310

до 74

преди 11 години

"Не стига, че купуваме от тях"-не купуваме от тях.Нямаме пари.Финасирането на руснаците щеше да се изплати с дялово участие, с акции от новата централа.Руснаците бяха готоди да станат едноверемнно изпълнител и инвеститор.Така получавахме строителство на авансова основа и нищо нямаше да плащаме директно с държавни пари .Възвръщаемостта на вложените средства е повече от двадесет години ,капка по капка ,на порции щяхме да изплатим строителните разходи!Но..

309

ЖФС

преди 11 години

Р.ОВЧ. СТАНИШЕВ ГО УВОЛНИ .МИ И ДВАМАТА СА УЧИЛИ В РУСИЯ И СА ПРИЯТЕЛИ И СЪОЧИНИЦИ С ТЕЗИ РУСНАЧЕТА ДЕТО ЩЯХА ДА ПРАЯВЯТ БЕЛЕНЕ . КО ДА КАЖАТ ВЗЕХА КОМИСИОНИТЕ ПЪК РАБОТАТА НЕ СТАНА СЕГА ТРЯБВА ДА ВРЪЩАТ ПАРИТЕ . МИ ТЕ ГИ ИЗХАРЧИХА ДА КЛЕПАТ ГОЦЕ . СЕГА ГИ Е ШУПЕ ДА НЕ ГИ ШЪТНАТ. И КОКАТА ИМ ЗАДЪРЖАХА В ИСПАНИЯ СЕГА С КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ ИЗБОРИ ЗА ПЛАКАТИ НЯМА ДА ИМАТ. ТРЯБВА ДА ВДИГНАТ ЧЛЕНСКИЯ ВНОС НА БАБИЧКИТЕ ЧЕРВЕНИТЕ *** НА ДАЛИ НАЛИ ПЪК ТОЧНО ТЕ ИМ ОТКРАДНАХА И ИЗХАРЧИХА СПЕСТЯВАНИЯТА И ПЕНСИИ

308

Анонимен

преди 11 години

Електропроизводството е най доходния бизнес , затова конкуренцията е не само на вътрешно ниво - стреляха се да се вредят в бизнеса . Конкуренцията е и на международни нива -- износ на електроенергия ( България губи ли този бизнес на международната сцена )??

307

Анонимен

преди 11 години

Руснаците винаги са имали шанс и ще продължават да имат! Знаят , какво искат и как да го постигнат ! За разлика от нас , които винаги проиграваме шансовете си поради вродената ни лакомия !

306

324

преди 11 години

Разбирам ви и точно това се мъча да обясня Че има производства които са толкова печеливши (че инвестицията се изплаща ) , в производството е заложена принадената стойност и нова печалба , която само може да увеличи пенсии и заплати . За пенсиите хората са си внасяли като са работили и създавали продукт и със сегащната политика са ущетени . Те не заслужават тези ниски пенсии ( уграбени) десеторно.

305

318

преди 11 години

Извода е ?? тези които пишат че са Против централата , имат високи доходи и не ги интересува цената на тока !! ----------------- И как направи този гениален извод? :))

304

Анонимен

преди 11 години

заем се взема за да се направи нещо КОЕТО ЩЕ ВЪРНЕ ИНВЕСТИЦИЯТА и ще има печалба---------------- Именно. Това не се отнася за АЕЦ Белене.

303

до 326

преди 11 години

ти шашав ли си или нас ни имаш за шашави?

302

nn

преди 11 години

Господин Министър, голяма хапка хапни, голяма дума не казвай." Руснаците нямали никакъв шанс." Защо ги подценявате? Откъде знаете? Подписвали сте договори, мислете и не забравяйте, че руснаците казват " Написаното и топор не го сече" Не ги подценявайте, по-спокойно нещо като че ли не сте убедителен .

301

James Warlick

преди 11 години

Искам открито да изразя своята признателност към българското правителство за полагането на усилията от негова страна, за подобряване на взаимоотношенията между нашите две държави! САЩ оценява сътрудничеството Ви и никога няма да остави нашият нов съюзник сам в битката с руските олигархични интереси! Ние осъзнаваме нашата отговорност за това, че поради натиска върху Вас да откажете този руски проект, стигнахте до настоящата ситуация. От името на държавата, която представлявам искам да заявя, че ние сме напълно солидарни с Вас в тази съдебна битка! За да докажем нашата искрена подкрепа поемаме ангажимент, че ако България бъде осъдена от международния арбитраж по договора за АЕЦ Белене /нещо, което дълбоко се съмнявам!/, САЩ ще поеме разноските и ще плати сумата, присъдена от арбитража! Ние ценим нашите съюзници и не ги изоставяме в трудни за тях моменти!

300

Извод

преди 11 години

Извода е ?? тези които пишат че са Против централата , имат високи доходи и не ги интересува цената на тока !! Капиталистите в другите страни не мислят така ,

299

хаха до 314 и 317

преди 11 години

НЕ ме разбра-цитата се отнасяше за тоя горе на снимката,а не за тебе,а относно финансовата политика на сегашните-то НЯМА такава,и споровете за заем за АЕЦ и пари за пенсии-са нещо,толкова различно,колкото вода и земя,заем се взема за да се направи нещо КОЕТО ЩЕ ВЪРНЕ ИНВЕСТИЦИЯТА и ще има печалба, и оттам заема се покрива,а пенсиите ги удържат всеки месец от работещите,и са удържани и от тези,дет о сега са пенсионери.И стига с тия заеми-САЩ имат 645милиарда дефицит-тоест задължения.

298

Анонимен

преди 11 години

Може да те интересуват цените на тока, но за построяване на Белене трябва да се вземе заем от 4-5 милиарда, които някой трябва да връща и това ще си ти и такива като тебе, дето няма да видят вдигане на заплати и пенсии. И тока ще ви излезе пак толкова, само дето Атомстройекспорт и банката кредитор ще намажат от простотията ви.

297

Анонимен

преди 11 години

Ами вие сте като Бойко и той има доходи , че не го интересув тока . Аз пък не живея в България и ме въпреки това ме интересува , . ясно е

296

до 319

преди 11 години

Значи си наследствен ***. Я кажи за какво са убили *** ти предци?

295

Анонимен

преди 11 години

Абе каква е тази умна аудитория бе ?Централа която ще произвежда ток , български ток ? - тъпънаринооо , води до по ефтин ток . Това е целта А Бойко говори за непересп . централа и ти повтаряш като папагал . И българите могат да си я инвестират ,

294

Горд комунист

преди 11 години

Аз пък искам обезщетение от германците и реститутките за избитите преди Девети!В моето семейство има два убити от царските главорези!

293

до 316

преди 11 години

Азь съм се просветил, ти си непросветеният. Дотолкова съм се просветил, че имам доходи, с които не ми пука за цените на тока.

292

Анонимен

преди 11 години

Дали съм джуревец и клоун не е важно, важно е, че на това, което казах, няма какво да възразиш по същество.

291

До 313

преди 11 години

Ти си много умен бе, плащаи и повисок ток , ще видиш зимата . Що не се просветиш повече по някой икономически въпроси на капитализма ?