47

Анонимен

преди 11 години

а какъв точно ви е проблема какво се чете? Важното е да се чете. Всеки сам си решава кое му харесва, дали иска да е нещо тотално различно от ежедневието и реалността, дали иска да е нещо политическо, да е историческо, приключенско или сълзливи романи. И аз чета предимно фентъзи или приключенски, ама не се обличам и гримирам като вампир, нито се мисля за такъв. А и фентъзито не е само за вампири. Това четат,защото гледат такива филми,но след време ще прочетат друга книга(ще имат желанието вече)

46

натали

преди 11 години

Какво се чудите? Днешните "вещици и вампири" са "индианците и бледоликите" от моето поколение. Времето се мени, а и вкусовете на децата с него.

45

до 42

преди 11 години

Така говориш, защото си от поколение, което не е виждало нищо нормално в живота си. Не си виновен. Просто си продукт на демонокрацията.

44

до 41

преди 11 години

Ха-ха-ха, много точно казано, накефи ме.

43

До 53

преди 11 години

А какви книжки да четем г-не/г-жо?Това си е жанр в литературата, като всички останали. Не виждам на някои от вас, какъв ви е проблема.

42

39 до 41

преди 11 години

Г-не/г-жо, разбирам патоса Ви, но Ви уверявам, че тотално неграмотният човек е по-голямо бедствие от човек, който чете книжки за вампири.

41

До 45

преди 11 години

Ако не се лъжа романът е преработван, два пъти. И то по чисто политически причини. Така ли е? Едва след "демокрацията" е бил отново издаден в оригинал. Сега кой е неграмотен?

40

poliglota

преди 11 години

До до 44Преди време действително беше така, но вече не е :) аз лично имам Нук, но за киндъл знам.

39

до 44

преди 11 години

"Kindle" е електронният reader на Amazon. На него могат да се четат само електронни книги, които са купени от там, но не и от други места, това му е проблемът.

38

681

преди 11 години

"Младите у нас четат предимно за вампири и вещици"Да добавя - "и тикви"

37

Анонимен

преди 11 години

"Младите у нас четат" тая фраза предизвиква бурен смях:)) нашите младежи скоро ще надминат и американските по тъпотия... ама кво да се прави държавна политика.

36

Анонимен

преди 11 години

200 лв на дребно струва един киндел .... замислете се ако се вземат на всички деца по един (след 3-4 клас примерно),+ колко пари ще икономисаме от всикичте учебници + колко по лека ще е раницата на лапетата+ 2 години ако го ползва и сме избили паричките за инвестицията.- ама в Бг сме назадничави, даже електроно правителство нямаме.

35

Анонимен

преди 11 години

Като я гледам тази издателка колко разбира от това, което се предлага на книжния пазар, ми иде да се гръмна. Младите предпочитали "историите за вампири и вещици", а имали слабост И към фентъзито. Aми романите, за които става въпрос, също са фентъзи - жанрът се нарича urban fantasy. И точно те са изместили от пазара класическите любовни романи, защото СА любовни романи, просто по-интересни. Единствената "вреда" от тези книги е, че повечето са именно тривиални любовни романи.

34

Анонимен

преди 11 години

Ти луд ли си? Какъв ад, какви демони? Винаги съм обожавал фентъзито и не виждам нищо лошо в него. По-възрастните като са чели "Тютюн" и не знам си още какви соц тъпотии сякаш са много добре. Това им се чете на хората, това четат. А и 39 го каза, че по-добре да се чете нещо, от колкото нищо. В края на краищата всяко поколение си има идоли, в широкия смисъл на думата. Въобще някои от вас имам чувството, че са мръднали с тая религия.

33

До 39

преди 11 години

Ами следващия път като огладнееш хапни мишеморка,соде,белина или каквото и да е - по-добре ще е отколкото да не ядеш нищо ...............

32

Фентъзи

преди 11 години

Как няма да се увличат по фентъзи, то на фона на тая смотана реалност, някои бягат в мечтите си дълбоко в мозъка си.... след години ще бъде интересно! Кой както иска да го разбира.

31

Анонимен

преди 11 години

По-добре да четат за вампири, отколкото да не четат нищо. Достатъчно е само да имат пред очите си някакъв текст, минал през коректор (а коректор има във всяко нормално издателство). Няма значение съдържанието, важното е да попиват грамотно написан текст. Само така ще разберат, че в българския език няма дума в множествено число, завършваща на Й. Този, който пише "претенций" вместо "претенции", не е прочел повече от пет книги през живота си, това е сигурно.

30

някой

преди 11 години

Много ясно. Нали са тотално облъчвани с кино, литература, музика, реклами, мода - всички със сатанистка насоченост. Закърмени са с "Хари Потър", "Здрач" и прочие глупости. Дори вече не се обличат и гримират като нормални хора, а имаш чувството, че са ходещи демони. Действително е последно време. Адът се е отприщил и вече дори не се прикрива. Представяте ли си тези млади "вещери" какво поколение ще отгледат на свой ред? Аз не.

29

Анонимен

преди 11 години

Идеята е да се отвлича постоянно вниманието от реалността и добродетелите.

28

Анонимен

преди 11 години

Човек е нужно да чете всякаква литература. Въпросът е защо в последните години се отучват хората от четенето. Смятам ,че едно дете да се приучи да чете е важно и родителите да четат т.е.ЛИЧНИЯ ПРИМЕР.