225

младши

преди 11 години

Стига с тази уравниловка - 30 лв. на калпак. 50лв. за старши учител и 100 лв. за главен учител. Учител с 1г. стаж и учител с 9 г. стаж - 450 лв. Учител, който се скъсва от работа и такъв, който си клати краката с еднакво възнаграждение. Образованието стигна дъното защото най-толерирани с най-големи заплатати са протежета, които идват на училище, за да си уплътняват времето. Съпруги на бизнесмени, на които им е скучно в къщи. И когато това се повтаря всяка година истинските учители нямат стимул

224

ПЕЙКАТА

преди 11 години

ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ ИЗОБЩО НЕ УВАЖАВА УЧИТЕЛСТВОТО. ДОГОДИНА 80 ХИЛЯДИ ПЕДАГОЗИ ЩЕ ПУСНАТ БЮЛЕТИНА, КОЯТО ЩЕ ОБЯСНИ НА ГЕРБ, ЧЕ ДОВЕРИЕТО В ТЯХ Е ИЗЧЕРПАНО.

223

Е, га ти държавата

преди 11 години

Тежък е труда на учителя- спор няма, а и днешните деца в голяма степен са лишени от родителски контрол, което прави обучението им почти непосилно за обикновените простосмъртни педагози. Проблемът е в това, че е тежък и труда на пожарникарите, на шофьорите, на медицинските сестри, на селскостопанските работници, на строителите... и списъкът би могъл да продължи до безкрай. Всички обикновени граждани сме в кюпа. И понеже само се плюем помежду си, вероятно там ще си и останем..

222

nnn

преди 11 години

Все пак сред всичките псувни има няколко мнения на нормални хора. Не съм нито учител, нито лекар, но благодаря на нормалните от тях, които не са се предали и респективно не са предали нас. Проблемът ни във всеки аспект е УВАЖЕНИЕТО. То липсва. Аз искам и на учителите да увеличат заплатите, и на лекарите, и давам подкрепа за всеки, който се бори да му се оцени труда нормално. А ако не кажеш на детето си у дома някои основни позиции, учителят, а и обществото, е с вързани ръце :)

221

до Мария

преди 11 години

Не възпитано да крещиш с главни букви по форумите...И очакваме от такава като теб смислен постинг

220

Вергина

преди 11 години

Вилдерс се завърна: Иска "страшните" българи вън от ЕСЕЙ ФОРУМА,КАК ВЪРВЯТ ДЕБАТИТЕ ЗА 30 ЛЕВА!КАТО ВИ ЧЕТА,ПРОСТО СИ МИСЛЯ ЧЕ ЗАПАДНЯЦИТЕ СА ПРАВИ КАТО ВИ ИСКАТ ИЗВЪН ЕВРОПА!ЩОТО СВЕТА Е ПРОГРЕСИРАЛ ДОКАТО *** Е ОРАЛ КРОТКО НА НИВАТА И НЕ СЕ Е ОМЕШАЛ СЪС ЗАПАДНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ!СПРАВКА-АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ

219

Вергина

преди 11 години

Във форума е пълно с ченгета които интриганстват и за това вземат заплати....За слухтене по форумите...

218

Вергина

преди 11 години

Мария Иванова,Набедена "КАСИЕРКЕ",в УЧИЛИЩНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ДЛЪЖНОСТ КАТО ВАШАТА НЯМА.ВСИЧКИ СУМИ СЕ ПОЛУЧАВАТ ПО БАНКА.ЛЪЖЕЦА/ЛЪЖЛАТА СТЕ ВИЕ!

217

Eлена

преди 11 години

До Мария Иванова:Заплатата на начинаещ учител е 450лв.,аз с 23г. стаж вземам 520лв и 2-па ПКС.Всяко училище дава за Коледа,24 май...,ако имаВ моето за 24.05 не дадоха и мога да покажа фиш.Стига спекулации и лъжи,че работите в училище.Иначе,щяхте да сте информирана.Не искам мисля,че написаното е от някаква злоба .Още нямам отговор,защо при тези"благинки" роптаешите не станат учители?

216

коки

преди 11 години

до ИВА /236 Иве не съм чул / и от други счетоводители/- някой учител да е декларилал допълнителните си доходи /които не са малко /.Ти какво ще кажеш ?

215

МАРИЯ ИВАНОВА

преди 11 години

До учителкаЛЪЖИТЕ,ЧЕ ПОЛУЧАВАТЕ 400 ЛЕВА ЗАПЛАТА, КАТО МИНИМАЛНИЯ ОСИГУРИТЕЛЕН ДОХОД Е 496 ЛЕВА ПЛЮС - КЛАС, ПО ЕДНА ЗАПЛАТА ЗА 24 МАЙ, 15 СЕПТЕМВРИ , 1 НОЕМВРИ,ЗА КОЛЕДА И ПАРИ ЗА ОБЛЕКЛО.АЗ РАБОТЯ КАТО КАСИЕР В УЧИЛИЩЕ.НЯМА УЧИТЕЛ ПОД 10000 ЛЕВА ГОДИШНО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ.НЕ СЕ СПАЗВА ДИСЦИПЛИНАТА ОТ ТЯХ,ВЛИЗАТ В ЧАС С ПО 10-15 МИНУТИ ЗАКЪСНЕНИЕ, ВЗЕМАТ ПАРИ ДА ПИШАТ ПОВИСОКИ ОЦЕНКИ НА ЗАВЪРШВАЩИТЕ/СПОДЕЛЯТ МИ УЧЕНИЦИ/. ТОВА НЕ Е УЧИЛИЩЕ.ГОЛЕМИ ОТПУСКИ /66 ДНИ/,ПРЕЗ ВАКАНЦИИТЕ И РАБОТЯТ 2-3Ч.

214

Гост

преди 11 години

Загриженият родител сам ходи да вземе фалшив болничен на детето, ако то се е успало примерно до 12 ч. Който няма късмет с такива родители - сам си пише бележка, която се продава празна за 2-3 лв.Ако си говорим за западните страни, там се влиза в определен час сутрин и не се излиза от зоната на училището по никакъв повод преди края на учебните занятия, защото вратите на оградата са заключени. Ама тука ако заключат, ще ревнат, че им нарушават правата...Та така...

213

Гост

преди 11 години

Повечето хора във форума май не са стъпвали в училище от 15-16 години. Родителите викат срещу учителите, че не са научили децата им на нищо, ама сещат ли се, че децата им имат само права в училище? Задължението дори да присъства в час е леко забравено, когато може да отиде отсреща в кафенето за първия час. Да не говорим за тетрадките - всеки ден >5 лв. за цигари, откъде пари за тетрадка. То пък като купи, нали трябва да пише в нея, я по-добре без.

212

ИВА АТАНАСОВА

преди 11 години

СЧЕТОВОДИТЕЛКА СЪМ.ВСЯКА ГОДИНА ПРАВЯ НАД 20 ГОДИШНИ ДЕКЛАРАЦИИ ЗА ДОХОДИТЕ НА УЧИТЕЛИ.ЗА 2011 ГОДИНА ПОД 10000 ЛЕВА ГОДИШЕН ДОХОД НА УЧИТЕЛ НЯМАШЕ. КОЛКО ОТПУСКИ/66 ДНИ/ИМАТ,ПРЕЗ ВАКАНЦИИТЕ ХОДЯТ САМО ОТ 8 ДО 12 Ч.НА РАБОТА.ИМАМ ДВЕ ДЕЦА, КОИТО ХОДЯТ НА УЧИЛИЩЕ И НА ЧАСТНИ УРОЦИ ПО МАТЕМАТИКА. КАЗВАТ МИ,ЧЕ В СТАЯТА КОЯТО УЧИТЕЛКАТА ПРОВЕЖДА УРОЦИТЕ СЕ СЪБИРАТ ПО 10-15 ДЕЦА/ДОРИ ПОНЯКОГА ПО 2 ДЕЦА НА СТОЛ/.СЪЩАТА УЧИТЕЛКА ИМА ДОПЪЛНИТЕЛЕН ДОХОД НАД 10 ХИЛ. ЛЕВА,НО НИКОГА НЕ Е ПОПЪЛВАЛА ДЕКЛАРАЦ

211

Анонимен

преди 11 години

Та... ако се чувствате зле в училищата, то не е заради "тежките" условия на труд, нито заради нашите невъзпитани деца. Обикновено причината се крие в колектива. Не е лесно да се работи в учителски колектив, това си е вярно. Училищата открай време се славят като змиярници, а в последните години положението май още повече се е влошило. Като се добави и директорка дерибей и интригант, картинката наистина става страшна. Но не са ви виновни нито родителите, нито децата, осъзнайте го.

210

Анонимен

преди 11 години

Вижте сега, хайде криво да си седим, право да си говорим. Заплатите на учителите са около и над средните. По отношение на работно време, отпуски, болнични и други дребни благинки, от които огромното мнозинство българи бяха лишени по време на дългия преход към нищото, сте сред най-облагодетелстваните, каквото и да си приказвате. За качеството на труда ви няма да отваряме дума....

209

do 232

преди 11 години

И в Гърция е така и в редица държави. Никой не те кара да ходиш на уроци, нали? Както и на преглед в частния кабинет на лекар, нито да ходиш при адвокат на консултация..

208

znam

преди 11 години

OBRAZOVANIETO V BG E 4ASTNI UROCI IPARI

207

Анонимен

преди 11 години

До форумците, на които все учителите и лекарите са им виновни-такива сте каквито са и учителите. Ако за вас са жалки, то и вие сте такива

206

Анонимен

преди 11 години

Интелигенция не са инженери, адвокати (които защитават престъпници), а писатели, артисти, художници, поети, хора на изкуството и почти всички за преподаватели- Нешка Робева, Светлин Русев, Левчев, Хайтов, Радичков- особено последните 3 са били учители по български език. Оправете си понятията някои.