107

nona

преди 11 години

До до 102Наистина ли мислиш това,което пишеш?!?

106

75

преди 11 години

Най-лошото в цялата работа е,че сега не можем да обвиним докторите.:(

105

до 121

преди 11 години

не плащат *** за нищо - щото *** като раждат, в двора на болницата седят 10-15 ***, които чакат да роди. един познат гинеколог беше много притеснен, щото имаше едната *** родилка, която беше получила усложнения и ходеше по два пъти на ден, даже в извън работно време, да я преглежда. голяма загриженост, голям страх беше :D

104

Kirilov

преди 11 години

po-dobre v bg bolnitzite da rajdat bg kravite , bg ovtzete, bg svinete, bg kobilite, bg magaretata, bg kozite...ta da e sigurno bg jivotnovadstvo!

103

Димитрова

преди 11 години

Няма логика да искат от мен "компетенции", за да реша, дали да раждам сама вкъщи, а да не искат "компетенции" за това как да отглеждам и възпитавам детето си след раждането. Родила съм две деца в болница и смятам, че е по-сигурно и удобно, но напълно разбирам всички, които изпитват огромно нежелание да стъпват там.

102

до 123

преди 11 години

Съжалявам за детето ти и вярно, че ваксини в някой случай причиняват заболяванията. Аутизмът обаче не се причинява само от ваксини, а има такива случай и при неваксинирани деца. Въпросът е, че ваксините се правят и за общността като цяло - ако не щеше да има едра шарка, болни деца от нещо сериозно сред бременни, което може да увреди плода и т.н. Това е като секциото - стастиката сочи, че деца, родени със секцио по-често имат детски паралич. Но това са единиците, а не общия случай.

101

vivian

преди 11 години

Кога ще се потърси отговорност от списващите сайта Родилница? Помните ли случая от м.май миналата година, когато вместо да се отиде в болница, майката решава, че ще я консултират "специалистки" от Родилница, он-лайн. Бебето се роди мъртво, 4.200 кг здраво бебе се задуши, защото майката с промит мозък, не пожелала да потърси помощ при раждането. Това бебе щеше да е живо сега!!! Внимавайте с този сайт, пишещите са пълно хахо, не им се доверявайте!!! Прокуратурата трябва да се самосезира.

100

тоталната глупост

преди 11 години

Израел е започнал да обстрелва Сирия с ракети! Както е тръгнало, войната между Израел Сирия и Иран ще се състои на българска територия. Поради тоталната глупост на режима на пожарникаря!

99

до 102

преди 11 години

Не съм сектант,дъновист,даже вярващ.Но ако можех да върна времето назад,нямаше да дам да убодат детето ми-вече е на 4 години,а още чистим уврежданията от ваксините-разбирай атопичен дерматит,алергии,прекалено чести бронхити.Ако бях продължила с конвенционалната медицина,досега щях да си имам астматик.И пак съм благодарна,че ваксините му докараха "само" тези проблеми,че не е аутист,епилептик-да изброявам ли още?Защото в общности,в които не се провеждат ваксинации,няма НИТО ЕДИН случай на аутизъм

98

7

преди 11 години

Гледам много доктори тук са се разцъкали. Да питам, че ми е любопитно - от *** като раждат взимате ли по 500 лева за избор на екип? Или това е само за такива дето се осигуряват?

97

Уран

преди 11 години

Ако е въпрос на пари, то изборът за домашно раждане с присъствие на медицински персонал би следвало да е платен. Ако нещо тръгне зле, откарват те в болница. Така е у Европа, не виждам къде е проблемът. Престъпен е отказът от съдействие, а не правото на избор.

96

Анонимен

преди 11 години

Меко казано не харесвам БХК,но в случая с домашното раждане и нежеланите интервенции в болниците имат право.в Холандия 40% от ражданията са в домашна обстановка,но всичко е добре обмислено.Към всяка родилка има акушерка,която да я подкрепя и напътства,да следи за нормалния родов процес.Ако нещо се обърка веднага може да се реагира за минути жената да получи достъп до болнична помощ.

95

Уран

преди 11 години

"Била е съветвана от женската консултация, заради това, че менструацията й е нередовна най-вероятно не е терминът 17 октомври, а е 17 ноември и тя решила да изчака малко" .. Явно след термин ни тонове са следили, ни нищо и после проблема къде го изкарват (то реално е отделна тема, ама го навързват манипулативно).В България е незаконно не да се ражда в домашни условия, а да присъства медицински персонал на такива раждания, реално отказва се съдействие.

94

anonimen

преди 11 години

ima edin sait estestveni idei .... tam vsichki drujno se hipnotizirat, posle obikalqt baira, slushat vodata v durvetata, spqt na otkrito, qdat treva, kato se priberat vkushti sa kato predrusali i znaete li kak se kazva tva. ZABLUDA ! Psihicheski nestabilnite hora pravqt tova kato se samoubejdavat kolko sa bio i stabilni i taka ubejdavat i drugite...sekti !!!!

93

Анонимен

преди 11 години

Абе какъв ви е проблема , родила , мъртво било , толкоз . Човек ще каже ,че е било ваше , или ваще п*тки е ползвала да го роди. Всяка жена има право да си прецени какво да прави , дали да ражда естествено или в болница . Вие нямате думата , не вашия живот се рискува и не във вашето тяло е плода. Когато почнете да износвате и раждате - тогава ще преценявате ама само за себе си.

92

Една българка

преди 11 години

"Не трябвало майките да избират къде да раждат".Да го направят като в белите държави с асистирано раждане,акушерка,лекар и т.нАз и двата пъти си платих за избор на екип-и двата пъти лекарите дойдоха накрая,когато всичко беше свършило,въпреки,че им се обадих веднага, раждаш си и никой не ти обръща внимание.Ами не стига това,ами сестрите се държат с теб като с животно- грубо,арогантно.А за трагедията на младото семейство,дето в частна луксозна клиника им бяха изгорили детенцето думи нямам.Търговци

91

до 108

преди 11 години

Не случайно и едно време е имало акушерки, когато са раждали в домашни условия. Като се разболееш от грип, отиваш на лекар да ти каже какво да пиеш - не четеш в интернет какви билки има и да си предписваш самолечения. Явно лекарите като учат толкова години имат идея как да реагират , ако има кръвоизлив, ако детето се роди с нисък пулс, ако има затруднено дишане и т.н. и една навременна намеса ще спаси няколко деца-не всички. Решиш ли да не използваш познанията им, ти сам намаляваш шансовете си.

90

Анонимен

преди 11 години

Все едно не може да натовариш жената в едно такси и да я закараш в първата болница и да роди. Айде стига сте обвинявали 112

89

Анонимен

преди 11 години

""Напоследък имаше една страхотна тенденция и по медиите, че майките имали право да избират къде да раждат. Според мен абсолютно категорично нямат право, защото става въпрос за човешки живот и в една цивилизована държава може да поеме отговорност само този, който притежава необходимите компетенции. Ха , компетенции , аз си мислех ,че компетенциите идват с матката и ваг**ата , тоя за какви компетенции дрънка.

88

Доктора

преди 11 години

Ей, дали ще е цезарово или не се решава с медицински екип. Често има невъзможност да се роди нормално, поради ред причини в майката, които не разбирате. Няма лошо да се роди нормално, ако това да е под лекарско наблюдение... за какво тия хора учат за гинеколози, защо има архитекти, защо има пилоти? Аз понеже съм с био нагласа да подкарам един хеликоптер...... Кви са тия лудории ?! С живота шега не бива. Има само един Бог, който решава кой ще живее и кой не. Ние нямаме !