67

Българин

преди 11 години

До АнонименТакова животно "европейски правила и норми" няма. Понастоящем ЕС е един жалък бюрократизиран сбирщайн с неясни идеи и още по-неясно бъдеще. И след всяко изказване на някой от нищонеправещите евробюрократи и след всяка от безкрайните срещи на баба Меркел с този или онзи, все повече и повече лъсва пълната несъстоятелност на този съюз.

66

Българин

преди 11 години

Специално за нас не виждам друга логична причина да ни приемат през 2007 година в ЕС, освен това, че ние им трябваме повече отколкото те на нас. Цената, която България плати е в пъти по-голяма от бъдещите ползи. България и Румъния са около 30 милиона, заедно с предишните 80 милиона от първото разширяване правим един доста добър пазар. Спряха ни едно доста печелившо перо, каквото е АЕЦ Козлодуй, а сега и ни орязват възможностите за работа и ставаме напълно зависими от еврофондовете като гърците.

65

Българин

преди 11 години

(продължение)Като цяло освен по-сериозен контрол върху петрола си осигуряват и един добър и най-важното изключително ненаситен пазар. Само си представете колко ще се радват афганистанците на лъскавите продукти в шарени опаковки. Европейският съюз също се опитва да направи нещо подобно. Тъй като единният европейски пазар е сравнително наситен, а конкуренцията там е убийствена се търси друг вариант за реализация на продукцията. И тук на помощ се появяваме ние заедно с другите бивши соцстрани.

64

Българин

преди 11 години

САЩ и страните от Европейския съюз се опитват да задържат възходящата тенденция в икономиките си. Това става чрез завземането на нови пазари. САЩ правят това с войните в Близкия изток. Първо стимулират военната си промишленост, а и продават оръжие на страната, която "освобождават". Това не е малко, но САЩ не спират до тук. След като са сринали инфраструктурата (колкото и да е била примитивна) те остават там, за да поправят стореното (естествено не безплатно).

63

Анонимен

преди 11 години

До АнонименАз лично на Иран съм превел 5лв за бомбата и аз да участвам,ако тее яд ,че само от "нашите " джобове се спонсорира Иран, да ти дам банковата сметка да туриш и ти 5 лв а? Или ти си ги даваш за Израелските 200 заряда дето никой не ги знае на какъв хал са и израел не е подписвал договореностите за ядрено неразпространение. Експертите ядрени физици нали правиха в Иран инспекция - "няма оръжейни разработки", много им разбира главата на тях щом САЩ и Израел казват значи ИМА и точка!!!

62

Анонимен

преди 11 години

EU citizen: "Какво е това чистоикръвни арийци, бре? ... Аз като сложа Ахмадинеджад до себе си, виждам, че съм по-бял, това е положението, пък ако ще да е ариец на квадрат.". youtube/watch?v=t6j5xAy_bWo

61

EU citizen

преди 11 години

Какво е това чистоикръвни арийци, бре? И какво е това бяла раса? Всичко е относително. Като сложиш двама човека един до друг, тогава можеш да кажеш кой е по-бял. Аз като сложа Ахмадинеджад до себе си, виждам, че съм по-бял, това е положението, пък ако ще да е ариец на квадрат.

60

Анонимен

преди 11 години

"Евентуален израелски удар може да върне програмата на Техеран с няколко години назад. Това обаче вероятно ще подкопае международната коалиция срещу Ислямската република, ще съживи подкрепата за моллите у дома и в региона"Пълни глупости. Ако можеше Израел да удари иран, отдавна да го беше направил - от 10 години си лаят,че ще ударят. И на никой не му пука за ядрените оръжия на Иран а причините са на първо място геополитически и отчасти петрола. Иран е политически стабилна страна с умерен шиитски ислям. Шиитите не са фанатици като сунититите и това си личи веднага в Иран въпреки пропагандата, че в Иран едва ли не убиват на улицата с камъни прлюбодейките. Истината е, че Иран има собствени ядрени физици, собствена космическа програма и собствени технологии което е изключение за сред ислямските страни. Иран е страната където процента на жените с висше образование е най-голям и е значително по голям от мъжете висшисти. Както се е заформил в Азия блок Китай, Русия, Индия които не искат да пеят в хора на юдео-масонската лига, може скоро и Иран да се присъедини към тях като икономически фактор в региона. А и Израел ако ударят, ще настъпи ад за самите израелци - ракетите ще завалят като град над Израел - те за това беснеят толкова евреите, виждате ли Иран нямал право да се защитава и нямал право на ответен удар. Ние най-мирно и цивилизовано си бомбардираме Иран, а фанатизираните аятоласи от своя страна бомбрдират Израел - гадни ислямски фундаменталисти, искат да изтрият Израел от картата на земята.

59

Анонимен

преди 11 години

Иран харчи милиарди за руско оръжие и за обогатяване на уран и всичко това идва от вашите джобове. Това е истината.

58

до 62

преди 11 години

Написал си: "Нема начин, само като вида бате Ахмадинеджад, ше знаеш изключително е бял..."Или си много, ама много кух или си пълен невежа по история. Иранците са бяла раса. . Те не са араби или евреи /пази Боже/, а чистокръвни арийци.

57

Анонимен

преди 11 години

Абе в Иран не разбраха ли, че никой не го е еня по какъв повод ще има война - важното е да ИМА война. Персите мир могат да имат само като роби, а не като свободни хора. Я да вземат да построят петролопроводи директно към Израел, а след това всички да се самоубиват, за да не смущават съня на Нетаняху...

56

EU citizen

преди 11 години

А е хубаво Иран и Русия да имат пълен монопол, така ли? Вие производители ли сте на нефт или потребители? Глупавите постинги са на тези, които хем се оплакват, че им скъп бензина, хем плачат за правата на петролните диктатури.

55

Анонимен

преди 11 години

EU citizen, по колко заработваш на глупави постинги ?

54

до EU citizen

преди 11 години

и малките деца знаят ,че не е хубаво америка да има пълен монопол над нефта . за да немогат да си определят сами цената затова Америка ще загуби

53

EU citizen

преди 11 години

NATO e най-модерната военна сила на планетата, какво не ви харесва? Освен това NATO е гарант за мира ни със съседните държави. Българските войници имат възможност да подържат бойните си умения в реална бойна обстановка. Всичко това нямаше да е възможно ако не бяхме членове на Северноатлантическия отбранителен съюз.

52

ЕUcitizen

преди 11 години

Мога да ви гарантирам, че в момента, в който подпукат Иран, цената на петрола ще се срине. Също и като подпукат Сирия, но с по-слаб ефект. Високите цени се дължат на това, че иранците смъкват по десет кожи, за да има с какво да си финансират военните програми. Тоест да наливат огромни суми в джоба на ***, който пък от своя страна кове оръжия срещу Европа. Това е порочната верига, която US самолетоносачите ще пресекат.

51

Анонимен

преди 11 години

Имам чувството, че много скоро ще дойде време България да преосмисли доколко има някаква реална полза от членството си в НАТО и ЕС.

50

Анонимен

преди 11 години

Маймуните и *** са във САЩ , Иран са от бялата раса. ----------------------- Нема начин, само като вида бате Ахмадинеджад, ше знаеш изключително е бял...

49

ама че народ

преди 11 години

до 53Не те разбрах какво точно искаш да кажеш. Има си официален сайт. Всичката информация е там (на английски). Много моля за мир! Ако това означава САЩ да изчезнат от политическият ефир - още по-добре.

48

до 49

преди 11 години

Сун-Дзъ, не Лао Дзъ!Лао Дзъ е казал :Който е държавен глава посредством Дао,не използва военна сила в Поднебесната,защото тя може да се обърне срещу него.