148

gtf

преди 11 години

До az5 години - ако не постъпят средства за погасяване на заема, но това включва и съдлъжниците- т.е. трябва да нямаш доход (на светло) и имот 5г. или да си в чужбина.но в 99% от случаите, чси продължава делото (което в момента се случва на 3 години) и на практика го прави вечно.

147

.

преди 11 години

До Не е лошо бате ГошоБате Гошо, явно си много демократичен и прозападно настроен щом пишеш "Ромъния". Другият вариант е да си крайно неграмотен и да не знаеш как се изписва името на тази държава.

146

az

преди 11 години

V momenta e 5 godini tozi srok

145

Чиновник

преди 11 години

Българите са *** народ и затова правоимащите ще правим каквото си искаме.

144

Анонимен

преди 11 години

До с.Целта на банките в България не е да развиват нормален бизнес, да печелят при нормални лихви,да подпомогнат и пазят парите на клиентите си,както и да предпазят евентулни клиенти от неприятности при невъзможност за обслужване на кредити ! Те са алчни,безкрупулни,почти винаги действат във вреда дори на собствените си служители,искат да бъдат робовлоделци , да имат повече роби и да заробват други наивници! А държавата се прави на глуха,сляпа и луда !

143

до 156

преди 11 години

Не може банка да ти продаде имот който по пазарна цена струва примерно 100 бона за 40. Няма как да стане. Прав си може и за 20!

142

Анонимен

преди 11 години

В Робинистан няма невъзможни неща!Дори тиква може в миг генерал да стане!

141

Анонимен

преди 11 години

В основата на капитализЪма са кредита и борчовете. Тия пак се объркаха нещо...

140

Баща ми е пенсионер

преди 11 години

Продължава да работи в строителството. Шефа му, строителен предприемач е милионер и не си плаща парното на всичките 30 апартамента, които притежава и е дал под наем. Когато построи нова кооперация, бута по 100 лева на парнаджиите да отворят крана 3 месеца предварително, за да изсуши стените безплатно. В този смисъм всички пенсионери и честни хора плащат сметката на мафията и нередовните платци

139

Тенесиз

преди 11 години

До КофражистХората много услилено теглеха кредити през 2005-2009 г. че изобщо не е чудно, че банките изпълниха замисъла си след такава подкрепа от страна на обществото.

138

до Кофражист

преди 11 години

Близо си до истината , Целта на няколкото фамилии които дърпат конците на цялата световна икономика , е и у нас , както и по света , да няма собственост . Всичко да е под наем и на заем !

137

Кофражист

преди 11 години

По интересен е въпроса защо банките продължават да държат като активи конфискуваните жилища въпреки, че отсрочката им беше удължена до края на миналата година и тази година трябваше да са на чисто. Излиза че целта е да се приберат жилижата за да може българина да усети екстрата живот под наем.

136

Банкеръ

преди 11 години

До с. 143Пропускаш една много важна подробност- тук НЕ е Англия, нито Германия и никога няма да бъде. Тук е България и нещата стават, като в България. Така е било и така ще бъде. Капиш?

135

до 143

преди 11 години

Взимат му всичко...забележете всичко...остава гол като пушка!Докато в България има доста по-балансирана система, която дори защитава интереса на длъжника в по-голяма степен от тази на кредитора.Нарича се несеквестеруемост!!!Определено имущество, доходи, средства за производство не могат да послужат на кредитора за удовлетворяване на вземането му.Например единственото жилище на длъжника (ако не еипотекирано разбира се).А това не е малка защита. Още повече, че длъжника е в забава

134

miro

преди 11 години

Eb*si, kraino vreme I 10 e mnogo. Pri men vuv Florida i mnogo drugi shtati e 5 godini maksimum

133

Чиновник

преди 11 години

До 138Благодаря, че ме светна. Вземи да напишеш книга, щом толкова ги разбираш нещата :-)Явно за банките знаеш само глупостите, които си чул на пейката пред блока.В релаността, банката се стреми да продаде жилището за сумата, която остава да се погаси по кредита. В 60% от случаите успява и повечето хора не дължат нищо, след като са им прибрали апартамента или дължат много малко. А ако банката продаде жилището за повече пари, отколкото има да взима, разликата отива при кредитополучателя.

132

с.до 136

преди 11 години

Процедурата във Великобритания е такава,че когато физическо лице обяви фалит му взимат това,което могат следвайки закона без типичните за българските съдия-изпълнители свинщини!След това човека е защитен от кредиторите и в следващите 3 години действително е подложен на споменатите от теб рестрикции!След това може да започне на чисто живота си отново!Доживотни длъжници и 4 годишни момиченца наследяващи дълговете на дядовците си има само в България!Капиш!?

131

Анонимен

преди 11 години

До Чиновник 135Ами знчи банката не е оценила правилно пазара и анализаторите и за нищо не струват, поради тази причина ще си понесе финансовите загуби :)))Така е в Щатите

130

Не е лошо бате Гошо

преди 11 години

Една не лоша идея и ако не бяха предстоящите парламентарни избори щях да кажа БРАВО, но това ми мирише на поредния предизборен ход. Ако го приемат това преди изборите, ще се радват на моя глас това е 100% P.S. Нямам нито стотинка задължение или кредит даже, но това е една много добра идея, която в целия демократичен свят е фак, а само тук в Ромъния от ЕС членките не е.

129

Анонимен

преди 11 години

До ЧиновникПо същата логика можем да кажем, че щом банката е приела едно имущество като достатъчна гарацния по един кредит, знчи няма право на никакви други искове към длъжника :)))Никой не е карал банката на сила да оценява имота като достатъчна гаранция ...........нали така :)