100

българин

преди 11 години

Започнаха наште избраници със щедри обещания пари има за увеличение на минимална заплата,пенсии - това добре,но не е ли подобре да си ги вземем от тези на които ще ги дадем.Българино събуди се от зимния си сън.Потърпевши ще бъдат хората с малки депозити тях ще ги заболи защото тези пари са събрани с много труд илишения.Богатите да не ги мислим те са придобите по нечестен труд - на гърба на робите в България - до кога ще се търпи това.

99

teo

преди 11 години

ГЕРБ ни взимат за *** ! Когато оставиш пари в банката - тя работи с тях/ на съвсем други лихви /. И на тебе ти дават лихва - колкото да не е без нищо ,затова че работят с ТВОИТЕ пари . Сега Дянкоф иска и това да вземе - Е*ати наглия тип .НЕ ОСТАВЯЙТЕ ПАРИ В БАНКА - да видим какво ще вземе !

98

"НА ЗАПАД"

преди 11 години

До имигрант доколкото знам назапад... ако си осигурен не плащаш за прегледи и антибиотици! за зъболекари, за уроци на децата, за да спортуват нещо, и какво ли още плащат тия! а при нас си осигурен и всичко си плащаш , че и на мизерните доходи от стопяващите се пари от инфлацията посегнаха! тогава ако си теглил кредит, лихвите които плащаш, да ти минават за разход! СЪЩОТО Е - но реципрочно- с обратен знак! като взимаш лихви - плащаш данък, като плащаш лихви, не даваш за данък общ доход!

97

Аз съм

преди 11 години

Няма "данък депозит", има ДАНЪК ВЪРХУ ЛИХВИТЕ. Жалко как журналисти и сайтове, като този са в услуга на БСП и ДПС, да плашат хората и да ги заблуждават.

96

имигрант

преди 11 години

До: член на БСПЧе мене какво ме брига данъка върху въпросните лихви?Тебе те брига че ще ти вземат парите за бира и кебапчета.

95

член на БСП

преди 11 години

до 112,абе кой го брига какво имаш ти в банката?

94

данъкоплатец

преди 11 години

Стига вече не съм съгласен с това но може би остава и данък въздух ,който дишаме.Явно са закъсали с парите,искат да съдерат и кожичката от гърба на бедните ,които си кътат паричките за живо и умряло.Пари няма за здравеопазване,детски,пенсии - за народните ни представители пари за застраховки има/на нашия гръб/за увеличение на заплати - държавен сектор,полицаи,комисии безброй и т н,раздаване на бонуси за "добре"свършена работа.Да се поразчисти малко администрация/съкрати/в държавните ведомства

93

имигрант

преди 11 години

До: Член на БСПУжас! Ще вземат по 5 лева годишно на всеки беден червен дядо (или бабичка)!Ми това са 5 бири! Или 10 кебапчета...

92

имигрант

преди 11 години

P.S.: В този мой коментар пропуснах да подчертая дебело, че взимам много добра заплата за стандартите на България, не съм безработен а работя здраво и работя още няколко допълнителни видове работа за да припечелвам още към месечната си заплата (която е много добра) и пак нямам 1 стотинка в банка!!!

91

имигрант

преди 11 години

Доколкото съм запознат, в западните държави е така. Имаш пари в банката, носят ти печалби от лихви - плащаш си данъци.Честно казано, не виждам за какво е тая патардия - да му мислят богатите, пък те щом имат пари е редно да си плащат, нали така?Аз лично - ще си го преместя. Защото нямам пари в банка, всичките ми спестявания изгоряха в кризата и нямам какво да губя. В тая държава не всички са богати!

90

Бъдещ емигрант

преди 11 години

Извинете, но аз не смятам, че държавата има право и на 1ст. от лихвата по измъчен депозит, придобит с ежемесечен труд и отделяне от вече обложени с данъци пари; въпросът е принципен, не че 30ст. ще ни променят живота. Омръзна ми да ме доят като крава и мен, и цялото ми семейство. Поне до 20 000 лв. да не се облагат.А на злобеещите срещу хората с депозити, ще им кажа, че няма място за завист, така и не се научихме, че най-изгодно ни е всички да сме добре,но ние все сме разделени и все ни мачкат.

89

Dublin

преди 11 години

До Мими МаринковаАе бе. На 1000 лева депозит данъка ще ти е 5 лева бе. Кво си заерва.......abe , a kakvo sa dali na nas prez tezi godini?? Samo vzemat-tova e problema, ne 5-te leva na Mimeto...

88

Българин

преди 11 години

95 - това невинаги е така. Аз също нямам депозити в банката, просто защото знам много по-добри и по-доходни начини да си управлявам спестяванията - трябва да съм се умопобъркал да ги дам на банкерите, та те да печелят от моите мангизи.

87

Българин

преди 11 години

Да не говорим, че като купите злато, не плащате ДДС, а акоизберете застраховка или пенсионен фонд, дори ползвате данъчни облекчения, вместо да плащате данък.На фондовата борса данък дивидент е 5%, ако сложат данък и на капиталовата печалба, той ще е 10%. Но едно е да плащате10% данък върху 4.5% лихва, друго е върху 20% капиталова доходност.

86

f

преди 11 години

Начи банките слагат по 15% 20% процента лихва и яко печелят.А сега Дянков посяга на лихвата по депозите която е 4% 5%.Е няма такава подигравка.

85

Българин

преди 11 години

Глупави хора, търсете си начини да си държите парите на друго място, а не в банката - можете да си докарате годишна доходност не 4-5%, както е в банката, а повече - понякога двойно или тройно !!!От Застраховка Живот може да си докарате 4-8% годишна доходност, от Доброволен пенсионен фонд горе-долу пак толкова, от злато нищо чудно 10%, от инвестиция в земеделска земя 5-6%, от инвестиция на фондовата борса - 12-15% САМО от дивиденти !!!Образовайте се финансово, вместо да цвилите.

84

1234

преди 11 години

До 100 :Абе , на ГЕРБ май им трябват парите от този данък , за да си назначават апологети по форумите , които са по-грамотни от теб? То е ясно , че не ставате , ама чак пък толкоз !!! Смешното е , че тези , които защитаваш се позлатиха за 4 години , а ти се чудиш как да вържеш месеца и разчиташ на подаяния от държавата, които тя е взела от другите неимащи...Аз предлагам да обложим с по-голям данък имотите , Цвъки какво мисли по въпроса ?

83

123

преди 11 години

Нищо против данъка. Имам възражения по начина, по който се разпределят даноците ни - 5цифрени бонуси на разни гербави калинки без образование. Заплати на чиновници в безброй агенции и комисии, осигуровки на полЮцаи, военни и пр. държавни служители. А в същото време няма пари за образование, здравеопазване, пенсии. Няма ли...???

82

do 99

преди 11 години

А от кои от твоите пари смяташ, че се полага на държавата?

81

Избиращ

преди 11 години

Ами некои хора с това нещо загубиха едни избори...сещате ли се кои?