205

До к.243

преди 11 години

Там е работата,че и с напредналите езвропейски страни е трудно да се сравняваме: ние сме българи и работата ни е българска, та дори вече и малко ***. Лекарите ако не им сложиш нещо, разбирай 50-арка, в ръката ,няма да те погледнат. Качествено лечение е в частните болници, ама и Токуда нещо се изложи. Държавните добри болници са ВМА , отчасти 2-а градска, Транспортната, някои клиники на Пирогов и дотук. За какво говорим тогава?! За какво да плащаме ЗВ?

204

перо

преди 11 години

За какви осигуровки , които ГРАЖДАНИТЕ , да си плащат ми говорите. Виско в тази държава е МАФИЯ , Поледнете цените на лекарстват и ще се изумите от пълният произвол . И има ли мякой , който да си мисли , че вътре в тазо МАФИЯ , не са служителие на НЗОК или МЗ, ли?

203

анонимен

преди 11 години

Мила ani,КЪДЕ ВИДЯ ДЪРЖАВАТА????

202

До 238

преди 11 години

Ако Всички граждани си плащат здравните осигуровки на максималната заплата, ще има повече пари Не за лекарите и за по скъпи операции , а за да може Дянков да прехвърля повече пари от касата към Бюджета.

201

до 230

преди 11 години

Като пишеш мислиш ли? Ако искаш такова здравеопазване, държавата ще ти взима 60-70% от дохода. Ако взимаш 1000 ще живееш с 350. Това ли искаш мозък?

200

пена

преди 11 години

осигуряват ме на максимума. Докато бях бременна си плащах всички изследвания от джоба защото никога нямаше направления, детенцето ми има Ди Пи но аз си плащам на лекър като се наложи защото от ди пито нищо не става, за какво са ми тези осигуровки?

199

мими

преди 11 години

до Българска, За съжаление това е фантастика

198

Въпрос

преди 11 години

А ромите дали си плащат здравните вноски!??????? Много се съмнявам

197

ani

преди 11 години

Във всяка друга държава има нещо като фонд,в който се натрупват парите от тези вноски и когато се наложи да се влезе в болница,се използва от него,ако не стига тези пари,чак тогава се плаща допълнително.В България обаче къде отиват тези пари.....на вятъра.....

196

Габи

преди 11 години

Ама за какво ни погват? В САЩ ако искаш плащаш пълен размер здравна вноска ЗВ ; ако не искаш - плащаш една минимална част около 20-25% от това отчисление и сетне като отиваш на лекар си плащаш пълната сума на прегледа, съответно лечението. В РБ насила те карат да си плащаш ЗВ-то, а сетне като отидеш на лекар пак плащаш, иначе няма да ти обърнат внимание! И каква излиза: че практически плащаме прегледите и лечението на *** братовчеди и осигуряваме поне с половин заплата лекарите, които не ни обръщат внимание ?! Да си гледат работата белодрешковците, а мин.Атанасова да си дири пари за издръжка на подчинените! Вие не разбрахте ли,че от няколко години рядко има човек, който си плаща пълния размер на здравната вноска? Обикновено плащаме на минимална сума тези ЗВ. Ами озаконете ги и няма да има проблем и за нас, и за вас. Иначе ще хванете на босия цървулите.

195

м

преди 11 години

Най- точно 220 и 204.Това е БГ.Никаква социална политика

194

batDancho

преди 11 години

Задаваш отговори . . . Ако всички се погнат и си плащат осигуровките, няма да му искат 5000 лева, а в касата ще има достатъчно пари за тази операция. А не сега ние плащаме осигуровки, които се изпомпват от един милион неосигурени мургавелковци, които като се заесени, пълнят болниците, защото там е топло и ги хранят безплатно . . .

193

ккк

преди 11 години

Глоба затова ,че нямаш пари да си платиш здравните и затова,че си безработен?Трагнете по домовете и виште как живейат хората.скоро четох,че балгарите получавали най-малко от Е.У.по 3.5е на час.КАДЕ е това.Хората(бг)получават 350лв за 25дена в месеца по 14часа дневно.,а често и неделя се работи.Апо сметките на управляващтите 25дена по 14 часа по3.5евро=1225евро или около 2400лв.Каде е реалността?????

192

ДО 221

преди 11 години

Къде ги видя тези лекари с 5000лв-може ,но това са само единици в 4-5големи града и София.Останалите не могат и 1000лв, да докарат при това че работят на две-три места по 24ч.Ами ако не работят на толкова места,знаеш ли че 2/3 то провинциалните болници и кабинети ще затворят.Има толкова градчета където специалист ходи само 1-2 в седмицата .НЯМА КАДРИ,болниците не могат да си вържат графиците и ако лекарите не бачкат на няколко места,народът извън София трябва да мре

191

Анонимен

преди 11 години

Ще ми проверите дедовия доктора като почне да ми плаща задето не ми е ползвал услугите тогава и аз на него комунизма свърши отдавна ползвал не ползвал плащаш а дей ба тез богоизбрани а една дебела дрянова тояга не щете ли.

190

1 милион са в чужбин

преди 11 години

200 000 са в България. Вземете ги изгонете и тях.

189

228

преди 11 години

дай направо да ги съберем на националния стадион, всички инвалиди и пенсионери, да ги разстреляме и да мирясатеа ромскта общност ? тях кво ще ги правим ? ще продължаваме да си ги храним да ни гласуват през 3-4 г. ли ?

188

Никола

преди 11 години

Хайде и един референдум за преминаването към английски/скандинавски модел на здравеопазване? Безплатно и за всички?

187

ими

преди 11 години

Поредното плашене на управляващите. Казват че това е здрарвни вноски но е -Данък . ще се събира от (то и сега е така) от НАП. Ще се разпределя по усмотрение на администрацията. Който слуша ще получи.

186

vini

преди 11 години

Предлагам ви НАП и Здравната каса да започнат масови проверки на действащи инвалидни пенсии .получаващи помощи и издадените за прослужено време пенсии.Толкова хора ще изпищят че ще има пари за всичко.