125

румен221

преди 11 години

ПРИЯТЕЛИ,ФАКТ:- ЖИЗНЕНИЯ МИНИМУМ В БЪЛГАРИЯ Е 230лв, А СОЦИАЛНИЯ Е 585лв!!!ИЗВОД:- МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ТРЯБВА ДА Е 1 170ЛВ. (всеки трябва да отгледа наследника си = два социални минимума), А МИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ 535лв!!!- ТРУДА Е СТОКА, КАТО ВСЯКА ДРУГАИ ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАЩА!!!- А ЧЕСТЕН ЧАСТНИК, АКО НЕ МОЖЕ ДА ПЛАЩА ТАКИВА ЗАПРАТИ - ТРЯБВА ДА ФАЛИРА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, ПОРАДИ НЕКАДЪРНОСТ!!!Когато това не се спазва, Преамбюла на Декларацията казва - че е необходимо правата на човека да бъдат закриляни от закона така, че човек да не бъде принуждаван да прибягва към бунт срещу тиранията и потисничеството, като последен изход,ЩОМ минималната заплата е 290лв, а пенсията 136лв., БУНТА СРЕЩУ ВЛАСТТА Е ЗАКОНЕН!!!Всичко останало е от Лукавава!!!

124

румен221

преди 11 години

ИСТИНАТА Е ИСТИНА...ЗАПЛАТИТЕ НИ СМЕШНИ, ЧЕ ЧЕСТНИТЕ ЧАСТНИЦИ НЕ ГИ И ПЛАЩАТВ НАЙ-ЛИБЕРАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ СЕ ЖИВЕЕ НАЙ-МАЛКО..., В НАЙ-СОЦИАЛНИТЕ, НАЙ-ДЪЛГО..., НО ТОВА СИ ГО ЗНАЕМ ОТ 18 ВЕК...!!!НИЕ СМЕ НАЙ-ЛИБЕРАЛНАТА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА.. И :- Минималната заплата в България е по-ниска от тази в селските райони на Китай, при положение че сте страна от Европейския съюз (ЕС). - Това недоумение изрази Робърт Кайло, експерт в Международната организация на труда.НИЕ ЖИВЕЕМ НАЙ-КРАТКО, ИМАМЕ НАЙ-НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ И НАЙ-ГОЛЯМА ПЕЧАЛБА ЗА ТАРИКАТИТЕ, ОТ ВСЯКО ВЛОЖЕНО ВЪВ ВЛАСТТА ЕВРО!!! България е европейската страна с най-ниски разходи за час труд - едва 3.5 евро, съобщи Евростат. - Средните разходи за час труд в Европейския съюз през 2011 година са били 23.1 евро на час, а в еврозоната - 27.6 евро на час. - В Румъния (данните за страната са за 2010 г.) разходите са били 4.2 евро, в Литва през 2011 г. - 5.5 евро, а в Латвия - 5.9 евро. - Най-високи са разходите за труд в Белгия (39.3 евро), Швеция (39.1 евро), Дания (38.6 евро), Франция (34.2 евро), Люксембург (33.7 евро), Холандия (31.1 евро) и Германия (30.1 евро). - ЦЕНИТЕ НА ЕНЕРГИЙТЕ, СУРОВИНИТЕ И ПАЗАРИТЕ СА ЕДНИ И СЪЩИ- ХА СЕГА ПОМИСЛЕТЕ КОЛКО ДА Е МИН. ЗАПЛАТА?!?!?!?!

123

до 160

преди 11 години

То с комунист не може да става диалог (веднага почва с обидите). Пак ти завам другарю (това КРАД дето си го написал до вас се отнася), Не МРЗ те дразни, дразните факта че с тоаи ход Гроб ще заграбят част от червения ви електорат! Както писах по надолу, проблема с *** може да се реши ако има политическа воля за това. Нито ГРОБ нито БС(к)П знаете какво означава това. Пенсията на *** към какво е вързана? Към БВП на Папуа Нова Гвинея ли? Или искаш тя да си крета с 90лв на месец

122

пълен хаиз

преди 11 години

докато в България се заплаща на месец така ще е положението... А, не осъзнавате, че вдигането на минималната работна заплата носи и негативни последици след себе си...най-малкото ще плащате повече при джипи-то....ама айде халал да ви е..

121

Анонимен

преди 11 години

Кажете ми как щесе намаликонкурентноста натези фирми. Че него разбрах. Та наливсички конкуренти ще са с еднаквиусловия? С еднакваминималназаплата? Ако намекватезасива икономика? Ами тя и без това е40% такава. Аконякой конкурирадруг че е в сивиятсектор, ами да гообади на властите. Видяхме и колко степрави за ниският данъкче ще направи сивиятсектор светъл. -По повод наолигархичнитеикономисти и технитебръщолевения чеминималната заплата ще доведе до лошаконкуренциябезработица и сиваикономика.

120

Анонимен

преди 11 години

Кажете ми как ще се намали конкурентноста на тези фирми. Че не го разбрах. Та нали всички конкуренти ще са с еднакви условия? С еднаква минимална заплата?Ако намеквате за сива икономика? Ами тя и без това е 40% такава. Ако някой конкурира друг че е в сивият сектор, ами да го обади на властите.

119

Работодател

преди 11 години

Като хвръкне минималната,нагоре ще тръгнат и осигуровките,което ще е сериозна предпоставка безработицата да расте в геометрична прогресия.

118

Анонимен

преди 11 години

Хаха, най-добрата конкуренция е робството, да работиш за без пари и без това средностатистическият българин вече е роб на Топлофикация и хилядите други сметки. Абе, тия се гаврят с народът, а народът пука от мизерия. Хора, давайте да бягаме докде е време, да видиме, как сами ще почнат да се крадят алчните мутри. Подригнаха се те с нас, време и ния да се подиграем с тях.

117

Анонимен

преди 11 години

Предлагам да вдигнат работната заплата на колкото са решили, но да намалят майчиството, което вече е токова нищожно, че наистина е под жизнения минимум. Радвайте се на децата си и не разчитайте на държавата.

116

koko

преди 11 години

155 в Германия все още няма минимална работна заплата (искат да въведат минимално почасово заплащане, за да се защитят от дъмпингови работници и за да намалят социалните разходи на държавата). В Германия в много браншове има тарифни споразумения и много силни профсъюзи. В България такива профсъюзи веднага биха ги почернели като ги нарекат КОМУНИСТИ :D

115

koko

преди 11 години

Мдааа, поради тарикатлъка на много работодатели и неспазването на законите много добър "матрял" избяга. Недейте вдигайте заплатите и ще избяга и лошия. Май това е по-големият проблем, отколкото това, че ще настъпи криза и ще има много безработни. Няма такова нещо, просто необразованите отиват на къра да берат ягоди в чужбина и си живеят после цяла година със спестеното. Като паднат и ограниченията за работа само стойте и гледайте. Само който пълзи няма да избяга, ако не се вдигнат заплатите.

114

Анонимен

преди 11 години

Значи в книжките на тези икономисти пише че най-доброто за конкуренцията е робството. Те най вече изтъкват услугите.След като в германия минимална заплата е десет пъти че и повече, тогава услугите там десет пъти ли са по евтини от ТУК?Тези "икономисти" твърдят че безработицата ще се увеличи ако се повиши минималната заплата. Добре.. Дай да го изчислим. Колко ще изгубят работа си и колко ще намерят работа заради увеличените доходи. Примерно ако има заети в една фирма Десет човека и един го уволнят - това обаче ще докара 10% повече доходи на останалите, така те ще осигурят повече потребление и уволненият също ще има работа.

113

Охранител

преди 11 години

До 153:Е започнах да им искам такса вход, но големи тарикати излязоха...идват в понеделник и си отиват чак в петък!!!

112

Анонимен

преди 11 години

Работодател се обажда в радио Ереван и пита: - Намалих заплатите на работниците ми, орязох им социалните придобивки и тия всеки ден идват на работа. Какво да направя за да ги възпра? Радио Ереван отговорило: - Започнете да им искате такса "Вход".

111

hahaha

преди 11 години

Направо дайде да не вдигаме мин.раб.заплата, а да я намалим - да не се товарят работодателите с излишни разходи и да са конкурентни. Направо да намалим всички заплати*********************************************************Както сте я подкарали скоро ще почнете да плащате заплата на работодателя си. Много сте закьсали. Ако не сте разбрали да ви светна - фащате гьостерицата и бой и по тьпите журналисти и по тьпите ви икономисти но най вече по правителството и народните ви избраници...

110

DARK

преди 11 години

Мамичката им на тия работодатели където дават такива мизерни пари.Ако може и за безпари да им се свърши.Всеки път се чува едно и също и то е все от сектори в които реално експлоатират хората като роби едва ли не.

109

до 146

преди 11 години

ДРУГАРЮ, не разбра ли че всико в тази държава (и не само в нея) е вързано към МРЗ. Това комунистическия ти мозък не може ли да го схване? Не увеличението и или намаляването ще спре *** помощи, това може да стане ако има политическа отговорност, нещо което нито Гроб нито вие комунистите знаете какво означава.

108

Анонимен

преди 11 години

ИМА НЯКАКЪВ СПОР ЗА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА И ПОМОЩИТЕ-НАЛИ ГИ ОТВЪРЗАХА,МАЙЧИНСТВОТО НЕ Е ВЪРЗАНО С МИН.ЗАПЛАТА,таксата при доктори,депут.заплата и т.н.

107

Анонимен

преди 11 години

ЗАЩО ЗАПЛАТИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА НИСКИ?ЗАЩОТО НЯМАМЕ ПРОФСЪЮЗИ,КОИТО ДА ЗАЩИТАВАТ ПРАВАТА НА НАЕМНИЯ ТРУД! Профсъюзните лидери вдигат стачки само в държ.предприятия и бюджетни-учителската и транспортната стачки!НЯКОЙ ДА ПОМНИ ТРЕНЧЕВ ДА ЗАСТАНЕ ЗАД ШИВАЧКИТЕ?ДРУГАТА ПРИЧИНА Е ,ЧЕ НЯМАМЕ ЛЯВА ПАРТИЯ ,КОЯТО ДА ЗАСТАНЕ ЗАД НАЕМНИТЕ РАБОТНИЦИ!НИЕ ИМАМЕ СОЦИАЛИСТИ ,КОИТО или са пенсионери или милионери!КАК ДА ИСКАТ ВИСОКА ЗАПЛАТА ДЕПУТАТИТЕ ОТ БСП СЛЕД КАТО ФАМИЛНИТЕ ФИРМИ трябва да плащат ?

106

Охранител

преди 11 години

Предлагам да се въведе минимална такса за работа, която да се плаща на работодателите за всеки един работен ден от наемните работници и служители... :))) Всъщност няма никакъв проблем, тази такса да е почасова даже...