли е целта ,а ?

12

Несъгласен

преди 11 години

...леле каква грешка съм направил...пише се сЪгласявам...неволна грешка от бързане,извинявам се .

11

някой

преди 11 години

Щяла да бори агресията! Та точно в детската градина малките се учат на агресия. И на псувни също. Дори добре възпитани в семейството деца се развалят, щом бъдает вкарани в общия кюп, заедно с простачетата.

10

Анонимен

преди 11 години

Не мога да повярвам колко глупави хора има. Детската градина трябва да е задължителна. По този начин децата се социализират и са сред себеподобни. Учат се на режим. Има специално обучение за тях. Рисуване, игри, театрални постановки и т.н. Ако родителите държат децата си в скута после да не се чудят защо като станат на по 20 години не става и *** за зеле тях. Ако едно дете от рано не се сблъсква с проблеми и не се възпитава да се справя , кога да го направи??? На 30 години ли?

9

Несъгласен

преди 11 години

Абе в тая държава всичко е или "забранено" или "задължително".Не е въпросът нито в тютюнопушенето,нито в детските градини,важното е хората да свикнат да се подчиняват и да се сагласяват.Аз нямам нито деца около четири години,нито ходя по ресторанти та да ме интересуват тези забрани и задължения и много хора в случая не ги касае това,но леко полеко ограниченията ще започната да се налагат и върху по-голяма група от хора,утре ще подсъдно да удеш на улицата и в други ден ще наложат такса "въздух".

8

бати коко

преди 11 години

онбутсмана да сезира Конституционния съд опаа ама то нямаше май такъв и кво правим пак Страстбуг ли ? това е противоконституционно

7

Анонимен

преди 11 години

До pereklyдрън-дрън! Не се справяли!Баба ти и дядо ти като не са ходили на детски градини са били неадекватни в обществото, така ли?Наистина - у дома не можеш да усвоиш "Закона на джунглата", който в пубертета ще избие в страхотна агресия!Странна "социализация" - да те вкарат в калъпа, още от майчината утроба! нЕма що!А такива ***, капризни и нервозни деца има, дето ходят на детска градина, ама тях никой не ги "изследва" и обобщава статистически.