85

Анонимен

преди 11 години

а шофьора бой мое ли да носи !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

84

varg

преди 11 години

До АнонименИскаш да кажеш,че в 90 % от случайте линенрйките стоят пред болницата в Шумен.Често минавам оттам,а лекарите и сестрите стоят отвън говорят си сладко и пушат цигари и така минава работният им ден.Така стана,защото линейки освен за смъртен случай или тежко ранен не се изпращат.Как може човек сам да прецени своето състояние,за да знае оператора на 112 дали да прати линейка.Много случай има вече в които лекари в болниците изписват пациенти и те след това умират заради некомпетентност.

83

БЧК 112

преди 11 години

далаверата в създаването на 112 е голяма, пак се усвоиха пари за некадърна работа... като с асфалта. за това всяка година правим пътища и като викна полиция в Дружба, Плевен - тя отива на Дружба, София/обира на пощата/. Пък линейките... VW Transporter, преправяни с окачване за товарни превози, не за хора.

82

Анонимен

преди 11 години

Е, на това му се вика "спешна" помощ! Ами дайте всички да изкараме по един курс за оказване на първа помощ, че ако разчитаме на линейките що народ ще измре, не е истина! А докторите имат вина само до някъде. Като трябват 100 лийнеки, примерно, а има само 50 как да стане, та пак опираме до "любимеца" ниДянкоффф, който са всякакви глупости намира пари, но за здравеопазването не.

81

БПФ

преди 11 години

89, точно такъв бе случаят, споменат и в статията. Докато едно Българско детенце бе между живота и смъртта, линейката с единствената лекарка-педиатър бе блокирана във Факултето, а докторката - принудена да прави профилактични прегледи на тумба мръсни *** !!! Крайно време е линейките да спрат да ходят в незаконните *** развъдници - или поне тия, повикали Бълза помощ без нужда, да бъдат арестувани и съдени по бързата процедура.

80

Анонимен

преди 11 години

Говоря по принцип. В конкретния случай в Шумен спешната помощ и болницата са в една сграда, но това не значи, че линейките са в болницата.

79

Анонимен

преди 11 години

Това, че болницата е на 3 мин. няма нищо общо със времето, за което ще пристигне линейката, поради простата причина, че те карат болните там, а не тръгват от тях! В 90% от времето колите са по адреси, а не в болниците! Забавянето идва от това, че екипите са твърде недостатчно и че като ги извикат в някоя ромска махала се изрежда всичко живо да си бута децата, за да ги прегледат безплатно...За фалшивите сигнали, децата с лека хрема и разтревожените за Онур пенсионери да не говорим...

78

онбашията

преди 11 години

и по-зле ще става. давате пари за скъпи телефони (аз бедняк със телефон под 500 лева не познавам), но за лекари "ауу, ама това е техен дълг, със живот не може да се търгува". бедняшката *** не може да проумее простата истина че хипократовата клетва е учтив кух ритуал, нещо като "чувствай се като у дома си", когато поканваш гост. всички плюете по лекарите, и си мислите че лекарите ще се засрамят и ще почнат да бачкат всеотдайно. *** хора сте ей, лекарите просто ще се махнат.

77

аз

преди 11 години

Шофьора само х ..... ли си вдига? Има хора който ще работят,а това поредният ,мързеливец който се намърдал с връзки.Щом други са му свършили една част от задълженията той е негоден и некадърен за тази професия.

76

До 70

преди 11 години

Не само "само кара", а и заплатата е двойно по-висока от тази на лекари и учители (поне в София е така)

75

Анонимен

преди 11 години

"такива случай"???? Уволнете драскача и редактора, ако имате въобще такъв!

74

Анонимен

преди 11 години

82 Стига с тая песен вече - дай пари, дай пари! Ясно е, че трябва да се плаща повече за здравеопазване, ясно е също, че в България хората вече са толкова бедни, че няма как да отделят още. Защо стана така, при положение, че имаше пари е друг въпрос. Но това всичкото няма нищо общо с факта, че болницата е на 3 минути път, а линейката пристига след 20 мин. и още по-малко общо с факта, че в линейката няма поне Хора, които да решат да помогнат на друг човек. Добре, че в автобуса е имало все пак.

73

Priest

преди 11 години

Ми тогава най-добре да закрием Бърза помощ! Да си знаете, че няма да дойде изобщо. Може би ще се чувствате по-добре. Нали ГЕРБ искаха да ви карат спешните случаи с хеликоптери преди три години, обаче първия здравен министър бате ви Бойко го уволни. След това Дянков намали още повече и без това мизерните пари на Бърза помощ. Хем искате да не давате пари за здраве, хем искате да ви лекуват.Бай Тошо умре.Готови ли сте да плащате за Бърза помощ? Ако не, гледайте си работатал Все лекарите ви виновни!

72

Анонимен

преди 11 години

До *** 47abe ei *** ti da ne mislish che jenata e znaela che shte poluchi infarkt,tova stava za sekundi i pri zdravi hora stava,ne e kazano che trqbva da si bolen ot neshto.tolkova si prost,prazna glava selska.molise da ne ti se vrashtat tezi prikazki tvoite na tvoita glava.

71

bobolina

преди 11 години

До Анонимен 70zashtoto doktorite v shumenskata bolnica specialno,kato sa na rabota tam se zabavlqvat ne rabotqt.s mladite sestri rakiiki salatki.redovno vonqt na alkohol.chak zabravqt kade sa ostavili trup na pochinal chovek.v slucheq bashta mi,4 chasa neznaqt kade e trupa,nai nakraq se okazva che go zabravili v speshnoto v edna staq 30 chasa lqtoto vmerisan ni go dadoha.tova e balgariq

70

bobolina

преди 11 години

tova v shumen e normalno,bashtami poluchi v speshnoto pred doktora i ne mu pomognaha,i si pochina choveka tam pred horata.nai protivnite doktori sa v shumenskoto speshno.dr.Petrov izmetta mrasna.toi ima sigurno 20 takiva slucheq v negovata praktika

69

Анонимен

преди 11 години

75, оф как не ви писна да дрънкате глупости, не знам... Виках линейка преди няколко дни, разговорите с диспечарите, първо от 112, после от Бърза помощ ми отнеха около 3 (ТРИ) минути, в които ако имаш малко мозък, кратко и ясно казваш име, адрес и проблем. Линейката колко я чаках е друг въпрос.

68

ако не знаете

преди 11 години

ака не знаете научете се тава да не ви е лошия комунизъм-,ако е необходимо нито шофьор,никой няма да ви пренесе болния,оправяите се сами,молете се да не се разболявяте и особено ,ако сте на повече години и не сте ***,за *** има всичко ,ще оперират една *** с предимство само защото е ***,ако трябва и на гръб лично докторката ще я занесе та така,какво да си говорим,ОЦеляхме от турско,но тоя път не знам

67

Анонимен

преди 11 години

До 74Не ги чети ?!? В момента коментирам твоята "помия". Как така тя е по не-помия от другите?

66

Егати

преди 11 години

Новата система на Бат Бойко, 112 номера, минава през 3-5 звена, от оператора на 112 , до спешния център в София, до спешния регионален център ( Шумен ) че до спешния център с линейнките. И всяко звено на следващо ГОВОРИ и обяснява къде как защо ... чудно просто.