73

Анонимен

преди 11 години

Можем само да мечтаем и следващият ни патриарх по да се доближава да патриарх Максим по скромност, благост, интелигентност и присъствие.

72

до 91

преди 11 години

Написаното от теб, може да се отнася и за теб.Нещо искаш да кажеш или само си пишеш?Отделно има документи, където пише, че Т.Ж. е искал Максим да бъде избран.Има и документи доказващи, че изборът е фалшив.Моралът и нравствеността на покойния обаче бяха такива, че след като излязоха тези документи наяве (след 1989 г.) той не подаде оставка.Продължи да се кичи с титлата "патриарх".Типично за комунист.Живял съм в комунизма, който според теб "не съществува".Повярвай ми съществува и е гаден.

71

Анонимен

преди 11 години

Не всички досиета бяха отворени.Досието на Максим беше потулено.Но бяха отворени навремето архивите на БПЦ и от там се виждаше, че изборът на Максим е фалшифициран.Фалшифицирани са бюлетините.Хората се прекланят пред един фалшив патриарх.

70

old smuggler

преди 11 години

ДО 90-ИЯТ ***................ТИ СИ АБСОЛЮТЕН *** ТАКИВА КАТО ТЕБ С ПСИХИЧЕСКИ ОТКЛОНЕНИЯ ИМ Е ПРИСЪЩО САМО ДА СЕ ЛАЙНЯВЯТ ПО ФОРУМИТЕ....И СА МНОГО КАТО ТЕБ ТАКИВА ДЕТО НЕ РАЗБРАХА, ЧЕ НА ТОЗИ СВЯТ КОМУНИЗЪМ И ДЕМОКРАЦИЯ НЯМА И НЯМА И ДА ИМА

69

Анонимен

преди 11 години

Комунист, невярващ в Бога, поставен от Т.Ж. на поста.

68

Анонимен

преди 11 години

Никой не се интересува от истината.Медиите пишат нещо и всички им вярват.Забравят се фактите.И Тодор живков беше ''скромен'' и имаше само едни ''скъсани чорапи''.Все едно живеем в антиутопия.

67

Анонимен

преди 11 години

А,ако бащите и дедите ви са грешали,ви ще ги последвате ли?

66

RCI

преди 11 години

Някои защо мислят,че при "онази"власт,висшите клирици не се возеха в лимузини,не почиваха в резиденции и не ползваха всичките привилегии на избрани?На държавни разноски при това.Ще парафразирам,ако ми е позволено: на тази смоковица има гнили клони,ако не ги отсечем,цялото дърво ще заразят.

65

мирянин

преди 11 години

Тоя пловдиския мазник трябва да го пребият с камъни, *** му ньедно, автопаркът му като на мутра.

64

Анонимен

преди 11 години

след патриарх Максим май ни остана само отец Иван , дано и той да е жив и здрав дълги години и да помага на хората в нужда....За съжаление такива хора като тях се срещат все по рядко в днешно време...

63

87

преди 11 години

Днешните владици Николай и Кирил в сравнение с Максим трябва да се снишат да не и се дава публичност .Те не са за църквата

62

комунист

преди 11 години

возилата на наште владици... какви са? като гледам колко са лъскави ефва ли ще да са втоеа употреба скромно возила да има за от точка А до точкаБ

61

Църквата

преди 11 години

е отражение на държавата - чалга, алчност разврат и деморализация!

60

АНТИ

преди 11 години

ТЕПЪРВА ОЩЕ МНОГО ИСТИНИ ЗА ДОБРИНИТЕ НА ДЯДО МАКСИМ-ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ ЩЕ ИЗЛИЗАТ. И ТОГАВА ГОВЕДАТА, КОИТО ГО ПЛЮХА ВИНОВНО ЩЕ СВЕДАТ ГЛАВИ И ЩЕ СЕ КАЯТ!

59

Анонимен

преди 11 години

Нищо. Сега ще ги стигнем сърбите поне. Единия кандидат патриарх е с "евтин" Линкълн. Друг си е пристрастен към "Ролекс", на трети втората им кола е БМВ ... а колко помия изляха *** върху Максим.

58

Анонимен

преди 11 години

Патриарх Максим - последният стойностен българин в тази институция, който бе до нас в добро и зло и до последно не предаде вековните идеали на българския народ. Съхрани ги и ги изповядва до последно като пазител. Жалко, че няма на кой да ги предаде. Суетата и покварата на тези църковни мекерета дето остави след себе си, ще погазят чистата му памет и памета на целия ни народ.

57

Анонимен

преди 11 години

Едно изречение!БЛАГ СТАРЕЦ,........ДОСТОЙНО БЕШЕ НА ТОЗИ ПОСТ!ДА ПОЧИВА В МИР!

56

Анонимен

преди 11 години

Браво!Рядко срещано явление .... и то в Бг !Дядо Максим си отиде ЧИСТ ,----ПОКЛОН!

55

Гост

преди 11 години

Несам вярвал , че ще мога да кажа за някой в България на висок пост в държавата евала. Дядо Максим и затвори устите на всички критици. Имаме нужда от повече достоини хора като него.

54

да

преди 11 години

Нека никога да не забравяме как беше калян патриарх Максим,колко помия се изля по него,а той само мълчеше и се усмихваше.Нека да не забравяме никога тези времена и да се поучимот тях.И да не забравяме тези които го хулиха.