162

Сахо

преди 11 години

До Хосе: Колата е с FAP. Борец за световно чист въздух не съм и не мисля да ставам. Аз се боря за чистия въздух докато вечерям в ресторанта или докато си пия кафето в някое дневно заведение. Съгласен съм да може да се пуши вечер, но не след 20:00 а например след 00:00 часа. Който иска да ходи по дискотеки и т.н. да пуши и да пие, но не и в ресторанта докато аз вечерям.

161

Хосе

преди 11 години

Сахо, 10 годишната ***, която караш, за един ден бълва много повече отрова и смрад, отколкото моето пушене за 200 години! Не ми се прави на борец за чист въздух! Не виждам защо да няма компромис от двете спорещи страни - през деня не се пуши, вечер след 20.00 часа например, се пуши. Нормално е обществото да има различни навици и не е нормално едната част да се дискриминира, а нормалното е да има компромис от двете страни.

160

ДИМО ДИМКА ДИМИ!!!

преди 11 години

Да, ще се пуши - защото Българите са прости! Извинете, сме прости - и аз в това число.Значи, народа се обединва около един тютюнев дим (не, не се разедиянва, обединява се, защото този дим му е запълнил съзнанието), а не вижда ГОЛЕМИТЕ проблеми: корупция, полицейщина, липса на реформи, потъващ НОЙ е 3 млрд. дефицит, отровна храна, разпродадена държава...Е, той един гол дим ни остана...

159

iKoko

преди 11 години

януари стават 3 години, откакто спрях цигарите, та нека си остане забранено пушенето на обществени места.

158

главното е

преди 11 години

A Ще работим ли за 300 лв :) на месец

157

Сахо

преди 11 години

Значи когато можете да пушите навсякъде, но не и в заведенията, правата ви са нарушени? А аз когато не искам да дишам цигарен дим и да ми миришат на лай** дрехите, моите права не са нарушени? Еми малко е егоистично. Аз пряко не преча на никой с моето НЕпушене, докато вие пряко пречите на мен и на всички други непушачи. Замислете се, егоисти!!!

156

Анонимен

преди 11 години

Костадинов, с децата на сладкарница! Много добър родител си щом ги водиш вечер по кръчмите - така трябва, да свикват от рано с нощния живот!

155

Анонимен

преди 11 години

Вън слабохарактерните тютюнозависими *** от заведенията !!!

154

Анонимен

преди 11 години

много фини станаха непушачите! обществените места за това са Обществени - щом пушенето не е забранено, както наркотиците например и цигари се продават свободно, не виждам защо трябва да има дискриминация. когато отида на гости на непушач, не пуша вътре, той е собственик и определя правилата, но когато съм на обществено място мога да се съобразявам само с моралните закони, като напр да отида до тоалетната, а не да пикая през прозореца... мене много повече ме тровят 15 год брички на непушачите!

153

Kостадинов

преди 11 години

Добре е така както е сега, човек не можеше да седне на едно заведение с децата си от цигарен дим

152

До 171

преди 11 години

Аз пък съм с астма от 20 години и въобще не получавам пристъпи от цигарите - самата аз пуша. Ползвам само един инхалатор - при нужда, което ще рече, че не го ползвам всеки ден. Алергените, които предизвикват астма са хиляди, цигареният дим е само един от тях.

151

До 174

преди 11 години

Защото някой като теб не може да се разбере с приятелите си, дай цял закон да му създадем, че да му е комфортно на него, дай да прегазим и правото на частна собственост, конституцията и т.н.

150

Моите права

преди 11 години

Всички знаем, че масите за пушачи бяха до тези за непушачи и разделението беше просто формално. На празник преди 1 година бях с приятели в заведение, където се пушеше, беше толкова задимено, че ми прилоша, не можех да дишам, искам да попитам, задушавали ли сте се? Знаете ли какво е? Доста е страшно, тръгнахме си, търсехме лекар, но никъде нямаше (бяхме на един от бг курорти). Когато казвате, че на който не му харесва трябва да си стой вкъщи помислете за хората покрай мен.

149

Zeitgeist

преди 11 години

От Нова година цигарите по 7лв. Супер!!! Халал да са Ви и по един смъртен акт на някой Ваш близък роднина, та да се стреснете малко. Какво е това елементарно мислене "На мен това не може да ми се случи!" Защо не прегледате пораженията си от цигарите при лекаря? Не искате, нали? Страх Ви е от истината? Жалки сте!

148

Анонимен

преди 11 години

Пушачите сте големи егоисти, когато излезете на заведение, 100% в компанията има непушачи, на които едва ли им е приятно да им кадите цяла вечер и след това да миришат на порове. Тези хора ви търпят сигурно, защото са ви приятели, но разберете на никой непушач не му е приятно да смърди на гадни цигари. Не минавайте и с номера за отделни зали. Всички добре знаехме, че това разделение беше мн условно и дори 1 човек в компанията да е пушач, нетолерантните непушачи ще отидат в смърдащата зала

147

До 168

преди 11 години

Ти ме блъсни пък ще видиш дали ми е лесно или ми е трудно. Аман от такива моралисти като теб. Стой си у вас дето няма да има нищо вредно.Аз съм излязъл на заведение да пуша и да пия а на такива като тебе дето им пречи да си седят в къщи.Я си представи ,че аз не пия а ти пиеш и аз искам в заведението да не се пие как ще се чустваш- май дискриминиран. Ето за това никога няма да се оправи тая държава,защото мисленето на хората е "Не искам аз да съм добре ,а Вуте да е зле"!!!

146

Фаса

преди 11 години

До против То и пикаенето в басейна е забранено,но ти сигурно не пропускаш да го направиш.Хайде закон за пикаещи и непикаещи.Представи си аз пуша от 40 г.,но още съм жив,че дори и не кашлям.Мой познат който даже и опит не е правил да пуши почина точно от рак.А може би сега с новия закон който ме принуждава да излизам на студа,да започна да кашлям а ти гледай по малко да пикаеш в басейна,че това е по-опасно от цигарите.

145

Моите права

преди 11 години

Аз съм на 23 години съм и страдам от астма. Откакто се помня пия толкова много лекарства. Последните няколко години пристъпите са много чести, всеки ден, всяка вечер, не мога да спя, не мога да спортувам, даже не мога да танцувам ако изляза, защото веднага се задъхвам и ми трябва инхалатор. А аз обичам да излизам, обичам да съм с приятелите си, обичам да танцувам, когато преди се пушеше съвсем не можех да го правя, даже не можех да се храня навън, защото се задушавах.

144

невротик-хипохондрик

преди 11 години

Цигарите ме тровят и искам да ги забраните, алкохола също, както знаем той е силно летлив и се изпарява във въздуха. Безопасна доза алкохол няма! Да си го пият вкъщи. Съседите ми правят секс редовно, а на мен никой не ми пуска, та искам един закон и за забрана на секса. Друг съсед си е купил нов джип, а аз съм голтак и не мога да си купя, но му завиждам, ако може едно законче и за забрана на джиповете .....

143

До 167

преди 11 години

Да, пробвай, но тогава няма да е толкова лесно както да напишеш пост в днес.бг нали ти е ясно? Едно време такива кауни като теб протестираха и когато въведоха задължително слагане на колан, помниш ли? Какво стана тогава - протестирате, че ви пазят здравето - какво стана после? Всеки си слага колана, нали. Така става и с цигарите. Преотестирате, не ходите по заведения, но и това ще отчуми и ще видиш, че един ден когато ти се поразмърда сивото вещество, ще си благодарен на този закон !