228

хасан

преди 11 години

До до 292-господа- 1- аз не съм сигорен че това не е някаква игра от страна на политиците. 2-не мисля ,че в БГ има радикален ислям(термина подлежи на тълкуване) ние сме от умерените.-3-трябва да се сложи делителна линия м/у исляма и личности които проповядват престъпност.-4-ако погледнем референдумите под новините свързани с религия и турци-по закона на физиката ще има и други които ще противопоставят. така че това трябва да решим заедно без противопоставяне.

227

Анонимен

преди 11 години

До 298 МошеНе си разбрал: тук НЕ "се говори само за противопоставяне на християни и мюсюлмани"!Говори се за няколко лица, които срещу заплащане разпространяват религиозна омраза към друговерците и създават конфликт между радикалните и умерените мюсюлмани с цел промяна на държавното устройство в шериат. За подобни действия в НК са предвидени наказания. Това не са религиозни въпроси, а правни въпроси! Хората не се притесняват от съгражданите-мюсюлмани, а от политически натиск върху работата на съда!

226

Бай Цало

преди 11 години

Вижте това и си помислете Българи какво ни чака от тия ***.kaotic/13115_War-Videos-Bound-Man-In-Syria-Has-His-Throat-Slit-Open-On-The-Sidewalk.html

225

tanja

преди 11 години

"Самите българи-мюсюлмани открито наричат някои от новите джамии в страната талибански", а духовниците в тях - бради" и уахабити"." .."Не случайно една от най-големите клетви за изповядващите исляма е в брадата на пророка Мохамед. Според традицията всеки мъж, който се е отказал от светските удоволствия, има право да пусне брада. Тя обаче трябва да бъде колкото ечемичено зърно." Procetete :" брадата като символ в исляма "ne govorja za musulmanstvo a za radikalen islam .a tova e vece opasno.

224

пак от 302

преди 11 години

В подкрепа на казаното по долу, ще ви дам пример: През 2003 в Лондон станах свидетел как на улица с много минувачи и коли, микробус на спец частите блокира някакъв "талибан" и при опита му за бягство бе ликвидиран пред очите на всички. През следващите няколко дни преглеждах всички вестници за да открия информация за случая. Такъв случай не бе отразен от нито една медия. Това означава, че демокрацията не важи, когато става въпрос за сигурността на държавата.

223

Анонимен

преди 11 години

АЗ ОТКАЗВАМ ДА МРАЗЯ

222

до 297

преди 11 години

Това със службите ми хареса, но ако те действат без публичен процес и непрозрачно, няма ли опасност от злоупотреба? Примерно нарочват някой за враг на държавата и той изчезва безследно а същевременно зад това е скрит икономически интерес или между личностни проблеми, включително и от битов характер. Това е нож с две остриета, иначе симпатизирам на идеята без шум и създаване на напрежение да се отстраняват враговете на държавата.

221

Анонимен

преди 11 години

Аз пък си представям не получаването, а отнемането на бг гражданство и натирването на тези талибани в пустинята, откъдето си получават парите. Не ни стигат *** престъпления, а сега и *** терористи и фундаменталисти. Да им се отнеме гражданството и който иска, да си ги прибира. Ей го на Пакистан, вечно лято, без сметки за ток, ще си перат на реката и ще си носят традиционните дрехи.

220

до голям смях

преди 11 години

Бил съм в села из България, където никой не говори и дума български, но въпреки това ни нахраниха и приютиха. Обикалял съм източните и западните Родопи, спал съм в къщите на турци, помаци, каракачани, кардараши, знам за съществуването на махали, за които никога не си чувал, познавам долината на Арда като петте си пръста. Искаш ли ти да те закарам при тези прекрасни хора приятелю? Спомням си веднъж, на Дяволския мост, рано сутринта дойде един човек, мюсюлманин, натоварен с кирки и лопати. Попитах го: Как е, добре ли е? Защо са ти тези инструменти?Той ме погледна тъжно и каза: Няма работа, няма пари, затова реших поне една чешма да направяГодина по-късно отново минахме оттам, чешмата беше направена, хапнахме, пийнахме и продължихме.

219

Анонимен

преди 11 години

аз си представям получаването на българско гражданство по следния начин: Заклевам се (не се уточнява в кого, защото е важно че си дал дума) като ставам български гражданин да спазвам законите на Република България, които целят добруването на българското общество. Ако нещо ми пречи да се съобразявам и ги спазвам, след трикратно уведомление от страна на съответните органи, аз автоматично се отказвам от него.

218

Анонимен

преди 11 години

В една нормална държава, с нормални служби, които не си губят времето с проверки за цената на краставиците, тези талибани отдавна щяха да свършат с инфаркт като мишо бирата или след очаквана катастрофа. И между другото, кюрдите в турция, които толкова хвалите, взривяват точно заради желанието си за шериатска държава, а не заради някаква културна автономия.

217

до 292

преди 11 години

Прав си с призива към Хасан, нека и те покажат, че не приемат хората опитващи се да всеят раздор между християни и мюсюлмани. А държавата е крайно време да се заеме сериозно с подобряването на икономическата среда в районите с мюсюлманско население, да се обърне внимание на образованието. Там където има липса на образование и бедност има почва и за пробив на радикалните организации. Трябва да решим този проблем инак омразата ще ни докара до положението на Сърбия.

216

Анонимен

преди 11 години

Не е от 2008 г., много по-отдавна е!

215

Анонимен

преди 11 години

Косове се отдели, защото: 1. Беше със статут на автономна област още от 1945г.;2. Има обща граница с Албания; 3.Беше албанска земя от 700 години, населена с етнически албанци; 4. Беше най-богатата на руда зона в Югославия и сърбите точеха богатствата; 5. До 1991 г. косоварите работеха в Германия,получаваха пенсии и не им пукаше кой им краде запасите.Какви сравнения давате тук - кой да се отделя у нас? Разград към Румъния ли; Кърждали към Гърция или Сърница към македония?

214

Голям смях

преди 11 години

До 287.Не не се връзвам просто наблюдавам това,което наблюдавам предвещава по-долното ми изказване.Косово се отдели не заради геноцид от страна на Сърбия.Отделиха го заради милиардите от търговия с органи и пътя на дрогата,но това е друга тема.Родопите ще са първи(рядко красива природа с огромни залежи на питейна вода-много ценно място,което няма да ни позволят да задържим).Искаш ли да те заведа на място,което е уж в България,но хляб и кафе няма да получиш ако си го поискаш на български език?

213

до хасан

преди 11 години

Хасане, само с приказки не става, даже по-лошо - главно мюфтийство ЗАЩИТАВА тези талибани. Ако наистина си светски човек и с турски корени, хвани се с други като теб и излезте и направете една подписка или и вие протестирайте пред съда в Пазарджик. Ние като християни тактично си мълчим, за да не бъдем обвинени, че сме против мюсюлманите, обаче вие можете да им покажете на тези терористи, че НЕ ГИ ПОДКРЕПЯТЕ. Ако това се случи, подобни фундаменталисти ще изчезнат като ланския сняг.

212

Анонимен

преди 11 години

Аиде ако обичате не вкарваите Българските турци във тоя параграф. Във р.Турция тая секта е ЗАБРАНЕНА И ПРОПВЯДВАНЕ СРЕЩУ СВЕТСКАТА ДЪРЖАВА СЕ НАКАЗВА ПО ЗАКОН.Тук говорим за *** ,само *** никакви турски турци нито български турци

211

Анонимен

преди 11 години

Аз имам познати турци, свестни хора са и си вадят хляба с труд и също като нас мечтаят да живеят добре в една нормална държава. Така, че и аз не съм против тях, но и те трябва да положат старание и да прочистят редиците си от псевдо проповедници с радикални възгледи и да не допускат вмешателство от вън, което може да запали пожара между българи и турци.

210

до 283

преди 11 години

Пълно е с *** като теб. Започне ли война, тя ще е вечна ***. Колкото е свършила в Израел и Палестина, толкова ще свърши и тук. Омразата на ***-християни като теб води до омразата на ***-мюсюлмани, вие сте еднакви, просто сте от двете страни на оградата.

209

до Тулски

преди 11 години

Всичко това се знае но нашите алчни политици си затваряха очите заради парите които идваха от ислямският свят под формата на инвестиции , строителство и т.н. Комисионните и поръчките са минавали през определени фирми и са прибирали пачки суха пара без да се интересуват какво ще стане след време. Всичко е просто далавера и изгода за 'обръчите от фирми' и определени джобове. А за народа на никой не му дреме.