52

Анонимен

преди 11 години

Няма да купувам втори и трети път едно жилище, което има само право на строеж върху земята, под различни измислени предлози. И тъй като няма нищо вечно, рано или късно и панелите ще си отидат, както и "новото" ви строителство. Просто голям мерак да се усвоят едни пари от ЕС и същевременно да се одере българина. Много ви вадят очите собствените жилища, земетресение бихте ни спретнали, само и само да ни изкарате на свободен наем!

51

лимонад

преди 11 години

До НСС до 56това пък как санирането щяло да заздрави панелките - айде да не се лъжем моля.ако целия текст на статията се изпълни (което като пари го виждам 1/3 от цената на нов блок) може и да говорим за подобряване - иначе си е наливане в черна дупка.

50

БАЧКАТОР

преди 11 години

...трудно да се обясни на *** които поръчват тези статии, че със средна заплата от порядъка на 400-500 лева е трудно ИЗХРАНВАНЕТО на семейството, да не говорим за ремонти и глезотии?

49

БАЧКАТОР

преди 11 години

Бе хубаво си е да се направи енергийна ефективност ама не апартамент по апартамент ами целия блок, нали строителната фирма няма да се занимава с дреболии? Също така е хубаво да не се купуват стари таратайки от Горубляне и пр, а направо от автосалона нещо съвсем новичко, желателно Мерцедес, щото все пак си е марка. Освен това е супер добре да си купиш маркови дрехи от мола ,защото са по-качествени. Въобще много работи са хубави само че българите като цяло не можем да си ги позволим. Много ли е...

48

Ваню шашмата

преди 11 години

До Анонимен 56Пенсионерите, които не могат да санират апартаментите, ще преотстъпят собствеността си на хора, които имат парите за санирането.

47

строител

преди 11 години

Всичко това е как да ти вземат пари на сила .Тези които произвеждат ивнасят изоационните материали някои отстроителите също си плащат това да те задължат е лобистки закон.Разберете,че тези изолации дали ще издържът и10годин и ще почнат да се разпадат да оставим при някои случаи и не качествената работа.Сле десетина години такова чудо ще стане,че ще ви накарат да я свалите и да я подмените уж с някаква по качествен пак доене на хората.

46

Анонимен

преди 11 години

много ми е интересно да видя как ще накарат пенсионерите с по 200 лв пенсии , които са масови собственици на панелки , да ги санират

45

до 52

преди 11 години

О. о Панелки в САЩ няма!!! Такива има само в бившите и настоящи соц.страни. Като не разбираш от строителство и изолации ,поне си трай! Явно въображението ти работи за сметка на ума и знанията!

44

до 51

преди 11 години

Не ме разсмивай! По целия свят имало панелки, казваш? Ако заварката е качествена и изпълнението е хубаво, тя трябва да "остарява" наравно с метала, заложен в конструкцията. Просто си представих, как санират небостъргачите в Ню Йорк!

43

до 49

преди 11 години

Това че ти не разбираш как ще се оправят заварките или защо някъде има конденз ,а другаде няма ,НЕ значи че трябва да правиш "умни" изказвания! Има си апаратура и се прави снимка на сглобките и после ако е изгнило за разчупва бетона наоколо и се заварява на ново. Точно затова жилището трябва да е опразнено. Самото апаратура работи с изотопи. Скоро *** бяха крали такива ,та писнаха за радиация. По целия свят има саниране ,ако не пада блока ,а ти отиваш клошар на улицата.

42

до 44

преди 11 години

Я не ме разсмивай! как ще ги "поправиш" всички заварки? Истината е, че строителния сектор направи бум и лесни пари, а сега е гладен и вие на умряло. Затова е "жизнено" необходимо да се принуди силово народа да прави "саниране". Да, ама пари вече народа няма, значи ще го задължим да тегли кредити или да си продава жилището, разбира се, всичко това е само за неговото добруване!

41

Анонимен

преди 11 години

Санирането не е безмислено за старите блокове ,над 30 години. За щастие аз съм в нова панелка ,една от последните в квартала.Но не виждам начин да стане ,защото както пише 44 ,за да се подновят заварките и носищите елементи ,ще трябва да се опразни блока. Къде ще отидат хората с вещите си докато бригадите работят? Общините почти нямат оборотен фонд. Всичко дето имаха раздадоха с връзки на уж нуждаещи се.

40

Ваню шашмата

преди 11 години

До СМРА така баце, хубаво им го каза- да е като в Европа. Аз вече съм регистрирал строителна фирма, събрал съм 6 бригади, но смятам да събера още защото държавата ще ми уреди още обекти. Сега като натиснат народа да тегли кредити, ще се отвори много бачкане.

39

до 42

преди 11 години

Не съм НСС ,а изказалия се под 43 ,но конденз и мухъл на качествена изолация НЯМА! Чак и на доктори прати човека...

38

Анонимен

преди 11 години

До АнонименТи четеш ли какво пише в статията саниране не е само да налепиш топлоизолация и да си смениш дограмата,да не говорим,че цените на парното и тока ще стават все по-високи,а къде в твоите бакалски сметки,са новото вик,новата ел.инсталация,новата хидроизолация на покрива и най-важното удължаването на живота на жилището,защото се поправят всички заварки и носещи елементи????

37

Анонимен

преди 11 години

1. Полагането на изолация НЕ е саниране!2. Имам 8 см. външна и 2 см. вътрешна -корк и сметките ми за отопление паднаха драстично. Разбира се за щастие целия вход спря парното ,та поне те не ни дерат. На тристаен плащам лятото около 60-70 лв. ,а зимата до 140 лв. ток ,като се отоплявам на климатици и имам деца т.е. топли се цял ден ,а не само вечер.3. Да теглиш заем за каквото и да е значи да си сложиш камък на шията! Нямам нищо дължимо нито към банка ,нито към фирма , нито към човек!

36

Анонимен

преди 11 години

НСС, а как се справяш с конденза, мухала, влагата? Нали, за да се пребориш с проблема, пак ще ти трябва енергия. Енергийно ще бъдеш на нула. Вярно топлината се запазва, но болестите, алергиите. Ще дадеш парите по доктори.

35

СМР

преди 11 години

До kirezaВ Европа се санира, значи и тук ще се санира. Нали уж искахте да е като в Европа.

34

Чиновник

преди 11 години

Който иска да санира трябва предварително да договори префернциални цени на тока и парното, които да не се променят докато не изплати кредита, който е изтеглен за саниранирането.

33

kireza

преди 11 години

Това прословуто саниране насила искат да го наложат,но защо???Ами много просто,да се източат от сиромашкият ни джоб и последните стотинки,като 50% ще влязат в крадливите джобове на управляващите ни вече 23 години бандити!!!"Енегийна ефектиност" нова форма на пладнешки хайдутлук!Мислех че вече няма от какво да крадат,но явно ние отново сме начело в бандитските класации!Бандитски таланти,ура,отново сме на първо място в Галактическият бандитизъм!!!БОЖЕ,ПОРАЗИ ПОЛИТБАНДИТИТЕ!!!АМИН