30

аз до 43

преди 11 години

"Дискусията" или поне там където аз се включих беше за това дали за зомбирани феновете на марката. Написах пост, където цитирах един от тези фенове. В коментара след това (No.18) споменава за първи път думата маркетинг. Споделих, че е брилянтен маркетинга им тъй като в най-общи линии успява да зомбира ползвателите и наистина успява, тъй като не съм срещал скоро друг да ми се кълне така в някоя марка, както примерно този с цитирания от мен пост.

29

до наблюдателя

преди 11 години

и аз мисля че си смешничък, така че не ме впрягаш много с това ... незнам колко знаещи има тук в този форум, досега не съм научил нищо от него. Единственото, което виждам е приказки за марка/продукт които ме разсмиват и убеждават в "зомби" характера им.

28

до наблюдателя

преди 11 години

наблюдателе, мислех те за по-умничък Как ако не маркетингов план би нарекъл съвкупността от дейности които са насочени към създаване рентабилност на компанията ? Според теб тяхният единствен план е да създаде достатъчно добър продукт, за да се продава сам ? Е знаем, че това не е така и продукта има нужда от изключително "зомбиращ" ефект, за да се продава толкова много. Като е толкова добър продукт защо се рекламират толкова много ? Нали се "продават сами" ?

27

до 37

преди 11 години

Самуиле, ти първи ме нарече "шизофреиден" , после аз съм те нападал лично ?!? Нищо не си започвал, от първия си пост говориш безмислено ...

26

до ай-хейтърите

преди 11 години

Интересно като нямаш нищо против Айфон, защо четеш новини относно него или компанията? Чети си там changelog-а на ъпдейта на "телефончито" и тихомълком се радвай на твоята играчка която сигурно е подобие на сървърна конфигурация в умален размер. Аз например си купувам ТЕЛЕФОН! - НИЩО ПОВЕЧЕ! Айфон - е точно това което ми трябваше! Леснота, Удобство, Дизайн и най-важното - Юзър Френдли Интерфейс! Лека вечер! :)

25

Sammuel

преди 11 години

Нападаш лично, проява на незрялост и много лош вкус. Смятам да прекратя безумния диалог, лек ден!

24

az do 31

преди 11 години

правоъгълна е формата на главата ти, да не си я копирал и ти ? Не знам как реши, че "аз" е името ми, вероятно поради формата на главата ...

23

Анонимен

преди 11 години

Последното "яко" нещо, което съм видял от Самсунг бяха първите телефони тип "мида" с цветен екран и полифонични midi мелодийки. От тогава - як copy-paste. Що така бе?

22

Sammuel

преди 11 години

Мдаа, защо формата им не беше правоъгълна допреди появата на iPhone? И поне се подписвай, виж шизофреидния az не се срамува да си пише името, въпреки очевидните му проблеми.

21

Sammuel

преди 11 години

Идентичният дизайн е физическото доказателство за откровената кражба на идеи от страна на Самсунг и на почти всички други производители. Погледни дизайна на телефоните на корейците преди появата на iPhone и ще ти стане ясно за какво говоря. А производителността ме вълнува до толкова, че да мога да върша работа на телефона си, а на iPhone я върша повече от добре. Не всичко е хардуерна мощ ;)

20

do Sammuel

преди 11 години

твоят телефон също е китаийски :) нищо че има ябълка и половината му компоненти са Samsung:) ако говорим за дизайн реално всички марки имат идентичен такъв - минималистичен, да не говорим, че ако си го взел за да вършиш работа а не да позираш не си си дал парите не където трябва. iPhone - страшна гъзария и социален статус :Д Всички др - заместител на iPhone :Д Аре стига, огледай се и виж къде се класира 4S по производителност спрямо S3, Droid 4, HTC One S, X и т.н. :Д

19

Sammuel

преди 11 години

Тъжен е света на андроидите. Забелязвам, че без никой нищо да им казва, или пък да им обяснява колко скапани са устройствата им, те се пънат всячески да ни убедят как зверски сме се прекарали като сме си купили iPhone. Ми гадно е да си с китайски телефон и т'ва е, жалко е че света е пълен с хора лишени от влечение към естетичното и красивото, но все пак, човек трябва да бъде толерантен към всякакви неща и хора по света.

18

->21

преди 11 години

продажбите на смартфони явно им върви и на тях ( що ли ?!? ) И като заговорихме за дизайн, стил и т.н. предпочитам старата Nokia 8800 Carbon ( това пак е лично мнение) Отговори ми честно сега и ти, не се ли смя поне малко като чете мнението което цитирах в пост 12

17

Наблюдателе

преди 11 години

Би ли ми посочил една причина, която да налага "обяснение" на маркетинговата стратегия на Епъл предвид пост-а ми ? Финансовите резултати на компанията достатъчно добре говорят за нея. Не е много лесно да се копира подобна стратегия. Моят Iphone съм го дал на приятелката ми, понеже не ми харесва ( това е лично мнение ) и не, не съм зобмиран, това е типично за apple фенове, а аз не съм фен! Конкурентите на Apple нямат нужда да копират Apple, за да правят печалба, тъй като ---->

16

до 14

преди 11 години

пише се "деТСки" ;)

15

аз до 14

преди 11 години

"желязна" ще да е тази логика ... С тази разлика че децата вярват и в Дядо Коледа и ред други "измислени" герои, а ние тук говорим за марка. Това, че си станал фен на Еплъл след поредния Iphone ( 4ти като изклщчим s-овете ) не мисля, че те прави обективен толкова, че да ми обясняваш каквото и да е за други марки, които никога не си ползвал. Аз имам Iphone, така че съм запознат с плюсовете и минусите му, а ти ?

14

az

преди 11 години

уважаеми Wizzy, не съм се замислял по въпроса, би ли ме "осветлил" :) ? Никога не съм казвал нещо против маркетинговата стратегия на Епъл, тя е брилянтна. Смея се на ползвателите или поне на тези които виждат вдъхновение пододно на ренесансов художник, когато погледнат поредната джаджа. А ти обаче запитвал ли си се, защо след като са *** продуктите на Самсунг се продават толкова добре ?

13

Wizzy

преди 11 години

А ти уважаеми "АЗ" не се ли си се запитвал, защо някой друг производител не е успял да "зомбира" потребителите си? Всичко било реклама и маркетинг, ама те рекламата и маркетинга не са запазена марка на Епъл, правят ги и Самсунг и всички останали, но при тях въпреки всичко не се получава. Т.нар. "зомбиране" се получава, когато имаш уникален като дизайн и начин на използване продукт, защото един *** колкото и да го рекламираш първите като го купят ще видят, че е *** и продажбите ще спрат.

12

аз

преди 11 години

говорете ми после че не са зомбирани

11

аз

преди 11 години

ето мнение на Apple user: "Никога няма да забравя първия път, когато видях iPhone. Бях тотално откачил и само чаках да го внесат у нас. На презентацията публиката изпадаше в екстаз след всяка функция, която Стийв показваше. С инертното скролиране направо изпадаха от столовете. Беше наистина магично, колкото и смешно да звучи това. Това е марка, превърнала се в символ на цяла една култура и имаща уникална идентичност, нещо с което много малко производители могат да се похвалят за жалост."