127

Пациент

преди 11 години

Очевидно лекарите и сестрите този следобяд са спрели да работят и са застанали като героите на Шипка да се защитават. Решението е просто: 1. Входът на болницата, а Бърза помощ също се намира в нея, да се охранява от охранители и при нужда те първи да поемат удара, обаждайки се чрез паник-бутон в РПУ за това,че *** тумба иска да влезе насилствено в болницата. Тези охранители не са скъпо платени и винаги управителят на болницата може да им осигури съответното заплащане. Само че алчността на лекарите е пословична, за тях отдавна хирпократовата клетва не важи; впрочем те вече и не я полагат.. Управителите на болниците не правят изключение. 2. С този закон депутатите, сполучливо наречени от американската посланичка в БГ през 2009 г. garbages, реално си вкараха автогол, защото се приема априори,че служителите на една хуманна професия до такава степен са се опростачили и много от тях са станали (или са били) некадърни или не си гледат съвестно работата,че само бой ги оправя. Не смятам,че с този закон ще се помогне на тези с белите престилки. Напротив: дори и тези,които са имали известна доза уважение към лекарите, ще се замислят защо последните са приравнени с горските полицаи, тези от РПУ-тата и магистратите. Поне досега тази професия се смяташе за хуманна. Остава докторите да си поставят по една табела на вратата на кабинетите : Посягането на лекар се наказва с минимум 3 г.затвор, а побоя над него с мин.5 г.затвор! Защо стигнахте дотам бе, г-да лекари! Уважение и авторитет се печели с работа и нейното качество, а не със сопа! Не виждате ли,че станахте бетер горските и полицаите!

126

мак

преди 11 години

Предимно *** проявяват агресия към лекари, защото си имат права /нищо, че нямат осигуровки/, "действат" на групи, т.е. са силни, та се питам, колко от тези "глобени" биячи си плащат глобите и колко ще влязат в затвора? Не вярвам, че новият закон ще спре побоите, защото няма как да бъде прилаган. Колко полицаи ще са нужни да хванат тумба биячи /40 може би?/, която от нищо не се страхува и всява респект, вместо да е обратното, силите на реда да респектират престъпника.

125

Анонимен

преди 11 години

Пак само приказки - познати полицаи ми казват, че посегателството срещу тях е ежедневие, но в затвор няма вкарани, само глоба.Та така ще е и при лекарите.

124

Анонимен

преди 11 години

по принцип побоят над който и да е български гражданин е наказуемо и сега, не виждам за какво се прави това само за лекарите. ами има хиляди други професии те какво? тях може ли да ги бият?

123

Анонимен

преди 11 години

"обоя над лекари с посегателството върху полицай, прокурор, частен съдебен изпълнител или митнически служител"Радвам се че депутатите не влизат в това число и предлагам ...да ги почваме

122

Анонимен

преди 11 години

А в нормална държава когато ЛЕКАР УБИЕ ОТ НЕКАДЪРНОСТ му се отнемат правата ,после той и болницата плащат умопомрачително обещетение и накрая ТОЙ ОТИВА В ЗАТВОРА- а тук тези УБИЙЦИ ГИ ГЛОБЯВАТ С ПО 200-400ЛВ - А ЗАПЛАТИТЕ ИМ СА В МНОГО ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ.Всички знаем колко са ни кадърни лекарите

121

Анонимен

преди 11 години

до 128А някой доктор ми е поискал рушвет а съм му светил маслото!

120

Научи си правата

преди 11 години

Българино, научи си здравните права и задължения и никой доктор няма да те "размотава", "гаври", "тормози", "краде" и т.н. Хора които не могат да пишат, седнали по лекарите да плюят!

119

уууууууууу

преди 11 години

ще ги бием с масдки........

118

имигрант

преди 11 години

До: номер 119Ами виждаш ли, ето заради такива като тебе се налага тази промяна в закона!Следващия път като речеш да биеш доктор, да си знаеш, че те чака панделата и ще гледаш небето през решетки :-)Аз когато отида на доктор и съм недоволен от него, било поради некадърност било поради лошо отношение, просто си хващам шапката и дим да ме няма (както се пееше в една хитова песен), и отивам при друг доктор. Така правят в Европа. Виж, в Ориента може да е другояче.

117

АНОНИМЕН

преди 11 години

То добре са приели промяната ,но аз мисля ,че осъдени няма да има защото тумбите от биячи са *** който даже не си плащат осигуровките.

116

Анонимен

преди 11 години

Явно самото ни законодателство не е на ниво, след като за животно се предвиждат солени наказания, а хората са поставени по-ниско! Парадоксът, наречен България...

115

oh boli

преди 11 години

a koi 6e spasi horata ot lekarite

114

Анонимен

преди 11 години

Малее много *** народ сме!Ако един лекар е помогнал и спасил 50 човека за 1 год.и се появи един недоволен *** да се жалва по медиите-на този лекар или изобщо служител особено в Спешна помощ целия труд и всичко благородно което е направил -отива на вятъра.пациенти умират по целия Свят,ако така бързо се вкарва доктор в затвора-то света ще остане без лекари.Да осъдиш лекар е по различно да осъдиш престъпник.лекаря не е Бог винаги стават грешки.ВРАГЪТ НА ДОКТОР НЕ СЕ ПОСЯГА ДОРИ ВЪВ ВОЙНА

113

Малтретиран пациент

преди 11 години

Ех мамка им мафиотска....... Избиха сума ти народ и ся ше се покрият.....Гарван-гарвану око не вади, един дол дренки са с "политиците"... Да видим колко време има до влизането в сила на закона, всеки ако попребие по един лекар и ще се пооправят нещата....

112

аз

преди 11 години

Скоро щях да бия един доктор,който се държеше грубо,надменно и викаше на жена ми и 2 годишния ми син,защото ревял.Едвам се сдържах да не му навра главата в ***.Влязох в кабинета където ги преглеждаше и след,като му дадох да разбере че няма да търпя подобно отношение(казах му да се успокои малко иначе му чупя ръцете),започна да се държи нормално,мило и човешки.Явно трябва да ги стреснеш малко за да си вършат по-добре работата.Каквото почукало,такова се обадило.

111

vesko

преди 11 години

За докторите разбрах,а данъчни и милиционери мога ли да ги тепам без да ми има нещо?

110

Лекари ?!

преди 11 години

Дотук добре, защото *** бият лекарите от Спешна помощ сутрин за закуска и най-паче вечерно време, когато се напият и започнат да си пробват дали са им остри ножовете... Само че кога деянията на лекарите, довели до смърт на пациенитте - тук включвам както некадърността на белодрешковци, така и тяхната туткавост и непукизъм и шарлатанствато за избор на екип - ще се изразят в ефективно изтърпяване на произнесената присъда в затвора?! И защо прокурорите винаги оправдават виновните лекари - нали въз основа на приетата промяна в НК лекарите фактически се изравняват с държавните служители?! Второ: кога последно Ваньо Шарков е бил доктор, защото нещо ми се губи неговата лекарска практика. Да не е решил, усещайки че вече няма да бъде депутат, да се връща към своята професия и да се застрахова от набези на *** братовчеди? Дай Боже това да се случи през юли 2013 и В.Ш. да си изкарва с положен труд хляба!

109

Жорж

преди 11 години

"...просто се замислете защо наказанията за бой над гръбначно животно са такива, а наказанията за бой над лекари са 200 лв.", заяви вносителят на поправката на НК д-р В.Шарков. Най-после си дойдохме на думата: доживяхме депутат, а не обикновен човек от обществото , да приравни лекаря с ГРЪБНАЧНО ЖИВОТНО. Защото ако обикновен човек беше казал това, веднага защитници от сума ти НПО-та щяха да скочат; д-р Радойнов, проф.Миланов и сонм други защитници на белите престилки щяха да поискат затвор за обиждащия лекарската професия. Докторе, държа да ви поправя: не всички лекари са гръбначни ЖИВОТНИ. Сред тях, особено сред старите, има хора, обичащи и държащи на професията си. А и младите лекари, със стаж до 3 г., все още не са научили лекарските ишерети!

108

мафиоти 2

преди 11 години

Я коя друга държава от ЕС лекарите имат такива привилегии спрямо останалите? Терминът "българска работа" е пояснен от Иван Хаджийски като: "... работа, зле замислена, лошо изпълнена и завършваща със скандал!